Dlaczego mam się bać starości? To kolejny etap w życiu człowieka, w którym można zrobić wiele dobrego. Będzie to dla mnie szansa by być lepszą babcią niż moja własna i realizować marzenia dotyczące podróży, jak dla mnie super. Myślenie o tym, co może mi się przydarzyć jest dla mnie wielce niestosowne, bo na to będę miała jeszcze czas.
_________________ Mózg jest najbardziej przecenianym z ludzkich organów. - Woody Allen
Jestem wystarczająco dumna z tego, co jednak wiem, aby przyznać z całą skromnością, iż nie wiem wszystkiego
i to jest aż tak fajne? śmierć jest aż wspaniała?
Oczywiście że się boje starości, że będę cierpiała lub będę samotna.Jeśli człowiek jest ciężko chory jest skazany na pomoc innych, co jest najgorsze.
_________________ Rozbieraj mnie powoli,
ze wstydu,
uprzedzeń,
doświadczeń,
do samej miłości
aż Bóg wstrzyma oddech...
Starość mnie nieco przeraża. Kiedy tak myślę o swoich dziadkach, całymi dniami siedzą sami, snują się po domu. Bardzo się cieszą kiedy przyjeżdżam do nich z bratem, jest weselej. A taka starość w pojedynkę? Kiedy nie masz nikogo? To musi byc dopiero straszne. I tak jest z moją drugą babcią. Rodzina stara się ją często odwiedzać, ale to nie zmienia faktu, że na codzień nie ma się do kogo odezwać. Boję się nie tyle starości co samotności.
Jak będę miał wystarczająco dużo pieniędzy na starość (tak, żebym nie musiał się martwić czy starczy mi "na chleb") to będę mógł się zająć tylko rozrywką
Byle być zdrowym i mieć kogoś przy sobie...
Raczej się nie obawiam,to po prostu kolejny etap w życiu.Bać się mogę jedynie chorób,które mogą jej towarzyszyć,bądź też samotności,odrzucenia,ale to wszystko może nas spotkać również teraz.
_________________ Nie wolno zgadzać się na pełzanie, gdy czujemy potrzebę latania.
Helen Keller Nie chodzi o to, żeby być lepszym od innych - chodzi o to, żeby być lepszym niż wczoraj
Jigoro Kano
Czasami myślę o starości, wcale nie musi być taka zła.
Mam nadzieje, że na starość nie zostanę sama, bo to byłoby najgorsze. Kiedyś rozmawiała z taką starszą panią, która powiedziała mi, że najgorszą chorobą jest samotność. Też czasami patrzę na straszę osoby i widzę jak się cieszą, gdy ktoś ich odwiedzi, tak jak na przykład moja babcia cieszy się z przyjazdu mojej dalszej rodziny, swoich dzieci. Będę na pewno szczęśliwa, jeżeli do czegoś w życiu dojdę i nie będę rozpaczać nad tym, że zmarnowałam życie.
A może nawet nie dożyje starości, ale raczej wolałabym dożyć i doczekać wnuków oczywiście.
Nie dożyję starości. Najfajniej chyba odejść w sile wieku. Nie wyobrażam sobie siebie jako starego, stetryczałego gbura. Albo będę aktywnym staruszkiem jak Nash Bridges i Nick.
_________________ Some men aren't looking for anything logical, like money. They can't be bought, bullied,
reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum