Imię: Asia
Wysłany: 2008-09-30, 17:26 Wągry
Chciałabym się dowiedzieć czy są jakieś `recepty` na małe zarne kropki, tzw. wągry. Jakieś domowe sposoby, czy raczej sięgnąć do apteki bądź do sklepu zielarskiego...
W moim przypadku występują one w dziwnym miejscu - ucho. Jak je zwalczyć?
Pozdrawiam. ;***
_________________ Kochać kogoś, znaczy widzieć w nim cuda dla innych niedostrzegalne... ;***
Gdzieś czytałem o jakieś parówce. Chodzi o to że gotujesz coś tam z jakiśch ziółek a potem ręcznik na głowę i siedzisz nad tą miską. To otwiera pory czy coś takiego i dużo łatwiej sie je usuwa. Albo pójdź do kosmetyczki.
Dlaczego wszyscy pisząc takie tematy najpierw nie skorzystają z porady osoby która się na prawde na tym zna ... No bo sory ale większość z nas raczej nie jest specjalistą, więc po co tracić czas na rady jakichś internautów
Pójście do lekarza (zwłaszcza z twoim problemem) to żaden wstyd!!!!!
_________________ (...)
"Wyszedł w samą porę. A jednak on jest za inteligentny, aby być czymś dzisiaj: żeby dziś czegoś dokonać, trzeba być trochę durniem jednak."
'Szewcy' S.I Witkiewicz
Hmm... No ja po prostu wieczorem najpierw myję twarz dokładnie żelem oczyszczającym, którego jedną z właściwości jest usuwanie wągrów (z Garnier), potem peeling, na koniec tonik Clean&Clear i gra gitara :) Tylko nie na dłuższą metę. Bo jeśli robię to codziennie jest ok, ale kilka dni przerwy i wszystko wraca :/
Wysłany: 2009-03-15, 15:54
ja najpierw stosuje peeling, a potem próbuje delikatnie usunąć palcami. Wiem, że nie powinno się wyciskać wszelakich pryszczy, ale takiemu wągrowi czasem trzeba pomóc i wszystko jest ok;p. Potem przemywam acnosanem i gitara;).
Noele napisał/a:
Bo jeśli robię to codziennie jest ok, ale kilka dni przerwy i wszystko wraca :/
chyba nie powinno się aż tak intensywnie codziennie oczyszczać twarzy, bo można ją podrażnić. Peelingi tak co 2-3 dni w zupełności wystarczą:).
przede wszystkim oczyszczanie dzieki preparatom(żele oczyszczajace do twarzy) lub specjalizacja kosmetyczki nastepnie tonizacja no i krem. - codzienne trzy kroki we własciwej pielegnacji skory twarzy. peeling dwa razy w tygodniu.
_________________ "Natura ludzka, a szczególnie kobieca, jest ciemna i pełna sprzeczności!"
— Borys Pasternak
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum