Witam, mam pytanie.
ukończyłem w tym roku liceum ogólnokształcące, zdałem mature i wszystko fajnie. Interesuje mnie to, czy moge teraz iśc do technikum, żeby zdobyć zawód. Nie interesują mnie studia. Technikum zaoczne lub wieczorowe. Czy ktoś wie jak to wygląda ? I do jakiej szkoły mógłbym sie zapisać na terenie Łodzi ?
Imię: Adam
Wysłany: 2010-08-16, 22:53
A szkoly policealne? Bo juz sie przekonałem ze technikum mech. to strata czasu przez pierwszy rok nie zobaczysz warsztatów w drugim 3 działy spawanie obróbka ręczna i tokarki czyli mechaniczna z tego większość czasu to wyręczanie konserwatora min od śnieżanie warsztatów sprzątanie i mycie samochodów itp w 3 klasie zobaczysz cos w stylu malucha ew samochody nauczycieli i pujdziesz na praktyki do warsztatu w którym będziesz sprzątał lub sie czegoś nauczysz 4 kl podobnie do 3
_________________ Nie pozwól żeby ktoś za ciebie rzucał kości
Rządził twoim życiem i sterował ciągle tobą
Rządził twoim życiem jesteś wolna osoba I choć świat jest zepsuty a ludzie ze sobą walczą
Ty broń miłości z mocno uniesiona tarcza
Do normalnego technikum chyba nie ma opcji. Pozostaje szkoła policealna. Mój brat chodził do technikum mechanicznego i praktyki miał dopiero w trzeciej klasie. W pierwszej miał chyba samą teorię a w drugiej jakieś warsztaty, ale dopiero na praktykach tak naprawdę czegoś się nauczył. Tak czy inaczej pozostaje Ci chyba tylko policealna.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum