Tipsy są spoko ...
Ale .. No właśnie, ale muszą być nie za długie i skromne. jakiś skromny wzorek lub french. Nie znoszę jak dziewczyny, kobiety mają naciapkane i nasrane brokatem na paznokciach
_________________ O upadku tego kraju świadczy fakt, że najpoczytniejsza książką jest Komentarz do ustawy o podatku VAT
Mój blog
Isair, wzorki, frenche... Gratuluje specjalistycznej wiedzy! Pewnie jeszcze wiesz co to bulion i kruszona muszla. Propsy, nie no!
Sama nie przepadam za tipsami, nie noszę ich już dobrych kilka lat, chociaż nie powiem - zdarzało się. Ostatni raz miałam je na paznokciach w liceum, albo tuż po maturze... w każdym razie w czasie, kiedy był na nie jeszcze ostry "bum". Teraz wolę własne, naturalne, dłuższe paznokcie, pomalowane na jednolity kolor. Chociaż french też lubię, ale na moich paznokciach takie zdobienie wygląda jak tips, i wszyscy pytają, czy to sztuczne. A ja wtedy z miną Pana Świata odpowiadam, że sama natura.
_________________ Później luki w pamięci, zapatrzenia w okno -
tam mała dziewczynka w bloku naprzeciwko
uśmiecha się z żyletką pomiędzy zębami.
Myślę o jej chłodnych pocałunkach.
Tipsy? nieee. Po pierwsze mam ładną płytkę paznokcia i nigdy bym jej nie skrzywdziła nakładając tipsy!
A po drugie to tipsy kojarzą mi się z tirówami i innego rodzaju paniami lekkich obyczajów.
Owszem, jeśli ktoś nakłada tipsy to niech je sobie tam nosi i do usranej śmierci. Nie zmienia to jednak faktu z czym mi się kojarzą.
_________________ Nienawidzę cię Świecie. Nienawidzę!
Tipsy w jakiejkolwiek formie, czy krótkie czy długie, czy okrągłe czy kwadratowe etc. jest to po prostu nieładne. Naturalne, zadbane paznokcie są o niebo lepsze. Nigdy w życiu nie zrobiłabym sobie tipsów.
_________________ Człowiek może się uśmiechać, a być łajdakiem.
Bezlitosnym, zdradliwym, wszetecznym, zepsutym łajdakiem.
Jeżeli chodzi o estetyczność to zależy jak są zrobione. Niedawno moja kumpela sobie zrobiła i na początku w ogóle nie poznałam, że to nie są jej naturalne paznokcie.
Kiedyś byłam ogromną przeciwniczką. Teraz mam stosunek obojętny. Ale osobiście nigdy bym sobie nie zrobiła, byłoby mi żal moich paznokci, przy których uwielbiam sobie grzebać.
_________________ Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi. T.Pratchett
Jak nie widać, że to tipsy, to mogą być, póki się nie dowiem :D. I żeby nie były oczojebne. Ja osobiście uważam, że lepsze są jakiekolwiek naturalne paznokcie niż jakieś ponaklejane bzdury.
To nie praktyczne, a po drugie paznokcie się psują... ja wolałabym tradycyjne ulepszenia np. lakier do paznokci. Widziałam kiedyś pewną sprzedawczynię z długimi tipsami, i wierzcie, że wklepanie numerka produktu do kasy u niej trwało pięć minut. Już wolałam odejść z kolejki, niż czekać na kupno kilograma mąki...:P
_________________ "Wolę iść do piekła niż do nieba, gdyż w tym pierwszym znaleźli się wszyscy ciekawi ludzie."
"If you want to make God laugh, tell him about your plans."
swoje, naturalne, zadbane, wypiłowane, pomalowane - w porzadku.
a tipsy.. dla mnie szczyt tandety. sto razy bardziej bym wolała swoje paznokcie, nawet gdyby były połamane, rozdwojone, aczkolwiek nie są takie - niż plastikowe. fuj.
_________________ oczywiście, że jestem egoistką. wszyscy nimi jesteśmy. reszta rodzi się z sumieniem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum