Niech będzie sobie czarny, biały mi to nie przeszkadza tak samo jak to, że ktoś jest islamistą czy buddystą. Ale homoseksualistów nie toleruję. Jak może istneć coś takiego jak homoseksualizm w ogóle
Waszym zdaniem my, młodzi, jesteśmy tolerancyjni?
akceptujemy innych niż my?
A to zależy na jakich oszołomów się trafi. Pewna grupa młodzieży jest tolerancyjna a pewna znów nie albo nie jest bo chce sobie zaskarbić respekt przed kolegami jak wyzwie czarnoskórego od małp i jeszcze gorszych wyzwisk.
Straho napisał/a:
Jak może istneć coś takiego jak homoseksualizm w ogóle
Każdy inny wszyscy równi - coś podobnego gdzieś przeczytałem. I w sumie takie jest też moje stanowisko...ale mimo wszystko i tak najbardziej cieszą mnie dowcipy o murzynach lub żydach ;p
Ostatnio zmieniony przez imralav 2009-10-17, 11:23, w całości zmieniany 1 raz
Moim zdaniem wzrost tolerancyjności, jest proporcjonalny do wzrostu poziomy nauczania
Tam gdzie jest najwyższy poziom, tam też jest największy współczynnik tolerancji
Czy uważałem się kiedyś za lepszego ?
Całkiem możliwę, jak każdy z nas
ale wychodzę z założenia - to jego życie, niech robi co chce byle by nie szkodził innym
I ja układam swoje życie wedle moich mniemać które niejednokrotnie zmieniam
I na to samo pozwalam innym
Choć ostatecznie nie chciałbym w Polsce emigracji zbytniej - mam na myśli pozaeuropejską.
_________________ Co za idiotyczny punkt w regulaminie.
Poza tym, wypadało się podpisać jak grzebałeś na moim profilu pipko.
Ja nie toleruję głupiego zachowania typu - "chodź coś odj****, jajca będą". Takich ludzi to ja bym po kolei rozstrzeliwał... A tak to ja nie selekcjonuję ludzi, jak jest ktoś innej karnacji/wiary. Fajnie nawet byłoby mieć takiego kolegę (np. buddystę), który ma jakieś inne zdanie o różnych rzeczach. Mogłyby wychodzić z tego ciekawe dyskusje
Ale ogólnie, młodzież nie jest tolerancyjna, zacytuję hasła "Polska dla Polaków", "odmieniec", i wiele innych, które słyszymy. Jednak czasami, gdy się przypomina te historie pradziadka o II WŚ, to nienawiść do Niemców wzrasta niesamowicie... Na co dzień toleruję większość osób, prócz "kozaków" i "lanserów".
Jedni są tolerancyjni inni nie, taka kolej rzeczy. Ja należę do osób tolerancyjnych i nikogo z powodu wyznania,koloru skóry, sposoby bycia czy czego kolwiek nie będę skreślała na starcie jako człowieka. Każdy ma prawo być kim chce.
Nie generalizujmy od razu młodzieży jako zbiorowości siedzącej pod blokami i śmiejącej się ze wszystkich przechodniów.
Jak Mizantrop wspomniał zależy na kogo się trafi. Są ludzie potrafiący zachować się w środowisku i mimo, że "inny" wygląd może wywoływać kontrowersję to potrafi się powstrzymać.
Sama zaliczam się do tej drugiej grupy. Zaznaczyłam, że jestem tolerancyjna, choć fakt - nie lubię wielu subkultur, nie podoba mi się sposób bycia wielu ludzi. Ale traktuje ich neutralnie z nadzieją, że sami się kiedyś zmienią.
_________________ (...)
"Wyszedł w samą porę. A jednak on jest za inteligentny, aby być czymś dzisiaj: żeby dziś czegoś dokonać, trzeba być trochę durniem jednak."
'Szewcy' S.I Witkiewicz
Imię: Wiktor
Wysłany: 2009-10-17, 12:12
Jestem tolerancyjny, homoseksualizm mi nie przeszkadza i nie podoba mi sie ze porównujecie ich z bezmózgowcami. Wydaje mi się, że oni po prostu trochę inaczej patrzą na wszystko. Innowiercy- też mi nie przeszkadzają, dopóki nie robią nic złego. Kolor skóry nie gra roli.
Imię: nomen nescio
Wysłany: 2009-10-17, 12:23
Są rzeczy, które mogą mnie irytować, ale nie ma rzeczy, dla których miałabym uważać, że ktoś jest gorszy.
A młodzież (ta, której IQ ma więcej niż dwie cyfry) często bywa bardziej tolerancyjna niż ludzie dorośli.
Tolerancja należy się każdemu człowiekowi niezależnie od koloru skóry czy wyznania. Homoseksualiści też na nią zasługują. Choć związki te są sprzeczne z prawem naturalnym, to trzeba te osoby traktować z szacunkiem, współczuciem i delikatnością- jak można przeczytać w KKK (Katechizm Kościoła Katolickiego).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum