Wysłany: 2010-06-16, 20:38 Ulubieni publicyści - zajmujący się polityką
Kogo lubicie czytać, oglądać w tv, czy słuchać w radio?
Macie swoich faworytów?
Ja lubię Jana Wróbla (Europa), Tomasz Lis (Wprost), Jacek Rakowiecki (Film), Janina Paradowska (Polityka, Super stacja), Rafał Ziemkiewicz (Gazeta Polska, Rzeczpospolita, TVP Info), Sławomir Sierakowski (Krytyka Polityczna), Jerzy Marek Nowakowski (obecnie ambasador RP w Republice Łotewskiej). Ludzie ci prezentują często odmienne poglądy, ale i tak ich lubię!
_________________ O upadku tego kraju świadczy fakt, że najpoczytniejsza książką jest Komentarz do ustawy o podatku VAT
Mój blog
Imię: Mieczysława
Wysłany: 2010-06-18, 15:49
ogladam Lisa dość często, lubi jego program, choć nie zawsze sie z nim zgadzam, oglądam też "Teraz My" i duzo bardziej lubie ich od Lisa.
Olejnikową też nawet lubię.
i lubię poczucie humoru na temat polityki Kuby W,
_________________ "strach jest niezwykle podniecający. Ludzie lubią być straszeni. To działa na nich jak chwile przed orgazmem. Wszyscy pragną tego zaznać. To niezwykłe doświadczenie."
Cotygodniowe felietony Janusza Korwin-Mikke w Angorze.
_________________ Dzisiaj jesteśmy zaledwie skałami w rzece, za kilka lat los może wznieść nas jako tamę, o którą zostanie rozbity główny strumień, po to tylko, aby popłynąć naprzód nowym korytem.
Lubię "Wstajesz i wiesz" oraz "Szkło Kontaktowe" na tvn24 , ogólnie ostatnio coś za dużo interesuje się polityką. Moim ulubionym publicystą jest Tomasz Sianecki.
Wiele jest publicystów godnych uwagi.Wprawdzie nie mam ulubionych,ponieważ wzbraniam się od podziałów w tej sferze na zasadzie lubię,nie lubię.Cenię sobie różnorodność,konstruktywną krytykę nie służącą do propagowania swoich poglądów.Ot nazwiska,które nasunęły mi się na samą myśl o tym :
Maciej Stanisławski.
Tomasz Lis.
Kamil Durczok.
_________________ "Każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą."
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
Lisa, Rymanowskiego, duet Sekielski Morozowski (chociaż czasami robią niezłą siarę :/ ) Z radiowców Piaseckiego z rmf-u i Olejnik z Zetki. Kiedyś Skowrońskiego, ale to za lepszych jego czasów. Z piszących: Wróbla. Kiedyś felietony Rybińskiego, ale już niestety nic nie napisze.
Rymanowski to największe zero polskiej publicystyki.
Szkło kontaktowe, Teraz My(choć dawno ich nie oglądałem), Ziemkiewicz
_________________ 'Nie uznajesz żadnych wartości,
cale twoje życie to nihilizm, cynizm, sarkazm i orgazm.
We francji mógłbyś zrobić z tego hasło wyborcze i wygrać'
- Woody Allen
Nieśmiertelny Rybiński. Skoda, że już nic nie napisze. Za to pewnie się śmieje bez przerwy :)
_________________ Nie mogę patrzeć na rzeczy z dystansem, np. poprzez kamerę. Nigdy nie przykładam oka do kamery. Do diabła z obiektywem. Chcę być pośrodku rzeczy. Muszę wiedzieć wszystko o każdym, kochać wszystko wokół mnie.
Imię: Lena
Wysłany: 2010-08-10, 21:17
Lis???
ten slugus czwartej władzy?
wychowanek michnika i poprawnie polityczny cham?
Jezu, jak on prowadzi programy to mnie dosłownie szlag trafia.
Najbardziej lubię Ziemkiewicza jeśli już trzeba lubic, bo prowadzenie politycznych programów to nie akurat nasza specjalnosc.
@beloved_m
Popieram. Obiektywizmu w jego felietonach/programach nie uświadczysz.
Nie wiem czemu, ale jak dotąd nikt nie wymienił prawdziwej gwiazdy - Roberta Gwiazdowskiego. Swoją drogą, marzy mi się partia polityczna z podstawą w postaci centrum A. Smitha..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum