Jak można się ubrać, uczesać w stylu rockowym?
Nie chodzi mi tutaj o skóre i glany tylko o jakieś dodatki, kolory, jak ułożyć fryzure.
Macie jakieś propozycje?
pieszczochy, ćwieki, artystyczny nieład na głowie, różnej maści przypinki ina dobrą sprawę wszystko, co umiesz dobrze wkomponować, nadać taki charakter.
To zależy,czego oczekujesz.W modzie,podobnie jak w muzyce jest kilka rodzajów stylu rockowego :glam rock,grunge,punk rock.Wszystko zależy czego oczekujesz od tego wizerunku.
Ogólnie jeśli zależy Ci na kilku uniwersalnych elementach to przede wszystkim ćwieki.Ostatnio dość popularne,zarówno przy torebkach,paskach jak i butach.Agrafki,przypinki połączone z wytartymi dżinsami.Glany mogę ustąpić miejsca trampkom,botkom.W sklepach ostatnio widziałam także rzymianki ozdobione ćwiekami :)
Ciekawymi dodatkami są także bandany w ciemniejszych kolorach bądź różnego rodzaju chusty.
Jednak podstawą teraz w modzie jest skórzana kurtka.W większości sklepach dostaniesz ala skórzane kurtki o fasonie kobiecych ramonesek.
Kolory na ogół ciemniejsze,lecz możesz łączyć je z wyrazistymi odcieniami.To samo tyczy się tkanin od zwiewniejszych sukienek,spódnic po skórę.
Makijaż-smookie eyes rządzi.Aczkolwiek jeśli nie potrafisz go wykonać,to po prostu postaw na szarości,czernie,fiolety,eyleiner,ciemniejsze kredki.Oczywiście nie do przesady.
Fryzura-zadziorna.Możesz poszaleć i zdecydować się na wyraziste cięcie,odważny kolor.
Na specjalne okazje,może pobawić się w tapirowanie i podpinanie.
Najważniejsze jednak byś sama szukała inspiracji.
Między innymi tu możesz poszukać natchnienia: http://stylio.pl/style/4768/glam%20rock
_________________ "Każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą."
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
Z tym myciem to taki true black metalowiec, co to w grobowcu śpi. He he he, ale nieład na głowie to podstawa. Wszystkie dodatki dobierasz pod wybrany styl.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum