reklama, nie reklama, ale ten żel naprawdę pomaga. Nie trzeba się przecież tylko do tego ograniczać, bo dieta jest faktycznie ważna - przynajmniej tak było w moim przypadku. Słodycze warto odstawić i na pewno jeść więcej warzyw i owoców. Ale o tym już pisałem.
Ostatnio moja kolezanka po strasznych problemach z tradzikiem poszła na zabieg laserem.Zapłaciła normalnie 130 zl i jakby problem sie zmniejszał.Wiec czesto to jest lepsze niz wszelkiego rodzaju kremy.
Jeśli ktoś ma ostry problem z cerą to niech sobie odpuści te szmelce z naszych drogerii a wybierze się raz a porządnie do dermatologa.. może i zapłaci się więcej ale efekty są na pewno dużo bardziej widoczne.
Sama miałam taki problem i niestety wydawałam kase na te kremy, żele, toniki i wgl.. teraz mi pojawiają się krosty tylko miejscowo i w sumie wątpie że tamte kosmetyki mi pomogły.. wgl bardzo polecam mydło siarkowe.. wystarczy użyć raz a zobaczysz jaka Twoja skóra jest głodka, takie mydło kosztuje 5 zł czyli na pewno mniej niż te 'zaje*******' żele z reklam ;p
A ja mam jutro kolejną wizytę u endokrynologa Same badania wyniosły mnie 170zł
(od przysadki mózgowej aż po jajniki..) mam nadzieję ,że coś mi pomoże. Trzech dermatologów nie mogło poradzić sobie z moimi plecami.
ja też mam trądzik :( stosowałam już różne żele, toniki itp. brałam nawet tabletki, piłam herbate z bratka i nic :( już się poddałam, tylko boję się że potem będę miała blizny...
Też miałam problem z trądzikiem. Starałam się zdrowo odżywiać(ograniczyć słodycze), przebywać dużo na świeżym powietrzu i pomogło. Ważna jest też pielęgnacja skóry - oczyszczanie, tonizowanie. Jeżeli to nie pomoże najlepiej skorzystać z pomocy dermatologa.
Tabletki CeraNova naprawdę mi pomogły. Teraz praktycznie się nie skarżę. Jedynie przed okresem nieraz mi coś wyskoczy. Zawsze miałam problem z wągrami, ale teraz sytuacja się poprawiła. Profilaktycznie co drugi dzień smaruję się maścią z antybiotykiem, jest też skuteczna, gdy czuję, że zaczyna mi się robić jakaś krosta, wtedy ta maść jakby to hamuje.
_________________ Pielęgnuj swoje marzenia.
Trzymaj się swoich ideałów.
Maszeruj śmiało według muzyki, którą tylko ty słyszysz.
Ostatnio strasznie mnie wysypało na twarzy, trądzik. Wysypało mnie bardziej na policzkach wzdłuż szczęki. Macie jakieś sprawdzone sposoby? Piszecie że :
zielona napisał/a:
Tabletki CeraNova naprawdę mi pomogły. Teraz praktycznie się nie skarżę. Jedynie przed okresem nieraz mi coś wyskoczy. Zawsze miałam problem z wągrami, ale teraz sytuacja się poprawiła. Profilaktycznie co drugi dzień smaruję się maścią z antybiotykiem, jest też skuteczna, gdy czuję, że zaczyna mi się robić jakaś krosta, wtedy ta maść jakby to hamuje.
Aniołek^^ napisał/a:
Ja używam mydła antybakteryjnego i robię peeling, problemów nie mam.
Szej-Hulud napisał/a:
Ja używam żelu z aloesu zmieszanego ze spirytusem salicylowym, działa.
Po jakim czasie widać efekty zmniejszenia trądziku i zagojenia się krost?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum