Na początek pragnę dodać że szukałem czy jest taki temat i nie znalazłem.
W związku ze zbliżającymi się świętami chciałem was zapytać jakie są wasze ulubione piosenki świąteczne i jakie znacie w ogóle. Podajemy tytuł i wykonawcę - lubię świąteczne piosenki więc na pewno skorzystam z waszych propozycji.
Moje ulubione i to te które tylko znam to:
Shakin Stevens - merry christmas everyone
Wham - last christmas
Mariah Carey - all i want for christmas is you
Żeby urozmaicić temat to jeszcze zapytam was o opinię na temat przerabiani takich klasyków jak "Last Christams" przez Cascadę czy inne gwiazdki. Ja osobiście uważam że takich piosenek nie powinno się przerabiać bo one są świetne właśnie przez swój wiek i nute tamtych czasów.
słyszałem że taka jest bo kiedyś przez przypadek natrafiłem na artykuł o piosenkarce wykonującej ten utwoe(artystka jednego przeboju)ale jakos specjalnie nie miałem checi sciagac.
Melanie Thornton - Wonderful Dream
to ta piosenka - znalazłem
no własnie
Grejpfrut napisał/a:
atmosfera to jest właśnie to co jest przed świętami - czyli samo oczekiwanie
no tak
i pomimo ze ta własciwa atmosfera jest na pare dni przed swietami kiedy chuc zapach tych potraw i widac efekty sprzatania i w ogole.Ale to ze juz na miesiac przed switami jest taka kampania promocyjna czyli czysta komercha to pomaga chociaz na troche zapomniec ze czeka nas jeszcze cały miech ciezkiego zakuwania,wiec to co na chwile pozwala zapomniec o nauce i pozwala przyblizyc nas do swiat jest dobre.
Shakin Stevens - merry christmas everyone
Wham - last christmas
Mariah Carey - all i want for christmas is you
Też zawsze te kojarzę, bo były chyba razem nawet na płycie i pamiętam, że zawsze na angielskim musieliśmy tłumaczyć teksty tych piosenek
Bardzo fajna jest też wspomniana wcześniej: jest taki dzień
_________________ Nie wolno zgadzać się na pełzanie, gdy czujemy potrzebę latania.
Helen Keller Nie chodzi o to, żeby być lepszym od innych - chodzi o to, żeby być lepszym niż wczoraj
Jigoro Kano
Wysłany: 2009-11-09, 21:49
Czerwone gitary - Jest taki dzień.
DeSu- Kto wie czy za rogiem.
Grejpfrut napisał/a:
Wham - last christmas
A z kolęd to ' Maleńka przyszła miłośc'
_________________ Wiesz... lubię wieczory
Lubię się schować na jakiś czas
I jakoś tak, nienaturalnie
Trochę przesadnie, pobyć sam
Wejść na drzewo i patrzeć w niebo
Tak zwyczajnie, tylko że
Tutaj też wiem kolejny raz
Nie mam szans być kim chcę.
Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem.
Imię: Mieczysława
Wysłany: 2009-11-10, 10:59
Anita Lipnicka - jest taki dzien
We wisch you a Marry Christmas
Grejpfrut napisał/a:
Wham - last christmas
wiecie o czym on spiewa??
_________________ "strach jest niezwykle podniecający. Ludzie lubią być straszeni. To działa na nich jak chwile przed orgazmem. Wszyscy pragną tego zaznać. To niezwykłe doświadczenie."
Śliczna piosenka Kasi Stankiewicz, może nie stricte świąteczna, ale ten motyw się przewija - 'Chciałabym być aniołem'
Poza tym:
Brian Adams - Something About Christmas Time
Boney M - White Christmas
Mariah Carey - All I want for Christams is You (uwielbiaaam! )
Jingle Bell Rock też bardzo lubię... ach, chyba wybiorę się do jakieś galerii handlowej, tam już o tej porze czuć magię świąt.
_________________ Później luki w pamięci, zapatrzenia w okno -
tam mała dziewczynka w bloku naprzeciwko
uśmiecha się z żyletką pomiędzy zębami.
Myślę o jej chłodnych pocałunkach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum