Ale to nie są te buty (to przykładowe - z googli) a obcas jest pare cm mniejszy.
Lubię wyzwania i myślę ,że jutro jakoś 3 godz. w nich wytrzymam ,bo będę ogólnie w pozycji siedzącej ;P.
Mierzyłam do stroju i te buty o mniejszym obcasie ale to niestety nie to samo.
Cytat:
Z tego co pamiętam jesteś dość wysoką dziewczyną,a przynajmniej bardzo szczuplutką
Mam 166cm i dość chude/zgrabne nogi jeszcze jak ubiorę te cudnowe szpilki moje nogi wreszcie zaczęły mi się podobać!
Ale to nie są te buty (to przykładowe - z googli) a obcas jest pare cm mniejszy.
Lubię wyzwania i myślę ,że jutro jakoś 3 godz. w nich wytrzymam ,bo będę ogólnie w pozycji siedzącej ;P.
Cóż i tak szkoda mi zarówno i butów i Twoich nóg.
Jednak Twoja sprawa.
Dla mnie jest to niepotrzebne katowanie,z resztą trochę jeszcze minie za nim zrobisz efektowne wejście w takich butach.
_________________ "Każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą."
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
Nie ma znaczenia.
Nie nauczysz się chodzić w szpilkach w kilka godzin
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
Wysłany: 2009-12-21, 21:02
slow napisał/a:
Nie nauczysz się chodzić w szpilkach w kilka godzin
Dokładnie.
Powinnaś próbować w domu, sporo wcześniej niż ważne wyjście. Dużo lepiej będziesz wyglądać w tych niższych, niż jeśli założysz te wysokie i będziesz dziwnie chodzić.
_________________ Wiesz... lubię wieczory
Lubię się schować na jakiś czas
I jakoś tak, nienaturalnie
Trochę przesadnie, pobyć sam
Wejść na drzewo i patrzeć w niebo
Tak zwyczajnie, tylko że
Tutaj też wiem kolejny raz
Nie mam szans być kim chcę.
Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem.
Myślę ,że spakuję sobie do torby jeszcze jedną parę butów , na niższym obcasie w razie czego.
[ Dodano: 2009-12-22, 20:58 ]
Więc poszłam w SZPILKACH , nogi mnie strasznie bolały ale dałam sobie radę.
Linia prosta najważniejsza , najtrudniej było mi z opanowaniem wzroku "przed siebię a nie pod nogi" ale nikt się nie śmiał ani nie wytykał mnie palcami więc chyba było OK.
Też nie umiem chodzić w szpilkach , dlatego nie utrudniam sobie życia i kupuje takie z mniejszym obcasem. :) Weź te dodatkowe buty. Nie wiadomo jak będzie. Kiedyś tez miałam jednorazowe wyjście w szpilkach. Nie było źle. ale długo się do tego przygotowywałam.
_________________ ` jedziemy żółtą ciężarówką... jest droga i same możliwości `
Linia prosta najważniejsza , najtrudniej było mi z opanowaniem wzroku "przed siebię a nie pod nogi" ale nikt się nie śmiał ani nie wytykał mnie palcami więc chyba było OK.
Ok jest wtedy kiedy w szpilkach po prostu idziesz,a nie koncentrujesz się na każdym kroku,byleby utrzymać pion.
— Bob Dylan
— Olga Tokarczuk
CheeryLipstick napisał/a:
Ok jest wtedy kiedy w szpilkach po prostu idziesz,a nie koncentrujesz się na każdym kroku,byleby utrzymać pion.
do studniówki się wyrobi, a na studniówce i tak zdejmie je przed północą
do studniówki się wyrobi, a na studniówce i tak zdejmie je przed północą
Hah prawda
— Bob Dylan
— Olga Tokarczuk
Buty na wysokim obcesie są piękne, dlatego nie wyobrażam sobie, że mogłabym nigdy w nich nie chodzić. Oczywiście moja umiejętność chodzenia w szpilkach nie jest zbyt wielka, ale cały czas się uczę i chyba nie wyglądam już jak ostatnia kaleka. Ale jak na razie patrzę z wielką zachłannością na buty w Topshopie i wiem, że kiedyś sobie kupię te 12 cm szpile!
A jedynym sposobem na wyćwiczenie tej umiejętności jest chodzenie, chodzenie, chodzenie.
Moja pani od kółka teatralnego kazała mi się nauczyć chodzić z gracją na szpilkach . ( na potrzeby spektaklu) jak na razie to wstyd do lustra patrzeć ale pracuje nad tym.
_________________ ` jedziemy żółtą ciężarówką... jest droga i same możliwości `
po domu chodzę tylko jak mam w nich potem jakąś specjalną okazję iść, ale bardzo lubię. wierzę, że kiedyś będę tak bogta, że kupię sobie te ideały z czerwoną podeszwą. narazie tylko zarobię na namiastkę- niebotyczne szpilki z topshopu. ;>
Mnie też się podobają szpilki i mam zamiar sobie jakieś na wiosnę kupić . Tylko też nie umiem w nich chodzić . Raz przymierzyłam i po kilku krokach padłam na podłogę
_________________ Give a bit of mmh to me,
and I'll give a bit of mmh to you.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum