piwo 15-16 lat ( na co dzień nie pije czy nawet przy jakiejś okazji )
wódka 15-16 lat ( też za bardzo nie pije ale teraz jest rok osiemnastek wiec trzeba :) )
z innych używek już nic i nie mam zamiaru nigdy nic próbować
Nie jestem jakaś konserwatywna, ale jak wy możecie pić w wieku 12 lat ?! Co za patologia, ja pierdzielę :/ Przecież mając 12 lat jesteśmy jeszcze dziećmi, smarkaczami.... nie rozumiem 3/4 ludzi na świecie, ja to się chyba nadaję do innych czasów
Mam 16 lat (urodziny z aniedługo xd ) a jeszcze ani razu nie paliłam, nie brałam, ani nie piłam. I TO jest właśnie powodem do dumy, a nie przechwalanie się, że jest się nastoletnim alkoholikiem...
a nie przechwalanie się, że jest się nastoletnim alkoholikiem...
A Ty w ogóle masz pojęcie o tym czym jest alkoholizm? I uzależnienie ogólnie?
Hm... może faktycznie źle to ujęłam.
Ale głównie chodzi mi o to, że denerwują mnie te "kozaki" które przechwalają się rzeczami, które ich kompromitują. Czyli: "pierwszy raz napiłem się w wieku 10 lat" itd. Nie takie rzeczy słyszy się w szkole, w tramwaju, na ulicy.
Pisząc "nastoletni alkoholicy" chodziło o pewnego rodzaju przenośnię. O to, że takie rzeczy, jak picie wódki w wieku 7 lat (mam takiego znajomego) powinno zachować się dla siebie, a nie chwalić tym dookoła.
Ogólnie alkohol gdzieś mając 15 lat,
Narkotyki - nigdy, i nie zamierzam sięgnąć po nie,
Papierosy - hm, w wieku 12 lat szwagier dał mi jednego 'bucha' i na tym skończyła się moja przygoda z papierosami :) reasumując: nie palę.
alkohol, coś tam krótko przed 18, ale bardzo małe coś tam.
papierosy, na studiach normalnie, sporadycznie po 18.
tabaka, niedawno, parę miesięcy temu.
herbata, jako berbeć.
kawa, gimnazjum, wczesne gimnazjum.
napoje energetyzujące, liceum.
inne, coś tam, sporadycznie, kiedyś.
_________________ jestem powątpiewaniem w sens i formą ponad treść'
hmm, pierwsze piwo to jak miałam 15 lat ( w zeszłym roku coś koło czerwca, desperados ; d)
jak byłam mała to kiedyś trochę jakiegoś drinka mamie wypiłam przypadkiem na sylwestrze ;d
potem dość tak hm, procentowo na sylwestrze, a tam to już różnego rodzaju alkohol :/
fajki to jak miałam 15 lat ( październik czy wrzesień zeszły rok ) no i nic poza tym jak na razie ;]
Hm, pierwszy mój styk był z fajkami w 10 roku życia, palę do dziś,
Następny był alkohol, kiedy miałem 12 lat,
a po nature sięgnąłem pierwszy raz w wieku 14/15 lat,
I na tym uważam koniec :)
_________________ HaileSelassie !
Trochę pozytywu w negatywnym świecie.
Czemu tego nie widzicie?
Legalizacji nie chcecie.
z piwiem pierwszy raz mialem stycznosc w 5 kl podstawowki, ale mi nie posmakowalo wiec nie pilem, wodka to juz 1 gim, w gim wolalem pograc wiec nie pilem duzo. papierosem raz sie zaciagnolem ale to nic nie dajacy syf ktorego nie warto palic, bylo to w wieku 17lat w tym roku, drugi 2gim i to nawet ostro bylo z ganja, a jak kasy braklo to kupowalo sie 1kg bananow i wydzieralo sie ze skorki takie wlokna co thc maja tylko trzeba bylo duzo tego palic zeby dobry efekt byl.
_________________ I'll never wait for the pain of death
With a bullet in my gun don't fuck over my shit
Can you hold my crazy as I go?
So fuck hypocrisy and fuck you too !
czy czlowiek z wlasnym zdaniem musi byc zawsze krytykowany i nienawidzony??
Imię: Ola
Wysłany: 2010-07-07, 15:06
Moje pierwsze piwo wypiłam na kolonii w wieku 12 albo 13 lat, żeby być taka fajna jak inni, ale to było tylko jedno, a tak na prawdę zaczęłam pić od 17 roku życia. wódki pierwszy raz napiłam się w wieku 16 lat. Jeśli chodzi o papierosy to pierwszego zapaliłam (jeżeli można to nazwać paleniem bez zaciągania się) było w wieku 14 lat, zaczęłam od 17 roku już normalnie palić, palę do dzisiaj. Pierwszego i ostatniego skręta zapaliłam w wieku 18 lat.
_________________ Chciałabym żeby czekolada nie tuczyła, papierosy nie uzależniały, przyjaźń była szczera, a miłość istniała.
Jeżeli chodzi o piwo, to gdzies w wieku 7-9 lat, ale to bylo tak, ze tata dawal mi łyka sie napic. Nie za bardzo mi smakowało, to kilka razy dosypałam cukru ;D
A takie pierwsze piwo wypiłam w wieku 16 lat.
Wódke to w tym roku, czyli majac 17 lat.
A pierwszego papierosa zapalilam w dniu moich 17 urodzin.
I od niczego sie nie uzaleznilam. Papierosów palic juz zamiaru nie mam. A alkohol tylko i wylacznie okazyjnie...
_________________ ''You can't plan the most beautiful whiles in your life.
The life will bring you them on it's own.''
Imię: Małgorzata
Wysłany: 2010-07-10, 16:34
Pierwsze piwo wypiłam majac 15 lat. Nigdy specjalnie mnie nie ciągnęło, ale chciałam spróbowac. Potem 16 lat to wódka, papierosy. Do tej pory czasami wychodzę na piwo ze znajomymi. Palic nie palę, aczkolwiek jakby mnie ktos poczęstował to pewnie bym nie odmówiła.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum