Jestem przeciw. Niestety, włazidupstwo stosowane w polityce u nas ma się dobrze. Po co to? Ruscy są potęgą, a na kiwnięcie palca zjadą nas, jak będą chcieli. Naprawdę niektórzy sądzą, że USA się rzuci pierwsze do obrony nas wtedy?
Imię: czy to ważne?
Wysłany: 2009-02-02, 13:09
Straho napisał/a:
Terrorysta, bo pewnie słuchałeś tego co mówili tydzień temu, że nic nie było. Trza było słuchać kilka tygodni temu.
Rosjanie lubią bardzo spekulować szczególnie teraz gdy mają problemy gospodarcze przykład Ukrainy ci nie wystarcza, teraz jest kolej na Polske jeśli chodzi o gaz, a to samo tyczy się tarczy, oczywiście że się nie zgodzą bo to przecież jest w ich interesie, a każde państwo powinno dbać o swój interes i oczywiście że im się nie podoba to że USA chcą w ich bliskim sąsiedztwie rozlokować swoje systemy obronne i teraz jęlsi chodzi o te interesy narodowe to my nie powinniśmy się kierowac tym co jest dobre dla Rosji ani tym co jest dobre dla USA tylko tym co jest dobre dla naszego kraju
[ Dodano: 2009-02-02, 13:12 ]
CirrS napisał/a:
Ruscy są potęgą, a na kiwnięcie palca zjadą nas, jak będą chcieli.
Oj CirrS "Ruscy" jak to piszesz potęga wcale już taką nie są ale za to potrafią bardzo dobrze i dalekosiężnie prowadzić politykę zagraniczną(choć ostatnio coraz gorzej jak widać), a rozlokowanie sił jest teraz trochę inne niż przed II WŚ i tak łątwo nikt nikogo nie zjedzie ponieważ wszystkim zależy za bardzo na zachowaniu statusu quo
_________________ Grzeczność to jedynie brak odruchów złego wychowania
Wysłany: 2009-02-02, 13:17
Cytat:
przykręcając kurek z gazem :D
no własnie ostatnio jak napisałem coś nerwowi się za bardzo zrobili i moim zdaniem to był bład tyle że wynikający ze słabego stanu ich gospodarki bo w końcu ropa i gaz tanieją...
Ale co się dziwicie, że mają słaby stan gospodarki, mało który kraj tyle kasy łoży w wojsko co oni.
_________________ żeby pójść do łóżka z dziewczyną to wystarczy, że pobzdryngolę coś na gitarze i powiem, że rocka słucham.
http://na-kacu.blogspot.com/
Ostatnio zmieniony przez Straho 2009-02-02, 13:19, w całości zmieniany 1 raz
terrorysta, ale po co im nowy sprzęt z masą elektroniki? Ruscy nie są głupcami, teraz są technologie, które blokują działania urządzeń elektronicznych, im to nie grozi
_________________ żeby pójść do łóżka z dziewczyną to wystarczy, że pobzdryngolę coś na gitarze i powiem, że rocka słucham.
Wysłany: 2009-02-02, 13:23
Straho napisał/a:
terrorysta, ale po co im nowy sprzęt z masą elektroniki? Ruscy nie są głupcami, teraz są technologie, które blokują działania urządzeń elektronicznych, im to nie grozi
za to grozi im że się czołgi rozsypią
[ Dodano: 2009-02-02, 13:24 ]
no ale też jest sprzęt który blokuje blokowanie tylko sprawa kto będzie miał lepszy ten sprzęt
Oj człowieku człowieku, ja mam rosyjski samochód terenowy UAZ 469b ma chyba ze 40 lat a chodzi jak nowy A skąd wiesz, że nie konserwują swoich czołgów, jesteś w ich wywiadzie?
Wysłany: 2009-02-02, 13:32
Straho napisał/a:
Oj człowieku człowieku, ja mam rosyjski samochód terenowy UAZ 469b ma chyba ze 40 lat a chodzi jak nowy A skąd wiesz, że nie konserwują swoich czołgów, jesteś w ich wywiadzie?
haha może i jestem ale i tak ci nie powiem
sprostuje Rosja nie konserwowała sprzętu i już powoli się rozsypuje dlatego teraz na szybko starają sie to robić tzn na wojsko chcą przeznaczyć prawie 100mld dolarów amerykańskich, a to jest bardzo duży wzrost w porównaniu z wcześniejszymi wydatkami, co może jeszcze bardziej przeciążyć ich gospodarkę, ale patrząc na dotychczasowy potencjał wojskowy Rosji nadal chyba za mało...
Nowiutkie T 90A im się rozsypią ? czy w miarę nowoczesne T 90 i T 80 U ? Czy też zmodernizowane T-72BW? do tego jeszcze wiele z kilku tysięcy wozów w róznym stanie. Co i tak daje im sporo sprzętu pancernego jak na ich potrzeby.
Nowiutkie T 90A im się rozsypią ? czy w miarę nowoczesne T 90 i T 80 U ? Czy też zmodernizowane T-72BW? do tego jeszcze wiele z kilku tysięcy wozów w róznym stanie. Co i tak daje im sporo sprzętu pancernego jak na ich potrzeby.
W górnika się bawisz w kopalni się najmij temat ma prawie 1,5 roku!!
_________________ "Urodziłem się w rodzinie żydowskiej, ale z czasem przeszedłem na narcyzm."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum