Trądzik... Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne
forum młodzieżowe, forum mlodziezowe
forum młodzieżowe
forum dyskusyjne

Czat forumowy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne » Młodzież » Dojrzewanie » Trądzik...

Trądzik...
Autor Wiadomość

CzeczenskiCzolg 
Wymiatacz
Kontrrewolucjonista

Wysłany: 2010-04-21, 21:20   

Od siebie dodam, że ograniczenie chemii - napojów gazowanych, słodyczy itp pomaga, bardzo. Z preparatów polecam Visaxinum.

zielona 
Pogromca postów

Imię: Monika

Wysłany: 2010-04-22, 15:58   

CzeczenskiCzolg napisał/a:
Od siebie dodam, że ograniczenie chemii - napojów gazowanych, słodyczy itp pomaga, bardzo.

Dokładnie. Podobno po początkowych głosach, że dieta ma wpływ na trądzik, badania w końcu wykazały, że jednak nie ma. Ale ja i tak ten wpływ dostrzegam.

Primadonna 
Stały User

Wysłany: 2010-04-22, 16:55   

No właśnie ciężko w końcu powiedzieć jak to jest. Też na początku słyszałam, że ma, potem koleżanka, tkóra jest na dietetyce stwierdziła, że nie ma, potem znowu gdzie ingdziej coś słyszałam :) Chyba się wnerwię i poszukam informacji w jakimś naprawdę żetelnym źródle. Może być tak, że wpływa co innego, a my to łączymy z dietą bo nam się wydaje, że większy nawrót to napeeeewno od czegoś tam co zjadłyśmy wczoraj :)

CzeczenskiCzolg 
Wymiatacz
Kontrrewolucjonista

Wysłany: 2010-04-22, 19:33   

Primadonna napisał/a:
No właśnie ciężko w końcu powiedzieć jak to jest. Też na początku słyszałam, że ma, potem koleżanka, tkóra jest na dietetyce stwierdziła, że nie ma, potem znowu gdzie ingdziej coś słyszałam :) Chyba się wnerwię i poszukam informacji w jakimś naprawdę żetelnym źródle. Może być tak, że wpływa co innego, a my to łączymy z dietą bo nam się wydaje, że większy nawrót to napeeeewno od czegoś tam co zjadłyśmy wczoraj :)

Sorry, ale nie ma jednoznacznej odpowiedzi na to pytanie. Byłem u pani dermatolog, poradziła mi jakiś napar z kota i g pomogło. Przestałem jeść niektóre rzeczy i od razu znikło. Gdybym nie jadł teraz odżywek, nie miałbym nic. A tak się męczę z cholerami...
I słońce, przede wszystkim. Wysusza skórę, zabija trądzik.
W 2008 roku byłem 2 tyg na Malcie. Głównie to imprezowaliśmy, picie, spanie, picie, spanie. Jako że mój hotel miał tylko śniadania i obiady, to zazwyczaj jadłem jeden posiłek dziennie, później coś na mieście. Na słodycze pieniędzy mi było szkoda, lepiej na wódkę było wydać :D.
Anyway, po 2ch tygodniach wróciłem bez żadnego syfa na twarzy, nic.
Czytałem też, że na pojedyncze bardzo dobry jest czosnek, który jest naturalnym antybiotykiem. Tniesz na pół, nakładasz na parę min, wkrótce znika. Może dziś przetestuję.

Jendrol 
Mega wymiatacz
Bass Player

Wysłany: 2010-04-22, 19:34   

Najlepsze jest mydło siarkowe 3 razy dzienie dokładnie i po sprawie wszystko będzie wysuszone i po jakimś czasie zniknie

CzeczenskiCzolg 
Wymiatacz
Kontrrewolucjonista

Wysłany: 2010-04-22, 20:11   

Jendrol napisał/a:
Najlepsze jest mydło siarkowe 3 razy dzienie dokładnie i po sprawie wszystko będzie wysuszone i po jakimś czasie zniknie

Na Ciebie działało, na mnie nie...
Nie ma jednoznacznej odpowiedzi, złotego środka. To tak jak z suplementami - spróbuj, znajdź najlepszy dla siebie.

Jendrol 
Mega wymiatacz
Bass Player

Wysłany: 2010-04-24, 00:05   

bywa ale przynajmniej podsunąłem komuś pomysł

Primadonna 
Stały User

Wysłany: 2010-04-27, 12:44   

Czeczeński :) z jednej strony masz rację pewnie, z drugiej strony wydaje mi się, że odżywki to jednak nie jest składnik normalnej diety, więc to nie jest naturalny czynnik. :) Ja przy diecie nic nie kombinowałam, więc mam póki co pewność, że to co mi pomogło to moja maść - innych opcji po prostu nie ma.

tower 
User

Ostrzeżeń:
 2/3/6

Wysłany: 2010-04-27, 13:17   

są różne opinie co do diety, jedynym sprawdzonym faktem jest to, że jak ma się trądzik to nie można palić papierosów, bo wtedy nigdy nie pozbędziemy się tego problemu...mi na trądzik w sumie też nie pomogła zmiana diety, a jedynie Silicosan, żel z zolem krzemkowym, żadne inne specyfiki na mnie działały, także cieszę się, że w końcu odkryłam ten żel i już nie muszę borykać się z tym problemem

Mafieusz 
Mega wymiatacz
Dance Master <3

Imię: Mateusz

Wysłany: 2010-04-27, 21:27   

Ja używam żelu under 20 oraz toniku under 20 i visaxinum : )

Jimmy FoX 
Pogromca postów
siedem dusz

Imię: Tomasz

Wysłany: 2010-04-27, 21:32   

Zawsze powtarzam, że najlepszy jest papier ścierny.

P.S. I love You.

L.

Mafieusz 
Mega wymiatacz
Dance Master <3

Imię: Mateusz

Wysłany: 2010-04-27, 21:34   

Jimmy FoX napisał/a:
papier ścierny
A potem ryj czerwony :wstyd:

jestemmlody
Wymiatacz

Wysłany: 2010-04-28, 11:06   

No właśnie co do tej diety, to się różni słyszy. tez najpierw słyszałem ogranicz słodycze, potem, że to nie ma znaczenia. Ale jednak po sobie widziałem, że ma. Jesli dnia poprzedniego zjadłem więcej czekolady, czy czegoś słodkiego, to na drugi dzień witałem się z nowymi kolegami na brodzie/nosie/policzku/czole* (niepotrzebne skreślić ;-) ) Podobnie było z potrawami pikantnymi. Być może to zależy od genów, albo rodzaju cery - nie wiem. Mydła siarkowego używałem, ale miałem po nim dziwną skórę na twarzy i takie nieprzyjemne uczucie - generalnie nie polecam.

Missy 
Pogromca postów
Gwiazdka

Wysłany: 2010-04-28, 12:00   

raz że trzeba używać kremów, dwa to ograniczyć czekoladę i produkty ostre.
ale jak tylko diete się stosuje, a kremy odkłada to nie liczcie na jakieś pozytywne wyniki.

Primadonna 
Stały User

Wysłany: 2010-04-29, 22:54   

No właśnie też tak myślę, że najskuteczniejsze jest uderzenie wielotorowe. Dieta, tabletki jakieś, odpowiednie kosmetyki i maść. Sam pojedynczy sposób raczej wiele nie zdziała.

Odpowiedz do tematu