Szkoła średnia przez internet. Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne
forum młodzieżowe, forum mlodziezowe
forum młodzieżowe
forum dyskusyjne

Czat forumowy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne » Młodzież » Szkoła » Szkoła średnia przez internet.

Szkoła średnia przez internet.
Autor Wiadomość

Anetka01993
User

Wysłany: 2010-02-14, 00:01   Szkoła średnia przez internet.

Co sądzicie szkle średniej przez internet ??
Moze ktos juz sie uczylw ten sposob ...
Wiecie na czym to dokladnie polega i ile kosztuje ?
I czy sie w ogole oplaca ....

motyl 
Moderator

Wysłany: 2010-02-14, 00:35   

Nie słyszałam o czymś takim nawet, co innego o studiach, w których sama częściowo uczestniczyłam.
Ale taka nauka to nie nauka, lepiej chodzić do normalnego LO i mieć kontakt z ludźmi, no chyba, że z jakichś powodów nie możesz.
Trochę przesadnie, pobyć sam
Wejść na drzewo i patrzeć w niebo
Tak zwyczajnie, tylko że
Tutaj też wiem kolejny raz
Nie mam szans być kim chcę.

Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem.

endorfina 
Hiper wymiatacz
Poetka z ławki.

Wysłany: 2010-02-14, 12:22   

Nie słuyszałam o tym.
Wg. mnie o jest dobre rozwiązanie dla kogoś kto nie ma możliwości uczęszczania do zwyklej szkoły z powodów zdrowotnych.
Ale dla kogoś kto nie ma przeciwkazań jest krzywdzące.
Brak kontaktu z ludźmi, zero wspomnień licealnych. Kurcze, w życiu bym się na to nie zgodziła, a do tego trzeba płacić.
Liceum przez internet, spowiedź przez internet, niedługo będą śluby przez neta, przerażające.

Anetka01993
User

Wysłany: 2010-02-14, 15:24   

ale chodzi o to ze ja nie mam innego wyboru bo wyjezdzam za rok za granice a ta szkola ktora ja zaczelam trwa 4 lata . Wyjazd sie nadazyl nagle wiec jakbym wiedziala wczesniej to bym nawet tej nie zaczynala . A ponoc wyksztalcenie srednie przez internet tez da sie zrobic bo czytalam na roznych stronkach tylko mam problem teraz z wyborem szkoly ... bo nie mialabym mozliwosci czestego dojazdu ... :(

piotrek17 
User

Wysłany: 2010-03-13, 08:33   liceum przez Internet

Witam,
przez trzy lata prowadziliśmy innowację pedagogiczną "Liceum przez Internet" - oczywiście tylko dla osób dorosłych ( http://www.naukaprzezinternet.pl ).
Obecnie realizujemy projekt unijny: "Liceum Eksternistycznie - dlaczego nie" - dzięki wsparciu UE przygotowujemy za darmo do egzaminów eksternistycznych na poziomie liceum oraz zwracamy koszty zdanych egzaminów. Po zdaniu egzaminów otrzymuję się państwowe świadectwo ukończenia liceum - http://www.eksternistyczne.pl
Projekt dotyczy jednak tylko osób zamieszkałych na terenie województwa wielkopolskiego.
Pozdrawiam

allyas
User

Wysłany: 2010-05-07, 09:12   

Jest taka szkoła: www.atheneum.com.pl, można tam uczyć się "tradycyjnie" i przez internet. Ja kończyłam tam szkołę w tradycyjny sposób i jestem zadowolona - fajna atmosfera, fajni ludzie. Jak nie możesz inaczej, tylko przez internet, to polecam tą szkołę.

ojzu 
Pogromca postów
.|.

Imię: Lesław

Wysłany: 2010-05-07, 09:44   

Słyszałem o studiach internetowych i certyfikatach. Generalnie nie uważam tego za coś pozytywnego, bo co jeśli "padnie" nam net albo będą problemy z komputerem..Jedynym przypadkiem jakim bym dopuszczał do takiego trybu nauki jest trwały paraliż bądź równie uciążliwe schorzenie.

jacus 
Wymiatacz

Wysłany: 2010-05-07, 17:44   

O studiach słyszałem, o liceum nie. Ale jak widać powyżej coś takiego istnieje. Taka nauka ma i plusy i minusy (jak wszystko na tym świecie). Niewątpliwym plusem jest to, że w pewien sposób dopasowujemy do siebie tok nauki. Minus to wymagana bardzo duża samodyscyplina w nauce.

Straho 
Pogromca postów
GanjaAmbasador

Imię: Jacław
Ostrzeżeń:
 1/3/6

Wysłany: 2010-05-07, 17:56   

jacus napisał/a:
O studiach słyszałem, o liceum nie

Dokładnie jak ja.

Szkoły średniej konwencjonalnej nie zastąpi jakaś niezidentyfikowana szkoła internetowa, to nie to samo.

krzemionka
User

Wysłany: 2010-05-19, 09:03   

Szczerze powiem, że pierwszy raz słyszę o czymś takim jak liceum czy szkoła średnia przez internet. I chyba ja nie zdecydowałabym się na takie rozwiązanie. Bo po pierwsze jestem do takiej metody bardzo sceptycznie nastawiona, a po drugie traci się cały urok chodzenia do szkoły. Zgadzam się z tym, że to nie jest to samo.

jacus 
Wymiatacz

Wysłany: 2010-05-19, 17:40   

Wydaje mi się, że osoba zaczynająca szkołę średnią ma za małą samodyscyplinę do takiego trybu nauki. Student już trochę inaczej myśli. Do tego szkoła to nie tylko lekcje i nauka ale przede wszystkim nauka życia wśród innych. Przez internet tego się nie nauczymy.

allyas
User

Wysłany: 2010-08-23, 16:39   

No tak, zgadzam się- jeśli ktoś moze uczyć się w dziennej szkole, to nie powinien z tego rezygnować.
Jest jednak dużo ludzi, którzy przerwali naukę z różnych powodów (np. ciąża, trudna sytuacja rodzinna/materialna itp.), teraz są osobami dorosłymi i nie mają średniego wykształcenia. To do nich chyba głównie jest kierowana taka oferta szkół zaocznych przez internet. Myślę, ze to fajna sprawa, bo gdy ma się na głowie rodzinę i pracę, łatwiej w tej formie znaleźć wolny czas na naukę (np. wieczorami). Natomiast jesli ktoś jest młody, może się uczyć - niech z tego korzysta, bo to jeden z najwspanialszych okresów w życiu!

jestemmlody
Wymiatacz

Wysłany: 2010-08-27, 11:20   

Wiem, że są różne szkolenia przez internet, ale o liceum nie słyszałem. Ale to trochę dziwne. Wolałbym chodzić do normalnej szkoły, mieć normalny kontakt z ludźmi niż coś takiego. I tak już dużo czasu spędzamy przed komputerem a coraz mniej w realu, to przynajmniej niech szkoła będzie normalna. Co innego jeśli są jakieś przeszkody i dana osoba nie może normalnie chodzić do szkoły, wtedy to zawsze jest jakieś wyjście, choć lepszym i tak się wydaje po prostu indywidualne nauczanie w tradycyjny sposób.

Damiano1412 
User

Wysłany: 2011-09-08, 21:59   

A czy te indywidualne nauczanie kto Ci da jeśli ktoś ma 18 lat? Jakie Liceum Ci to da?

Jeśli ktoś ma wstawioną endoprotezę kości wraz z kolanem i ubytek słuchu rzędu 80decybeli w stopniu nieodwracalnym to nie wiem czy byście tak źle mówili o tych szkołach...

Bo dla takich osób jak np. ja to jedyne wyjście aby zdobyć średnie wykształcenie!

Czy może ktoś wie z tego forum jaka szkoła przez internet jest lepsza w Warszawie?

Szkoła ALFA: http://www.szkola-internetowa.edu.pl/

CZY......
Pierwsza w Polsce szkoła średnia on-line
Liceum Ogólnokształcące Niepubliczne
dla Dorosłych nr 3

http://www.szkola-online.eu/szkolaonline/index.php

Przezroczysta 
Mega wymiatacz

Wysłany: 2011-09-09, 12:04   

Owszem, istnieje coś takiego. Zazwyczaj jednak są to licea dla osób pełnoletnich, więc jeśli nie jesteś osobą dorosłą poszukaj szkoły w miejscu, w którym będziesz przebywała.

Odpowiedz do tematu