Technik Geodeta? :] Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne
forum młodzieżowe, forum mlodziezowe
forum młodzieżowe
forum dyskusyjne

Czat forumowy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne » Szkoła » Szkoła Średnia » Technik Geodeta? :]

Technik Geodeta? :]
Autor Wiadomość

Miki99444 
User
ALa*****

Imię: Maja

Wysłany: 2010-04-20, 14:06   

Technikum Geodezyjno- geologiczne w Warszawie, próg punktowy do klasy geodezyjnej to chyba 75 pkt :)

Norbs93 
Pogromca postów
the boy next door

Imię: Norbu$

Wysłany: 2010-04-20, 19:34   

O to spokojnie się dostaniesz.75 pkt to nie wygórowana punktacja.

e_madzia 
User
technik geodeta

Wysłany: 2010-06-27, 19:38   

Hej ;) Ja właśnie skończyłam technikum na geodezji w Rudzie Śląskiej.
Jak dla mnie to kierunek fajny, ale przede wszystkim dla facetów. Mnie ciężko znaleźć pracę, która była by inna niż siedzenie za biurkiem... Faceci głównie chodzą w teren, na pomiary itp. No ale było fajnie. Przedmioty jakie miałam to
Geodezja ogólna
Geodezja w gospodarce nieruchomośćiami
Geodezja inżynieryjna
Fotogrametria

Teraz nowe roczniki będą miały jeszcze specjalizację.
Kierunek ciekawy, wg mnie najlepsza była ostatnia klasa kiedy pracowaliśmy już na tachimetrach. Nie każdy przedmiot jest ciekawy. GGN i inżynieryjna to głownie kucie na pamięć. Fotogrametria jak dla mnei czarna magia :D. ALe wiadomo to teoria. Najlepsze jest jak sie dizie w teren. MIałam też praktyki co roku. W 3 i 4 klasie w firmach geodezyjnych. I własnie jestem po egzaminie zawodowym. Praktyczny banalny, teoria nie skomentuje.
ALe nie żałuję ze tam poszłam. :)

nuneczek10 
Mega wymiatacz

Imię: Tomek

Wysłany: 2010-06-27, 23:24   

e-madzia nie żebym coś do ciebie miał czy coś, ale ta szkoła w rudzie śląskiej to podobno do najlepszych się nie zalicza? :-D

e_madzia napisał/a:
Geodezja ogólna
Geodezja w gospodarce nieruchomośćiami
Geodezja inżynieryjna
Fotogrametria

tak mało? oooo ;x

e_madzia napisał/a:
wg mnie najlepsza była ostatnia klasa kiedy pracowaliśmy już na tachimetrach.
hmm dziwne, ja w 1 już miałem tachimetr :-P

A co do tematu wątku to u mnie w szkole próg punktowy około 90 punktów, no ale PSBiG Lublin w sumie ;dd

e_madzia 
User
technik geodeta

Wysłany: 2010-08-05, 11:36   

nuneczek10 kto ci to powiedział? Jakoś nasze miasta są od siebie troche oddalone wiec nie sądze, żebyś cokolwiek słyszał o tej szkole ;] Za to na pewno twoja to lepsza niz studia wyższe. POgadamy jak skończysz szkołę dzieciaku ;) A co do przedmiitów to wcale nie jest mało. Standard jeśli chodzi o takie technikum.
Jesli już masz tachimetr to wydaje mi się, że na twym twoja wiedza się zakończy.
Nie żebym coś do Ciebie miała.
Pozdro

cwiruuu 
User
ehe xd

Imię: Emilia

Wysłany: 2010-10-13, 18:06   

A ja chciałabym się zapytać czy geodezja jest trudna? Za rok chcę iść do Technikum Geodezyjnego ale dużo osób mi odradza , mówią, że tam jest dużo matematyki itp... :niepewny: Powiecie mi coś na ten temat? ;)

Norbs93 
Pogromca postów
the boy next door

Wysłany: 2010-10-13, 18:42   

cwiruuu,matematyka to podstawowy przedmiot,więc bez jego znajomości będzie ciężko dodatkowo fizyka,geografia,trochę chemii ogólnie same przedmioty ścisłe nic dla humana.

e_madzia 
User
technik geodeta

Wysłany: 2010-12-05, 22:17   

hm, tak strasznie nie jest ;) u mnie w klasie było wiele osób słabszych z matematyki i zdało spokojnie egzamin zawodowy, a sama geodezja nie była dla nich problemem. Z resztą ja też nie jestem orłem z matmy, a nie miałam problemów. ;) Fizyka fakt, ja miałam dużo szczególnie na fotogrametrii. Co do geografii to takie duperelki, kilka definicji, ale chemia? hm tak normlanie jak w kazdej szkole. Ale faktycznie, humanista może mieć ciężko.

Cwiru jeśli chcesz iść to idź, bo to serio fajny kierunek. Ja bardzo się cieszę, że wybrałam tą szkołę, egzamin zawodowy zdałam bez problemu, chociaż w tym roku faktem jest, że praktyczny był banalny... ;) Ja ogólnie kierunek polecam. ;)

cwiruuu 
User
ehe xd

Imię: Emilia

Wysłany: 2010-12-08, 20:00   

e_madzia Trzy z matmy wystarczy ? xD
I tak jeszcze chciałam dodać, że humanistą nie jestem, mimo ze lubię pisac jakies tam rozprawki, opowiadania itp. Bardziej, mówiąc szczerze, ostatnio polubiłam liczby ^ ^ I siedzę czasem tyle przy matmie az zrobię zadanie. ;D

Norbs93 
Pogromca postów
the boy next door

Wysłany: 2010-12-08, 20:26   

cwiruuu napisał/a:
Trzy z matmy wystarczy ? xD

Oceny nie są wyznacznikiem wiedzy.Ty z 3 możesz sobie lepiej poradzić niż ktoś z 5 :-P

e_madzia 
User
technik geodeta

Wysłany: 2010-12-13, 15:52   

Do cwiruuu. Tak jak napisał Norbs93 ocena nie jest ważna. Ja z gimnazjum wyszłam właśnie z oceną dostateczną z matematyki, a w technikum przy różnych zadaniach radziłam sobie lepiej niż niektórzy co ponoć byli super z tego przedmiotu. A poza tym wszystko idzie nadrobić. ;) Jak się chcesz uczyć to sobie poradzisz, nie ważne co masz w dzienniku tylko to co w głowie. :)

Do sylwex wysyłam prywatną!!

agacikova95
User

Wysłany: 2010-12-25, 10:37   

Do e_madzia
widzę, że jesteś już po szkole geodezyjnej i jak tam u Ciebie ze znalezieniem pracy? jest łatwo? bo mam też zamiar od września pójść do technikum geodezyjnego ;)

e_madzia 
User
technik geodeta

Wysłany: 2011-01-02, 16:32   

czesc ;) Do tej pory pracowałam jeszcze gdy się uczyłam (we wakacje) w firmie geodezyjnej, miałam też tam praktyki, jak to gadam na rolnikach, czyli zajmowaliśmy się dopłatami do rolników, że tak nieprofesjonalnie powiem. Ale tego typu geodezja mnie nie intresuje;) I to by było na tyle. Nie wiem jak w innych województwach, ale ja oddałam tyle CV, i narazie echo. Tylko jedna moja koleżanka z klasy się załapała do jakiejś firmy. I Dość dużo kolegów. Wydaje mi się, że faceci mają łatwiej. Nie wiem też jak jest jak ktoś ma studia, to na pewno inna sprawa. W każdym razie ja w geodezji nie pracuję. Niestety ;) Ale może po prostu miałam pecha...

sylwex3 
User

Imię: Sylwester

Wysłany: 2011-01-26, 10:48   

Napewno znajdziesz pracę w tym zawodzie.A nie zastanawialas sie zeby wyjechac gdzies do innego miasta(wiekszego) i tam sprobowac poszukac pracy??

lol95
User

Wysłany: 2011-02-21, 15:43   3 gim

Witam jestem w 3 gimnazjum i mam upatrzoną szkołę a w zasadzie dwie. Jestem z Częstochowy i mam zamiar iść do szkoły Technik geodeta do Prusa:D.Chciałbym się dowiedzieć czy warto tam iść nauką się nie przejmuję bo po to jest szkoła żeby się uczyć;d ale i tak chciałbym wiedzieć czy jest bardzo trudno. Może jest ktoś z Częstochowy i wie jaka tam szkoła jest czy fajnie itd. Mam jeszcze drugą szkołę Technik urządzeń sanitarnych i jeszcze nie wiem do końca którą wybrać.Pomożecie?:D Czytałem poprzednie posty i wywnioskowałem że ogólnie fajny profil! proszę o szybką odp.:D

Odpowiedz do tematu