Szacunek wobec rodziców Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne
forum młodzieżowe, forum mlodziezowe
forum młodzieżowe
forum dyskusyjne

Czat forumowy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne » Młodzież » Na poważnie » Szacunek wobec rodziców

Szacunek wobec rodziców
Autor Wiadomość

autor nieznany 
Wymiatacz
wierze w siły natury

Imię: Wilk

Wysłany: 2009-07-30, 18:59   

Tak to przykre , ja mam przez ojca niską samocene bo już się przyzwyczaiłem do niemiłych snów, przez tyle lat zakodowałem to sobie w głowie i czasem uważam sam, że jestem nikim , Rozumiem Cię Fresz 1993. Pamiętam jak tata mnie lał paskiem bo byłem niemiły, to było pierwsze lanie przez tydzień nie mogłem siedzieć, płakałem ale nikt tego nie słyszał, nikt mi nie pomógł, nie miałem siły się uczyć, na nic nie miałem siły.Pragnąłem tylko by się zmienił, by nie przychodził do domu pijany, by mama nie cierpiała.Jeszcze pokarzemy rodzicom, że stać nas na wiele.Jak ja mam teraz wierzyć w siebie?

polan 
User

Imię: K.

Wysłany: 2009-08-08, 01:52   

autor nieznany napisał/a:
Pragnąłem tylko by się zmienił, by nie przychodził do domu pijany, by mama nie cierpiała.

skąd ja to znam...
Jeszcze pokarzemy rodzicom, że stać nas na wiele.

i z takim postanowiniem żyć dalej
Jak ja mam teraz wierzyć w siebie?

nie myśl o tym jakie zdanie ma o Tobie ojciec tylko sam pomyśl na ile Cię stać i ile jesteś wart, za pewne stać Cię na wiele

agusiek 
Pogromca postów

Wysłany: 2009-08-08, 08:17   

Zawsze im dopowiadam i dogryzam,może dlatego że są dość młodzi i jakoś nie wzbudzają we mnie respektu na sam widok..Poza tym atmosfera w domu jest bardzo na luuuuuzie :-) Ale oczywiscie ich szanuje za to co robią i kim są ^^

Rafi 
User

Wysłany: 2009-08-09, 02:57   

a mam przez ojca niską samocene bo już się przyzwyczaiłem do niemiłych snów, przez tyle lat zakodowałem to sobie w głowie i czasem uważam sam, że jestem nikim

to musisz przezwyciężyć bo niska samoocena to utrudnia osiaganie czekokolwiek w szkole czy w sporcie, mój ojciec ciagle mi podnisił poprzeczke tzn jak miałem problemy w szkole z czymś to mnie pilnował do skutku ale mi też pomagał np w matmie bo z nia miałem ciagle problemy. Z jednej strony pomoc z drugiej duże wymagania i tez ciagle chciał żebym był w czyms lepszy a jak nie zrobiłem czegoś np bo mi sie nie chciało to miałem kare czyli lanie pasem bo on nie cierpiał i do tej pory nie cierpii lenistwa albo braku dyscypliny... może twój podobnie chciał ci poprzeczke podnosić i staraj sie sam ją sobie podnosic...

Pamiętam jak tata mnie lał paskiem bo byłem niemiły, to było pierwsze lanie przez tydzień nie mogłem siedzieć, płakałem ale nikt tego nie słyszał, nikt mi nie pomógł, nie miałem siły się uczyć, na nic nie miałem siły.Pragnąłem tylko by się zmienił, by nie przychodził do domu pijany, by mama nie cierpiała.

Nie ty jeden pasy dostawałeś, ja często obrywałem bo innych kar ojciec nie stosował ale nigdy mnie nie bił po pijaku tylko jak zasłuzyłem czymś

SweetGirl 
Pogromca postów
nie taka słodka

Wysłany: 2009-08-09, 11:43   

przez tyle lat zakodowałem to sobie w głowie i czasem uważam sam, że jestem nikim
nie wolno Ci tak myśleć. Rodzice czasem tak mówią dla mobilizacji.
` co z ciebie wyrośnie .! `
i tym podobne wyrażenia . Twój tata pewnie wcale tak nie uważa i nie raz na pewno był z ciebie dumny . ;) mój czasem też tak mówi , ale nie przejmuje się tym , bo jak poprełnia się naprawdę głupi błąd , chociaż to nic poważnego , można się zdenerwować.
Rafi napisał/a:
ja często obrywałem bo innych kar ojciec nie stosował
ja na odwrót. Uważam że jak rodzic bije dziecko jest to oznaka jego słabości i bezsilności wobec dziecka. Nie wie co zrobić to bije :kwasny:

lotnikk
Stały User

Wysłany: 2009-08-11, 20:52   

Tez nie raz im pyskuje,z ojcem dość często nie mogę sie dogadać i często rozmowy kończą sie kłótnią. Z mamą inaczej jest, tyle że co ja mam jakiś pomysł to oni powiedza po co ci to,za nauke sie bierz lepiej.Ciągle o nauce gadają.Na chłodno patrząc mają rację, bo nie raz siedze przy kompie zamiast sie troche poduczyc z przedmiotu co zaprocentuje mi w przyszłości. Tym pokazują że sie troszcza o mnie i chcą żebym wyrósł na mądrego człowieka i miał dobra prace. nie raz tak mysle cemu jestem dla nich niemiły, jak proszę o cos dla mnie jestem bardzo miły,ale gdy oni mnie proszą o zrobienie czegos mam to gdzies i nie chce mi sie.

kulus 
User
Zakręcony ja ;D

Imię: Michał

Wysłany: 2009-09-30, 17:56   

Generalnie ja mam problem z rodzicami... Z tatą mam "dobre" układy, gdy nie mam mamy w pobliżu :/ Z matką kłócę się ostatnio (przez ostatnie pare dni) codziennie... I to mnie najbardziej martwi. Powodem są moje powroty do domu i to że nie ma mnie na obiedzie... :-o czy to jest normalne? Nie mogę się z Nią dogadać, chociaż ostatnio było lepiej. Mam 18 lat i pare dni temu dostałem szlaban... -.- Możecie mi doradzić, co mam zrobić? :-(

Patrycja94 
Hiper wymiatacz
Zła dziewczyna

Imię: Patrycja

Wysłany: 2009-09-30, 18:40   

Moi rodzice są bardziej wyluzowani od moich znajomych, więc nie mam z nimi "problemu" czasem trochę trują (jak to rodzice: czemu nie chodzisz do kościoła, co ty robisz w tej szkole tak długo, mogłabyś założyć coś innego...), ale zazwyczaj są spoko. Fakt faktem kłócimy się, ale te kłótnie polegają raczej na tym, że oni mówią co im leży na sercu a ja odpowiadam, że oczywiście mają rację i... dalej robię swoje ;) a moje szlabany (nawet te miesięczne) kończą się po dwóch dniach :]

kulus 
User
Zakręcony ja ;D

Imię: Michał

Wysłany: 2009-10-02, 19:59   

No i doszło do tego, że jakoś 3 dni temu zabrała mi laptopa i dopiero teraz oddała... -.-

Miechu14 
User
Miechu14

Wysłany: 2009-10-03, 08:16   

Mój starszy jest bardzo wyluzowany więc dobrze się dogadujemy. I nie jest wyluzowany dla tego żeby złapać ze mną kontakt czy coś (sztuczne wyluzowanie) tylko po prostu tak sam z siebie. Słucha hip-hopu i r&b tak jak ja , chodzi w bluzach z kapturem i w ogóle takie tam. Jedynie do pracy ubiera się inaczej , dziwne by było gdyby dyrektor szkoły nagle pojawił się w szerokiej bluzie z kapturem i zwisach :-D .
Tak ogólnie to ja go szanuje i on o tym dobrze wie , więc mam prawo sobie z niego żartować , on ze mnie też i w ogóle.
Czasami to my się nawet przezywać trochę potrafimy w żartach , ale tak na poważnie to ja bym na niego złego słowa nie powiedział. Jest świetnym ojcem kumplem. Poza tym został mi już tylko on , matki nie mam już od trzeciego roku życia.

Bard_Zerald 
Pogromca postów
Forumowy Bard

Imię: Jakub

Wysłany: 2009-10-03, 16:38   

:P Ja tam mam szacunek, ale i tak na nich mówię 'starzy'.
Bo nie ma więcej wilków, zostały tylko psy

Taurie 
Mega wymiatacz
Włóczęga

Imię: Sylwia

Wysłany: 2009-10-03, 17:09   

Moja Mama jest moja najlepszą przyjaciółką mówię jej prawie o wszystkim... Zawsze mi pomaga. Co do mojego Taty... Niestety mamy niemalże identyczne charaktery przez co żadne z nas nie potrafi drugiemu zaufać. Czasem go nienawidzę a czasem kocham. To głównie przez niego chcę jak najszybciej sie wyprowadzić. Ale jeżeli mam spojrzeć na wszystko z perspektywy czasu to dzięki moim rodzicom wiele sie nauczyłam. Nigdy nie zostawiali mnie samą z kłopotami i mimo że nie zawsze z Tata sie dogaduję to i tak go szanuje jak również i Mamę. Co do wyrazów stary i stara... Do nich to w ogóle nie pasuje... Zresztą nie chcę ich tak nazywać.

"Człowiek w czerni uciekał przez pustynię, a rewolwerowiec podążał w ślad za nim" - S. King

C[zło]wiek
Stały User

Wysłany: 2009-10-07, 16:20   

Ja tam z domu uciekłem na pół roku(bo się wk****** na starych), nocowałem u ziomka, z tydzień u dziewczyny.
Generalnie :głodny byłem :evil: więc wróciłem (no i mi się nie chciało pracować)

język//motyl

maluch17 
User

Imię: Kaśka

Wysłany: 2009-10-07, 18:58   

Też kiedyś uciekałam, bo mnie mocno DENERWOWALI starzy (potem kończyło się to, że mnie ojciec z różnych miejsc w kraju odbierał) XD
Tak w ogóle to traktuje starych jak bankomat i kogoś, kto mi usprawiedliwia ucieczki w budzie :mrgreen:

dotz 
User

Imię: Łucja

Wysłany: 2009-10-07, 21:52   

maluch17 napisał/a:
Też kiedyś uciekałam, bo mnie mocno DENERWOWALI starzy (potem kończyło się to, że mnie ojciec z różnych miejsc w kraju odbierał) XD
Tak w ogóle to traktuje starych jak bankomat i kogoś, kto mi usprawiedliwia ucieczki w budzie :mrgreen:

dlatego nie chcę mieć dzieci : D

Odpowiedz do tematu