mimo irytującego tonu wypowiedzi tego młodzieńca, jedno mnie zastanowilo. Co młodzież sądzi o żałobie i rozdmuchiwaniu tego wszystkiego przez media? Czy macie podobne zdanie do tego chłopaka? Skończyłem już 40 lat i zastanawiałem się nad moralnościa przyszłej elity naszego kraju. Jak tak to ma wyglądać, to ja załamuję ręce i wychodzę.
Dwa razy słuchałem. Kolega nie ma daru do przemawiania, ale czy dobrze zrozumiałem? Jemu przeszkadza to nagłaśnianie przez media i ten 'wybór' (a raczej jego brak) programów w TV?
Zdania takiego mieć mu nie zabronimy, rzecz w tym, że nie zawsze jest odpowiedni czas i miejsce na dzielenie się swymi poglądami.
Owszem. Nie powinien tego robić przynajmniej teraz. Nie zgadzam się z nim poza tym, że jest ta hipokryzja o której wspomniał. Prezydenta wszyscy kochają, od teraz, po jego śmierci, nie mają nic przeciwko. Fakt faktem, że teraz spory porzućmy itd., ja się nie znam na polityce ale ludzie go nie lubili. Teraz nagle zachwyt jego osiągnięciami? Tak czy inaczej żałoba powinna być i jest, wiadomo, to zdarzenie tragiczne i niecodzienne ale... sama nie przypuszczałam, że będą o tym mówić na okrągło jakiś tydzień... na każdym kanale to samo. To wyjątkowa żałoba narodowa lecz ta cała sytuacja mi śmierdzi. Media, te wszystkie wspomnienia. To dziwne, za życia nie doceniano go. Spotkałam się z innym podejściem młodzieży "mam to w d*pie, nie mój interes, należało mu się". To jest popadanie w skrajności, mi owszem jest przykro, zginęło tylu ludzi, ale tak się dzieje nie pierwszy raz. Pierwszy raz zginął prezydent co nadaje tylko niecodzienny charakter sytuacji i wyolbrzymia jej powagę. Ja tam współczuję rodzinom, jest mi przykro że tak się skończyła podróż (w słusznym celu zresztą) ale nie płaczę, nawet nie znałam tych ludzi... A ten młodzieniec jest wkurzony tym co się wokół niego dzieje. A to że nie puszczają na programach tego co by chciał zważywszy na żałobę, no to siłą rzeczy... Przesadził, według mnie pokazał brak szacunku do zaistniałej sprawy.
anon123 napisał/a:
przyszłej elity naszego kraju
Zdecydowanie, ten chłopak do tejże elity nie będzie należał.
_________________ Nie ma już nic.
I już nic nie spotka nas.
Nie ma w niebie naszych gwiazd
Kolejny raz,
Świat zatoczył z nami krąg.
Wyrwał wiarę z naszych rąk,
Nie ma już nic.
Chłopak 'ociera się' przez moment może o jakąś tam rację, ale wyraża to cynicznie, dlatego jak to oglądałam to myślałam: palant. W sumie jego rozumowanie na temat hipokryzji i przesadnym robieniu show przez media, prześcigające się kto więcej pogada i więcej razy przewałkuje we wszystkie strony temat, nie jest błędne i bezpodstawne tylko zbyt radykalne. Mógł zamiast nagrywać filmik podzielić się swymi poglądami z kolegami albo najlepiej zachować dla siebie.
Nie mam zdania podobnego do tego chłopaka, o nie!
Nie wierzę, że młodzież zdolna jest tylko do takich reakcji na tragedię. Po prostu zdarzają się osobniki głupie i wredne.
_________________ Pielęgnuj swoje marzenia.
Trzymaj się swoich ideałów.
Maszeruj śmiało według muzyki, którą tylko ty słyszysz.
Ja nie rozumiem co on tam pod nosem sapie, usłyszałem tylko kilka wulgaryzmów i już wiedziałem że to i tak wypowiedź poniżej poziomu i nie ma sensu sięwsłuchiwać.
Przecież to odrosło ledwo co od ziemi, nie umie się nawet wysłowić. Nie wiem czy miał na celu bycie oryginalnym niczym Luntek, marna kopia i do tego ten niewyraźny bełkot, o samych treściach aż szkoda się wypowiadać. Biedne dziecko, chciało trochę kreskówek lub mózgojeb***o MTV a tu klops !
_________________ You are not in the sudoers file. This incident will be reported.
Jak dla mnie to wszystko zależy od jakiej żałoby, bo dla mnie żałoba bo 3 górników umarło jest żenująca, ale za to, ostatnia mogła by trwać o wiele dłużej, umarło prawie 100 osób.
Jeżeli śmierć 3 górników = żałoba, to czemu jak 10 osób ginie w karambolu na ulicy to nic na ten temat nie ma? No może czasem media coś tam powiedzą.
_________________ Prince the Ripper:
Znowu oberwałem to takie podniecające.
Moim zdaniem to co media zrobiły to było żałosne, żenujące i nie wiem jeszcze jakie.
Przez te 4 lata jego kadencji naśmiewały się z Niego, wytykając Jego błędy a teraz w oblicz tragedii zrobili z śwP L. Kaczyńskiego męczennika, bohatera i wielkiego władcę. Nigdy nie lubiłem Tego człowieka ale szanuję ze względu na pełnioną funkcje. - I tylko dlatego.
Może podam przykład (ogólnie co do pary prezydenckiej).
Media pisały o wielkiej elegancji i o tym, że śwP. M. Kaczyńska zawsze potrafiła się odnaleźć w sytuacji. Usłyszawszy to przypomniał mi się jej obrazek, gdy wchodziła na pokład samolotu w ręku trzymając reklamówkę z galerii krakowskiej. - Jeśli to jest szczyt elegancji to ja się pogubiłem.
Jak ja podchodziłam do żałoby? i do mediów? całkiem obojętnie. Media pełnią przecież tak funkcję, żeby wszystko nagłaśniać, tak żeby każdy człowiek dowiedział się o wszystkim parę krotnie i dotarło to do niego. nie potrafię być zażenowana tym co robią, w końcu to ich rola, niewdzięczna w pewnych sytuacjach, ale obowiązek spełnili.
Jesli mówimy o mediach, to taka ich rola, żeby to nagłaśniać i informować. Chwila była przecież historyczna. Oto przecież zginął prezydent naszego kraju a z nim blisko 100 osób, w tym najbardziej znani (często też najważniejsi) politycy w naszym kraju. Czemu się dziwić że media o tym trąbiły. A to co gadał ten dzieciak, no cóż każdy na swój sposób przeżywa żałobę :/ Kiedyś może będzie się jeszcze tego wstydził, a może nie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum