Cos w tym jest:) Na pewno odpowiednia dieta jest bardzo ważna( trzeba między innymi uważać na ocet i chipsy) ,ale jest parę naprawdę skutecznych kosmetyków. Mojej siostrze bardzo pomógł silicosan, zresztą do tej pory jak jej coś wyskoczy to smaruje to miejsce tym żelem. Trzeba tylko cierpliwie czekać na efekty
Świetnym kosmetykiem jest Sudocrem, po którym cera wygląda idealnie.
_________________ Tylko w pochłaniającej wszystko pustce samotności, w ciemnościach zacierających kontury świata zewnętrznego można odczuć, że się jest sobą aż do granic zwątpienia, które uprzytamnia nagle własną nicość w rosnącym przeraźliwie ogromie wszechświata.
Najlepiej z tymi ufokami walczyć na kilku frontach. Zmiana diety, być może jakieś tabletki (na tym się nie znam, bo nie brałem) czyli walka od środka. A na twarz jakiś żel, maść, krem co tam kto ma. I wyda mi się że powinno pomóc. A jak nie to i tak przejdzie z wiekiem
no-algebra napisał/a:
Nie mogę sobie pozwolić na wysuszenie skóry....
To spróbuj z ta dietą A twarz możesz sobie smarować silicosanem - nie wysusza skóry, a dobrze robi na trądzik.
Visaxinum. <-- nie bierzcie tego. Drogie, a gówno pomaga, mi wcale, tak samo mojej cioci .
Ogólnie lecze sie juz ok.2 m-c i narazie ciągle mam po bokach twarzy i na czole. O wągrach nie wspominam -.-. A niektórzy piszą ,że po 2 tyg powinno byc ok.
_________________ Znajdziesz prawdziwy rap, jeśli chce Ci się go szukać
2 tygodnie? Trądzik to przewlekła sprawa. Przygotuj się na kilka miesięcy walki minimum, a jeśli masz bardzo duży problem to ponad rok spokojnie. U niektórych ciągnie się nawet kilka lat.
A mnie denerwuje, jak ktoś mówi, że skuteczne leczenie trądziku powinno trwać kilka lat. Dla mnie to już paranoja. Stosowałem prawie wszystko, a pomogło tyle, co nic. Obecnie już dałem sobie spokój z tabletkami i kremami, po prostu myję twarz i czekam, aż samo zejdzie.
_________________ "Nie krzycz. Rękę Ci urwało? Patrz, tamtemu głowę urwało i nie krzyczy."
Józef Piłsudski
Imię: Kamil
Wysłany: 2010-05-17, 15:51
Tak naprawdę, by szybko pozbyć się trądziku czy innego typu problemów skórnych, należy zgłosić się do jakiegoś konkretnego Dermatologa. W moim przypadku środek który mi przepisał pomógł mi bardzo szybko i wcale nie był drogi (co prawda nie pamiętam jak się nazywał, ale koszt leku wahał się w granicy 40zł). I moim zdaniem to jest jedyne, a zarazem najbardziej opłacalne wyjście, niż próbowanie kosmetyków z drogerii.
Nie mam typowego trądziku, nazwałabym to raczej chronicznymi problemami skórnymi typu wypryski, zaczerwienienia, skóra mieszana, wągry, zaskórniki i tego typu świństwo... Co prawda pomagają kremy od dermatologia, jednak jest to mimo wszystko męczące i irytujące, szczególnie w zimie jak skóra wysycha...
Szybko się trądziku nie pozbędziemy. Możemy jedynie wyleczyć pojedyncze syfki, ale problem tak naprawdę pozostanie i będzie wracał. Myślę, że trzeba się jednak poświęcić i leczyć to przez dłuższy czas i nie ograniczać się tylko do jednego środka. Warto to leczyć i od zewnątrz i z zewnątrz. Dieta i higiena
no tak czas tak bywa, że walka z trądzikiem nieco przypomina walkę z wiatrakami. Ale nie można zapominać o tym, żeby się dobrze odżywać, najlepiej zrezygnować ze słodyczy i pikantnych potraw. I ważne, żeby używać odpowiednich kosmetyków. Na mnie bardzo dobrze działa silicosan, który nie tylko pomaga pozbyć się pryszczy, ale też oczyszcza cerę. I najważniejsze dla mnie leczy łojotok;)
Ja używam Silicosan i mogę Ci szczerze go polecić, Wcześniej miałam problemy, ze niektóre specyfiki za bardzo mi wysuszały twarz i problem się zmieniał w inny. Silicosan używam od jakiegoś czasu i widzę efekty. Pozdr
Szostol nie wpadłeś/aś na to, że to może faktycznie to jest porada i jak ktoś pyta o pomoc to poleca się to co wydaje się najbardziej odpowiednie. Dla mnie to jest Silicosan więc dlaczego miałabym tego nie polecić. Mogę się tez rozpisywać, że warto tez na pewno zmienić dietę (odstawić pikantne i takie tam) ale wiem, ze to nie takie łatwe wiec polecam środki medyczne :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum