Ja się pytam: po co? Za mało silnych wrażeń? Życie dostarcza zbyt mało adrenaliny?
Każdy żyje jak chce. Czy wszyscy musimy żyć tak jak ty?
Wolę pójść w las i zdechnąć po tygodniu rozszarpany przez niedźwiedzia, niż żyć tak jak się "powinno".
I nie uważam, że twój wybór jest zły. Chodzi mi tylko o to, że nie powinno się zamieniać w zombie-konsumpcjonistów, bo tak każe radio, prasa i telewizja. Powinno się tak żyć, jeżeli się tego chce.
Chcę ci przypomnieć, że nie masz pojęcia jak żyję. A może? Jakieś podejrzenia?
Nie stwierdziłem "jak" żyjesz, tylko że usiłujesz ludzi z innymi planami nazwać "gównażerią".
Marlen napisał/a:
Oczywiscie, ze nie. Jest głupi ale nie zły. jaki normalny człowiek chciałby być rozszarpany przez niedźwiedzia?
Idę o zakład, że większość ludzi, którzy zajmują się np. wspinaczką wysokogórską, skokami ze spadochronem czy wyścigami w NASCAR, dopuszczają do siebie myśl, że kiedyś popełnią mały błąd i będzie po nich. Założę się też, że większość z nich wolałaby umrzeć robiąc to, co lubią.
pawell, oczywiście, że nie jestem zainteresowana. Ty po prostu żyjesz w jakimś zatęchłym światku i nie masz pojęcia o życiu. Ja przepraszam bardzo że pytam- Uciekniesz i co dalej? CO będziesz jadł? Gdzie bedziesz spał?
Jesteś nieodpowiedzialnym gówniarzem.
To tyle co do ciebie.
gowno mnie obchodzi co bede jadl i gdzie bede spal . uciekam zeby rozwijac pasje , a tobie nic do tego . a gowniarą to ty moze jestes , pani ą,ę
[ Dodano: 2010-05-29, 23:42 ]
AKBAR dzieki za zrozumienie , Adrenalina sie liczy , zycie na wysokich obrotach
gowno mnie obchodzi co bede jadl i gdzie bede spal . uciekam zeby rozwijac pasje , a tobie nic do tego . a gowniarą to ty moze jestes , pani ą,ę
Na początek znajdź sobie słownik, bo jak na razie widzę, że pisanie po polsku jest dla Ciebie równe tajemnicze jak Atlantyda. To ci dopiero przysporzy wrażeń!
Nie wiesz co będziesz jadł ani gdzie spał, ale chcesz rozwijać pasję? Jaką? Żebranie? Grzebanie po śmietnikach? A może po prostu umieranie w rowie?
pawell napisał/a:
AKBAR dzieki za zrozumienie , Adrenalina sie liczy , zycie na wysokich obrotach
Widzę, że ty też nic nie zrozumiałeś.
Marlen - zwracam honor - gównażeria. x/
pawell,Życzę Ci tego,byś dorósł.Nim będzie za późno.
Nasze życie,nawet te dorosłe nie musi ograniczać się wyżej wspomnianego dom-praca-dom.
Jednakże ucieczka z domu jest w moim przekonaniu brakiem odpowiedzialności.
Jestem jak najbardziej za urozmaiceniem swojego życia.Niemniej z pewnością nie kosztem bliskich mi osób,ich troską,zmartwieniem.Jest wiele sposobów walkę z monotonią dnia codziennego,ale do wszystkiego trzeba podejść z pewną rozwagą.Zwłaszcza,że z wiekiem ponosimy odpowiedzialności nie tylko za siebie,lecz i za osoby z którymi jesteśmy związani.
_________________ "Każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą."
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
Ja uciekałam jak miałam 10lat. Ha Ha Ha!!! Ale to był mój sposób na to aby rodzice choć przez chwile przestali się kłócić i przez chwile byli w choć jednym zgodni.
Gdy już miałam dość kłótni ubierałam się i trzaskałam drzwiami, w tedy momentalnie przestawali się kłócić.
Imię: oo cześć :)
Wysłany: 2010-07-04, 11:09
Nigdy nie uciekłam, i nie mam zamiaru.
_________________ 'Bezgranicznie oddany dla ludzi i dla miejsc
Na samą myśl o tym, kur*a przechodzi mnie dreszcz(..)
Czasem przeklinam to miejsce, które ból z sobą niesie
Ale to kawałek mnie, tutaj bije moje serce..'
przypomniało mi się, była taka sytuacja, że miałam wielki plan ucieczki. spakowałam do plecaka sok, batonika, misia, poduszkę, bieliznę na zmianę i oświadczyłam rodzicom, że wyprowadzam się z domu. wróciłam po kilku godzinach plątania się po parku, akurat na kolację. może z 5 lat miałam wtedy
_________________ I want a perfect body, I want a perfect soul
I want you to notice when I'm not around
You're so fucking special
I wish I was special
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum