Imię: Adrian
Wysłany: 2010-07-15, 17:35 Trudnosci z wyslawianiem.
Witam wszystkich.
Od pewnego czasu dreczy mnie jedna kwestia. Nigdy nie mialem problemow z poprawnym ulozeniem zdania czy skonstruowania wypowiedzi. Jednakze czuje pewien niedosyt przegladajac fora, czytajac ksiazki czy chociazby ogladajac telewizje. Chodzi mi o "wydatniejsze", ze tak powiem, mowy. Nie raz zapewne przygladajac sie zazartej dyskusji wyrazales podziw dla niektorych osob. Urzekaly cie ich dlugie wypowiedzi. Mi osobiscie, jak juz wspomnialem nie jest trudno o wyslawienie. Mam natomiast problem z wymysleniem bardziej "dojrzalej", lepiej przemyslanej i o wiele dluzszej konstrukcji. Duzo czytam, duzo slucham i duzo oberwuje, niestety do perfekcji brakuje mi jeszcze sporo. Moje pytanie brzmi nastepujaco: czy wraz z dorastaniem, rozszerzy sie moja "wiedza praktyczna" na ten temat?
Cóż, mam podobny problem. Podczas rozmowy zdarza mi się gubić wątek, zapominać słów.
Ale zwykle się to dzieje, kiedy działam pod wpływem emocji...
Nie sądzę, żeby to był problem, o który należałoby się jakoś szczególnie martwić. Wierzę, że to minie. Ale czytanie, słuchanie i obserwacje na pewno nie zaszkodzą - wręcz przeciwnie. :)
Duzo czytam, duzo slucham i duzo oberwuje, niestety do perfekcji brakuje mi jeszcze sporo. Moje pytanie brzmi nastepujaco: czy wraz z dorastaniem, rozszerzy sie moja "wiedza praktyczna" na ten temat?
tak,rozszerzy.zwłaszcza,że idziesz w dobrym kierunku i przede wszystkim,że w ogóle zwróciłeś na to uwagę,czego większość osób nie robi . gdy jesteś w jakimś gronie,gdzie toczy się dyskusja i masz świadomość,że masz pojęcie o jej temacie i własne zdanie,ktore chciałbyś wypowiedzieć - nie wahaj się . nawet,gdy wyjdzie czasami kulawo,z czasem będzie co raz lepiej . nie ma co się zrażać,trzeba próbować . nie każdy rodzi się z talentem krasomówczym ale co nie co można sobie wypracować.
_________________ `w Twoich oczach widzę dusze wszystkich ludzi,których odesłałaś`
People always leave . But sometimes they come back ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum