Czy w dziale "skargi, zażalenia..." prawo do wypowiedzi mają tylko ci którzy składają skargę, Panowie Admini i grupa MOD ?W regulaminie niczego takiego nie zarejestrowałem, a MOD TQIT dwukrotnie usunął mojego posta bez podania jego przyczyny.
Chyba, że przyczyną było to iż posty są bezsensowne - choć to jest chyba sprawa osobista każdego czy post ma sens.
W swoim poście tak jak i Straho, agusiek czy cappuccino wyraziłem iż uważam, że użytkownik -- nie obraził innego usera nie naruszając przy tym żadnego prawa - chyba. Jeśli złamałem jakiś kodeks to przepraszam ale proszę o zacytowanie regulaminu.
TQIT napisał/a:
Grejpfrut, cappuccino, Straho, agusiek - czy skarga dotyczy Was? Poczuliście się obrażeniu, tudzież nie obrażeni? Bo jakoś nie widzę sensu tych wypowiedzi. Na przyszłość proszę się powstrzymać od zbędnych komentarzy.
Jeśli nie mam prawa wypowiadać się w tym dziale to mam jedno pytanie. Jaki jest sens tego działu ? Nie lepiej gdyby użytkowniczka/użytkownik napisał do Administratora prywatną wiadomość ?
Poza tym gdzie jest jakaś notka na zielono, komentarz, ostrzeżenie cokolwiek...
Wysłany: 2009-12-29, 14:20
Owszem są takie propozycje by wprowadzić taki punkt do regulaminu, na razie to niepisana zasada, o której vialink już wspomniał przy okazji któregoś wcześniejszego tematu w tym dziale.
Grejpfrut napisał/a:
Jeśli nie mam prawa wypowiadać się w tym dziale to mam jedno pytanie. Jaki jest sens tego działu ?
Aby pozostali użytkownicy widzieli co się dzieje i żeby nie posądzali o machlojki i inne dziwne rzeczy.
_________________ Wiesz... lubię wieczory
Lubię się schować na jakiś czas
I jakoś tak, nienaturalnie
Trochę przesadnie, pobyć sam
Wejść na drzewo i patrzeć w niebo
Tak zwyczajnie, tylko że
Tutaj też wiem kolejny raz
Nie mam szans być kim chcę.
Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem.
Ostatnio zmieniony przez motyl 2009-12-29, 14:30, w całości zmieniany 1 raz
łatwiej było gdyby temat miał zablokowane pisanie postów ; ]
Ćwiczmy silną wolę;d.
_________________ Wiesz... lubię wieczory
Lubię się schować na jakiś czas
I jakoś tak, nienaturalnie
Trochę przesadnie, pobyć sam
Wejść na drzewo i patrzeć w niebo
Tak zwyczajnie, tylko że
Tutaj też wiem kolejny raz
Nie mam szans być kim chcę.
Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem.
Czy w dziale "skargi, zażalenia..." prawo do wypowiedzi mają tylko ci którzy składają skargę, Panowie Admini i grupa MOD ?W regulaminie niczego takiego nie zarejestrowałem, a MOD TQIT dwukrotnie usunął mojego posta bez podania jego przyczyny.
Chyba, że przyczyną było to iż posty są bezsensowne - choć to jest chyba sprawa osobista każdego czy post ma sens.
Nie TQIT a ja usunąłem. On tylko o tym napisał.
Dział służy do składania skarg, zażaleń na różne sytuacje występujące na forum.
Jeżeli ktoś składa skargę, zwraca się on do administracji, nie do ogółu użytkowników.
Wprowadziliśmy i wprowadzamy taką zasadę, ponieważ Wasze wypowiedzi w 90% nie są to opinie na dany temat, tylko zgryźliwe uwagi na temat administratorów, moderatorów lub samych zainteresowanych tematem. Takie komentarze dzielą forum tylko na dwa "obozy" - zwolenników i przeciwników założyciela tematu. Nie ma sensu tworzyć kolejnych sporów.
W tematach więc wypowiadać może się administracja oraz osoby, których bezpośrednio dotyczy temat.
Cytat:
rozumiem czyli trzeba się powstrzymać od komentarzy ? łatwiej było gdyby temat miał zablokowane pisanie postów ; ]
Nie możemy w systemie zablokować pisania tam postów, ponieważ w tedy nie wypowiedział by się tam ani założyciel tematu, ani osoba na którą skarga jest składana.
_________________ ...znajdujesz to, czego szukasz, umyka ci to, co zaniedbujesz.
a MOD TQIT dwukrotnie usunął mojego posta bez podania jego przyczyny.
vialink napisał/a:
Nie TQIT a ja usunąłem. On tylko o tym napisał.
Za pierwszym razem Ty, za drugim ja.
Grejpfrut napisał/a:
Poza tym gdzie jest jakaś notka na zielono, komentarz, ostrzeżenie cokolwiek...
To był KOMENTARZ. Jak chcesz, zaraz poprawię, zmienię kolor na zielony, ale nie wiem czy zmienia to sens mojej wypowiedzi.
Grejpfrut napisał/a:
W swoim poście tak jak i Straho, agusiek czy cappuccino wyraziłem iż uważam, że użytkownik -- nie obraził innego usera nie naruszając przy tym żadnego prawa - chyba.
Ale czy Wasze zdanie było tam potrzebne? Czy na forum potrzeba robić ankiety, bo część uważa ze rację ma jeden, a druga część że drugi?
Grejpfrut napisał/a:
czyli trzeba się powstrzymać od komentarzy ?
Dokładnie.
_________________ If I could, maybe I'd give you my world
How can I, when you won't take it from me?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum