ojzu, nikt tutaj nie odnosił się do patologi i nikt o niej nawet nie wspominał,
nawet Ty w swoich poprzednich wypowiedziach.
To już nie jest normalnie funkcjonująca rodzina. Takiej komórce społecznej
w takich przypadkach potrzebna jest terapia badź inne metody.
_________________ "Cięty język jest jedynym narzędziem do cięcia,
który w miare używania staje się coraz bardziej ostry" Washington Irwing
Szacunek do rodziców jest dla mnie naturalny i niewymuszony "bo tak trzeba". Rodzice są najważniejszymi osobami w moim życiu i będą nimi do zawsze, ponieważ wiem, że zawsze będę mogła do nich wrócić i przyjmą mnie bez względu na to jak wielką zbrodnię popełnię. Ja szanuję ich, a oni szanują mnie. Wiem, że zawsze mogę na nich liczyć nigdy nie zostawią mnie w potrzebie. Teraz gdy spędzam z nimi naprawdę mało czasu, tylko niektóre weekendy, jeszcze mocniej odczuwam związek z nimi. Jestem z nimi silnie związana, więc szacunek jest naturalną rzeczą. Zdaje sobie sprawę z tego, że nie wszyscy rodzice są dobrzy i rozumiem dzieci, które nie darzą szacunkiem rodziców alkoholików lub takich, którzy zadają im ból i cierpienie.
_________________ Ileż to razy zbrodnia jest tylko antycypacją przyszłej moralności, zwrot ku temu, co ma nadejść.
Emil Durkheim.
ILYK ;*
Wiecie, że moja kolekcja torebek zwiększyła się do 30 egzemplarzy? :)
Do mamy mam ogrooooomny szacunek od zawsze. Chyba nikogo tak nie szanuję, jak właśnie ją. Natomiast do ojca nie mam szacunku, bo hmmm, jak można kogoś szanować, jeżeli nie szanuje mnie?
_________________ Nie ma prawa pośród wszystkich praw, które by kazało wątpić, że jeśli całe życie siałeś strach, zbierzesz coś innego ponad gniew.
Wysłany: 2009-12-10, 23:03
To rodzice się nami opiekowali, odmawiali sobie przyjemności, aby dać je nam. To oni uczyli nas pierwszych słów i zarywali noce, niektórzy nie wiedzą chyba co piszą.
Ja kontakty z rodzicami miałem różne, ale na szczęście dogadujemy się teraz, szacunek miałem do nich zawsze.
_________________ Wczoraj jest historią, jutro jest tajemnicą, dziś jest darem...
S;*
To rodzice się nami opiekowali, odmawiali sobie przyjemności, aby dać je nam. To oni uczyli nas pierwszych słów i zarywali noce, niektórzy nie wiedzą chyba co piszą.
Ja kontakty z rodzicami miałem różne, ale na szczęście dogadujemy się teraz, szacunek miałem do nich zawsze.
właśnie zgadzam się z jutro w 100%
zresztą jeśli nie będziemy mieli szacunku do rodziców, to nie będziemy mieli go do nikogo...
_________________ _______________
to gnój w ch*j, druga część,
tak to robimy, ja, ziomek i ziomek,
to my świecimy jak miliony monet,
ej moment,
chyba mój ziomek miał cię,
dobra, ch*j z tym, będę brał Cię w aucie!
Nie wszyscy rodzice się nami opiekują i odmawiają sobie przyjemności itd.;)
_________________ Nie ma prawa pośród wszystkich praw, które by kazało wątpić, że jeśli całe życie siałeś strach, zbierzesz coś innego ponad gniew.
Mówisz tak, bo rodzice dali Ci ciepło, spokojny dom, otoczyli Cię miłością i czułością. Jednak jest bardzo dużo takich rodzin, że głodne dzieci płaczą w swoich łóżeczkach, bo rodzice nie wracają już któryś dzień z imprezowego transu. Nie dziwię się, że takie dzieci dorastając nienawidzą i nie szanują swoich rodziców.
Ja swoich rodziców szanuję. Oni szanują mnie.
_________________ Les temps sont durs pour les reveurs.
Wysłany: 2009-12-12, 08:50
Mihihih, Ja tylko napisałem jak powinno być,, niektórzy "nie szanują" swoich rodziców tylko dlatego, że nie puścili ich na imprezę lub nie pozwalają wracać zbyt późno do domu itd. i nie wiedzą co to znaczy szacunek. Wiem o tym, że niektórzy nie mają tyle szczęścia i rodzice nie poświęcali im tyle uwagi na ile zasługiwali. Dziękuję swoim rodzicom za to co mi dali, doceniam to,bo wiem, że niektórzy tyle szczęścia nie mieli.
p.s. Nie spałem w nocy więc to co napisałem może być bez sensu.
_________________ Wczoraj jest historią, jutro jest tajemnicą, dziś jest darem...
S;*
,, niektórzy "nie szanują" swoich rodziców tylko dlatego, że nie puścili ich na imprezę lub nie pozwalają wracać zbyt późno do domu itd. i nie wiedzą co to znaczy szacunek.
O to, to, to.
Z tym się w zupełności zgodzę. Śmieszy mnie to trochę i jednocześnie bulwersuje. Ciekawa jestem jak sytuacja będzie wyglądała, gdy ci niektórzy będą mieli swoje dzieci.
_________________ Les temps sont durs pour les reveurs.
Nie rozumiem jak można nie szanować rodziców.Przecież to dzięki nim mamy co jeść w co się ubrać.Chociaż w przypadku gdy rodzice są ostatnimi kur******* np pija nie dbają o dzieci to mogę to zrozumieć
_________________ Jeżeli zamkniesz oczy i wsłuchasz się w szum powietrza, będziesz w stanie wyobrazić sobie jak wygląda muzyka.
Tak właściwie rodzice mówiąc nam NIE też odczuwają ból. Nie możemy ich za wszystko winić, a na pewno nie twierdzić, że nas nie szanują...jak mogą nie szanować własnych dzieci? To jest abstrakcyjne.
I dalej rozumując Oni starają nas wychować na porządnych ludzi, i nie możemy ich winić...za to, że nie wszystkie zachcianki są spełniane. I mówi się, że rodzic powinien być przyjacielem...ale chcąc nie chcąc rodzić to funkcja najspecjalniejsza i najodpowiedzialniejsza.
_________________ (...)
"Wyszedł w samą porę. A jednak on jest za inteligentny, aby być czymś dzisiaj: żeby dziś czegoś dokonać, trzeba być trochę durniem jednak."
'Szewcy' S.I Witkiewicz
Każdy powinien okazywać szacunek swoim rodzicom. Nie znam osoby która by się źle odezwała do swojego rodzica, odpyskowały czy podniosła rękę. Rodzice to najważniejsze osoby w naszym życiu. Wychowali nas, pomogli w trudnych sytuacjach, dlatego powinniśmy ich szanować!!!
_________________ Nigdy nie kłóć się z gupim!
Ktoś mógłby nie zauważyć różnicy między wami!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum