Imię: Kaśka
Wysłany: 2010-03-08, 22:33 Warkoczyki
Co sądzicie o warkoczykach??
Chciałabym sobie zrobić na wakacje ale nie mam pojęcia jak włosy po tym wyglądają. Gdzieś czytałam, że się niszczą. Niby miałam już nie raz robione ale to na tydzień max a ja chciałabym zrobić tym razem na pare miesięcy.
Czy to wogóle waszym zdaniem fajnie wygląda??
_________________ Nie staraj się zostać człowiekiem sukcesu - staraj się zostać człowiekiem wartości.
Imię: Mieczysława
Wysłany: 2010-03-09, 11:26
wygladaja okropnie i tandetnie.
_________________ "strach jest niezwykle podniecający. Ludzie lubią być straszeni. To działa na nich jak chwile przed orgazmem. Wszyscy pragną tego zaznać. To niezwykłe doświadczenie."
Jak miałam siedem lat to siostra ojczyma zaplatała mi je na całej głowie z pasmami muliny.Wtedy to może było fajne teraz moje zdanie nie różni się zbytnio od wyżej przedstawionych.
Chociaż uważam,że zależne jest to także od tego jaki rodzaj warkoczyków masz na myśli i jaki styl preferujesz.
_________________ "Każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą."
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
Imię: Agata
Wysłany: 2010-03-09, 17:28
Ja miałam warkoczyki raz, na wakacjach. Koleżanki się nudziły i zaplotły mi włosy... Nie powiem, podobały mi się :) Jednak w końcu musiałam je rozplątać, a nikomu nie chce się ich na nowo mi robić...
Więc... warkoczykom mówię TAK! :D
Imię: Mieczysława
Wysłany: 2010-03-09, 18:17
ja kiedys tez mialam warkoczyki, przyznaje sie bez bicia i co gorsze byly to warkoczyki w stylu snoop dogga i wygladalam calkiem podobnie jak on.
warkoczyki moga pasowac takim pseudo rasta ktore nie chce sie decydowac na dredy, ale inne wersje kojarza mi sie z calkowitym kiczem.
_________________ "strach jest niezwykle podniecający. Ludzie lubią być straszeni. To działa na nich jak chwile przed orgazmem. Wszyscy pragną tego zaznać. To niezwykłe doświadczenie."
Nie podoba mi się to raczej,ale bywa że ktoś wygląda w warkoczykach dobrze.
Co nie zmienia faktu,że są tandetne.
_________________ Nie wolno zgadzać się na pełzanie, gdy czujemy potrzebę latania.
Helen Keller Nie chodzi o to, żeby być lepszym od innych - chodzi o to, żeby być lepszym niż wczoraj
Jigoro Kano
Imię: Aneta
Wysłany: 2010-03-11, 16:15
Moim zdaniem super to wygląda :) Tzn. nie podobają mi się takie w świńskim blondzie i z akcentami różu, a do tego brązowy podkład na twarzy i jasnoróżowa pomadka o_O Ale jeśli ktoś ma fajny, luzacki styl to takie warkoczyki jak najbardziej
Z tego co wiem włosy straaasznie się niszczą, tzn. widać to po rozpleceniu ich. Oczywiście zależy to od tego w jakim stanie ogólnie masz włosy :) aaa i podobno rozplatanie strasznie boli. Córka znajomej mojej mamy płakała przy tym jak 'bober' :/
_________________ Krzyże w życiu pełnią podobną rolę, jak krzyżyki w muzyce: podwyższają. Ludwig van Beethoven
Jeśli komuś pasują warkoczyki to ok. Włosy oczywiście się niszczą, ale prostując je lub mając trwałą etc. też się niszczą, także wybór nalezy do ciebie. Jesli uważasz, że fajnie wyglądałabyś w warkoczykach, to czemu nie masz ich sobie zrobi? )
_________________ Żaden dzień sie nie powtórzy,
Nie ma dwóch podobnych nocy,
Dwóch tych samych pocałunków,
Dwóch jednakich spojrzeń w oczy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum