Szczęście w życiu Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne
forum młodzieżowe, forum mlodziezowe
forum młodzieżowe
forum dyskusyjne

Czat forumowy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne » Młodzież » Na poważnie » Szczęście w życiu

Szczęście w życiu
Autor Wiadomość

Avro 
Stały User

Imię: asd

Wysłany: 2009-04-25, 19:22   

Do pełnego (?) szczęścia brakuje mi osoby, która odwzajemniła by moją miłość (chociaż na to pewnie jest zbyt wcześnie) no i takiej, z którą mógłbym pogadać o wszystkim, bez wyjątków, nie ograniczając się tylko do tego który mam poziom w WoWie, jak mi poszło na sprawdzianie i innych typu "kto? gdzie? z kim?"...

duśka
User

Wysłany: 2009-06-16, 19:58   

Szczęściem w życiu byłoby dla mnie być z moja ukochana osobą. Niestety nie mogę z nia być gdyż po prostu, najzwyczajniej na świecie jest to niemozliwe.

martucha1231 
Pogromca postów
:)

Wysłany: 2010-03-03, 01:24   

Nie moge powiedziec ze jestem nieszczesliwa. Mam wspanialych przyjaciol, cudowna przyszla tesciowa, kochajacego brata, niedlugo urodze dziecko. Do pelnego szczescia brakuje mi tylko tego zeby moj facet w koncu wyszedl.

Kasias 
Hiper wymiatacz
Tak, drażnie Cię.

Imię: Kasia

Wysłany: 2010-03-05, 22:52   

Całego szczęścia w życiu nie da się osiągnąć, gdyż człowiek będzie chciał więcej i więcej.
Kolejny raz,
Świat zatoczył z nami krąg.
Wyrwał wiarę z naszych rąk,
Nie ma już nic.

Qukułka 
Pogromca postów
'taka katarynka'

Imię: Aru

Wysłany: 2010-05-04, 01:42   

"W życiu piękne są tylko chwile"
Dla mnie szczęście to stan w jakim się znajdujemy, kiedy czujemy się spełnieni, zaspokojeni, spokojni.

Darcia 
Pogromca postów
Po prostu ja

Imię: Daria

Wysłany: 2010-05-04, 15:13   

Znajdę przyjaciela i będzie fajnie.

alicy 
Stały User

Wysłany: 2010-05-10, 08:29   

Wbrew pozorom bardzo łatwo można osiągnąć w życiu szczęście, wystarczy tylko uwierzyć w to, że można być szczęśliwym i wszystko się spełni. Zresztą jest to potwierdzone, można usłyszeć o tym podczas czerwcowego szkolenia prowadzonego przez Joe Vitale w Warszawie w Hotelu Hilton. Wydaje mi się, że to całkiem niezły sposób, warto się na to spotkanie wybrać, bo skoro tyle osób twierdzi, że teoria Vitale naprawdę działa, to coś w tym musi być.

iskierka 
Wymiatacz
marzycielka.

Wysłany: 2010-05-10, 14:36   

pomimo wszystko jestem osobą szczęśliwą. nie mam tego i tamtego ale mam to i to :-P
nie można mieć wszystkiego.

zielona 
Pogromca postów

Imię: Monika

Wysłany: 2010-05-10, 15:56   

Dla mnie szczęście nie jest stanem, lecz odczuciem. To znaczy tylko od człowieka zależy czy będzie szczęśliwy. To zależy od tego jak przyjmuje porażki, czy docenia to co ma, czy jest za coś wdzięczny, czy zawsze widzi jasne strony. Szczęście jest w nas. Nie zależy od czynników zewnętrznych z dużym stopniu. Są przecież ludzie którym wiecznie mało i wiecznie mają pod górkę ( a dokładniej tak sobie uroili ). Inni zaś dziękują losowi za to co mają, radują ich drobiazgi, a zarazem mają odwagę walczyć o marzenia. I tacy właśnie są w pełni szczęśliwi.
Więc pełnia szczęścia istnieje dla ludzi, którzy czują się w pełni szczęśliwi, choćby nie mieli wszystkiego i wszystko im się nie udało. Ja czuję się szczęśliwa, jednak pracuję nad swym nastawieniem, by być szczęśliwą jeszcze bardziej.

Jendrol 
Mega wymiatacz
Bass Player

Wysłany: 2010-05-10, 22:09   

szczęście ahh to szczęście :-P ja czuje się szczęśliwy jak robię coś i nie jestem sam niestety 3/4 mojego czasu jestem sam jak palec albo coś tam nie chodzi nawet o dziewczynę nie dojrzałem do tego zęby dogadać się z dziewczyna Mi tam chodzi tylko o to zęby był ktoś zawsze żeby po prostu sobie pogadać o wszystkim i o niczym czasami pośmiać się z nieśmiesznych kawałów a czasami przemyśleć ważne i trudne sprawy szkoda ze na świecie tak mało jest prawdziwych przyjaciół. Niestety zostają nam tylko Dwulicowi ludzie którzy obgadają nas z swoich sekretów innym, którzy bagatela tego nie rozumieją ze tym ranią uczucia innych ludzi. Takie już jest życie i trzeba się z niego cieszyć i nie brać jego na poważnie bo na każdym kroku ktoś pluje ci pod nogi i w twarz :-| :-| :-|

koniak
User

Wysłany: 2010-05-11, 14:13   

Bardzo podoba mi się nauka( chyba można tak to okreslić) którą głosi Joe Vitale- ja też tak sądzę i chętnie pojechałabym na to szkolenie:) Wydaje mi się,ze jestem osobą szczęśliwą( szczególnie od momentu, kiedy przeczytałam Sekret) i tego się będę trzymać, bo grunt to dobre samopoczucie:)

jestemmlody
Wymiatacz

Wysłany: 2010-05-12, 08:34   

Ja jestem szczęśliwy ;-) nie w pełni, bo chcę jeszcze parę rzeczy w życiu zrobić i coś osiągnąć, ale na tę chwilę jestem jak najbardziej szczęśliwy ;-) Szczęście dają mi bliskie mi osoby (przyjaciele - bo już mogę ich tak nazwać), parę złotych w kieszeni i kochająca rodzina. Na razie do szczęscia nie potrzeba mi nic więcej, ale przyszłośc to na pewno zredefiniuje. Pozytywne myślenie - zgadzam się. Zawsze staram się szukać dobrych stron nawet kiedy nie jest dobrze. Nie czytałem "sekretu" ale znam historię Joe Vitale i to też mnie pozytywnie nastraja ;-) Każdy może osiągnąć w życiu szczęście wystarczy w to wierzyć :D

Veilea 
Stały User

Wysłany: 2010-05-13, 12:04   

Zawsze, gdy osiągniemy już cel, pojawi się kolejny... Nie wiem, czy można w ogóle osiągnąć coś takiego jak "pełnię szczęścia". Albo ktoś jest szczęśliwy, albo nie.

Ja jestem. Czy czegoś mi brakuje? Być może. Chciałabym założyć własną rodzinę, mieć dzieci, kochającego miejsca, dach nad głową... Ale gdyby czegoś z tych rzeczy nie udało mi się zrealizować, czy nie mogę być szczęśliwa? Mylę, że można. Zawsze można...

czarownica 
Stały User

Wysłany: 2010-05-14, 11:28   

pewnie, że zawsze można być szczęśliwym i wyznacznikiem tego wcale nie musi byc sześciocyfrowa suma na koncie bankowym.
Warto cieszyć się małymi rzeczami, bo to one w końcu prowadzą do tego wielkiego, uniwersalnego i trwającego szczęścia :)

Inez 
User

Wysłany: 2010-05-14, 19:07   

Szczęście przychodzi stopniowo, po upadkach są wzloty po smutku radość to jest całkiem normalne i nie ma czegoś takiego, że życie składa się z pasma samych sukcesów.A szczęście jest tym wieksze im bardziej na nie zapracujemy, gdy wszystko przychodzi szybko i bez wysiłku to nie daje to już takiej satysfakcji.Jest wiele źródeł, które je przynosi i nie można otrzymać wszystkich naraz. Ja obecnie spełniam jedno z moich marzeń, na które długo czekałam i jestem z tego powodu potwornie szczęśliwa. :-D Myślę, że gdybym otrzymała to szczęście od wszystkiego czego pragnę w jednej chwili, to życie straciłoby sens.

Odpowiedz do tematu