przyjaciela miałam, ale straciłam go ponad 2 tygodnie temu, mam same problemy z którymi sobie nie radzę i ma ich dość, myślę że jedynym dobrym rozwiązaniem dla mnie jest śmierć.. nie wiem co mam robic, czuje ze nie dam rady zyc dalej
_________________ .Życie jest snem ,
a budzimy się gdy umieramy.
Jak nie wiesz co robić, to opowiedz o tych problemach. Nie rozumiem czemu tak się ociągasz. Cały czas piszesz, że jest źle, ale nie mówisz dlaczego.
Zlituj się nad nami. My też mamy swoją cierpliwość.
_________________ Obie rzeczy - zarówno to, przed czym uciekasz, jak i to, za czym wzdychasz - są w tobie.
a samobujstwo , to jest strach . strach przed problemami . gdy nie można sobie z nimi poradzić ... one narastają coraz bardziej i i i nie da się inaczej od nich uciec , tylko śmierć . jeśli w odpowiednim momenci nie pomoże się takiej osobie , bo za puźno ...
_______
obiecałam pewne osobie i napisałam ;Pp ;**
O ludzie! Jak ma ktoś Cię zrozumieć i zaakceptować, jak nie mówisz o co Ci chodzi.
Chłopak z Tobą zerwał, masz problemy w rodzinie, w szkole, grozi Ci coś, ktoś Cię bije, prześladuje? Konkrety! Pytałam o psychologa, też nic nie odpowiedziałaś. Kobieto. Czego Ty od nas oczekujesz? Przecież Ci nie pomożemy w żaden sposób, jak nie powiesz o co Ci chodzi. Co masz za problemy?
_________________ Obie rzeczy - zarówno to, przed czym uciekasz, jak i to, za czym wzdychasz - są w tobie.
Ja już naprawdę nie wiem co powiedzieć. Staram się być wyrozumiała i pomagać, ale to przechodzi moje możliwości. I nie mam na myśli tylko tego tematu, ale wszystkie posty tej panny.
Chłopak zerwał, znajdziesz nowego. To, że matka (wypadałoby trochę szacunku) na Ciebie krzyczy, to wyłącznie Twoja wina. I to nie są problemy w rodzinie, tylko problem z Tobą, bo się nie uczysz. A bliznami na rękach to pewnie fajnie koleżankom się pochwalić.
Problemów w szkole nie masz, bo masz zwyczajną średnią jak na przeciętnego nieuka. Może zamiast bleczeć jak 5-letnie dziecko, warto by było coś ze sobą zrobić?
odpowiadam na poprzednie pytania :
*chodzę do psychologa
*nio tak, że idę do niej rozmawiamy , ja podczas rozmowy całe 2 godziny płaczę
*nie słucham co do mnie mówi , mam kożystać z neta 3h dziennie , a kożystam 3 razy tyle, miałam wynosić śmieci , nie wynoszę , bo mi sie nie chce wychodzić , bo zimno jest
*wiem,że samo z siebie nic nie przyjdzie ;/
Zapytam wprost.
Czy Ty naprawdę jesteś taka głupia czy tylko udajesz?
Może zwyczajnie chcesz sprowokować i wyprowadzić ludzi z równowagi.
Nie wierzę, że takie coś może istnieć naprawdę. Bo to jest tak przesycone wszelkimi stereotypami i głupotą, że zwyczajnie nie wierzę.
Może jakiś inny user bawi się w alter ego. Ja już nie wiem.
Starczy tego dobrego. Wydaje mi się, że cały ten temat nie ma najmniejszego sensu.
wiecie co?
tej dziewczynie sie po prostu nudzi.
osoba z prawdziwymi problemami nawet nie myśli o samobójstwie, bo ma ważniejsze sprawy i trochę oleju w głowie.
a osoba, która ma w zyciu dobrze i nagle część tego życia się sypnęła [mamusia nie kupiła lizaczka, bo sie wkurzyła na małą córeczkę i córeczka myśli, że to koniec świata. no bo jak tak, bez lizaczka...?] po prostu myśli, że jeśli da do zrozumienia innym, że chce zrobić sobie krzywdę, oni zaragują i coś zrobią [troche inaczej: mamusia kupi córeczce wagon lizaczków].
wiem na własnym przykładzie.
dopóki nie poznałam smaku prawdziwych problemów, bredziłam coś o samobójstwie i wszystkim trułam sobie tym głowę.
_________________ ...każdy element po setce to początek kolejnej setki. Taka nierówność pierwszej setki. Nierówność równa się beznadziejności, beznadziejność - upadkowi.
I koło się zamyka.
Fakt.Dojść do skutku nie dojdziemy.Przykro mi Black Roses, użytkownicy starali Ci się pomóc, udzielili rad nie sądze ,żebyśmy mogli coś jeszcze dla Ciebie zrobić.
zamykam.
_________________ "Każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą."
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum