Wasza samotność. Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne
forum młodzieżowe, forum mlodziezowe
forum młodzieżowe
forum dyskusyjne

Czat forumowy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne » Młodzież » Dla kobiet » Wasza samotność.

Wasza samotność.
Autor Wiadomość

fuzo
User

Wysłany: 2010-09-03, 13:07   Wasza samotność.

Wasza samotność.

Od dłuższego czasu na naszym rynku są portale randkowe. Jest ich wiele, a zarejestrowanych jest więcej niż każdy z was jest w stanie sobie wyobrazić. I nie, nie zamierzam nikogo krytykować za korzystanie z nich. Są pomocne o ile dobrze się korzysta z takich narzędzi.

Jeszcze parę lat temu uważało się, że tylko desperatki korzystają z takich portali. Sytuacja się zmieniła i to na złe. Dziewczyny z związkach szukają tak przygód, obnosząc się z tym, jak z jakim wyróżnieniem pośród mas, nawet własne zdjęcia pokazują. Inne natomiast szukają przystojnych blondynów zarabiających tysiące. Na szczęście są normalne przedstawicielki płci pięknej. Wszystkie śliczne, inteligentne i mądre oraz ciekawe(piszę to bez ironii).

Przeglądając profile widzimy nowy trend. Jeszcze 2-3 lata temu każdy była super, imprezki i tym podobne zajęcia. Teraz poszłyście w inną stronę... Większość pisze pseudo poetyckie teksty w których porównujecie się do kwiatów, słońca i bóg wie czego jeszcze. Dziewczyny to jest złe!
Facet chce przeczytać o tym kim naprawdę jesteś, bo wtedy decyduje czy napisać czy nie. Nie chcemy czytać, że jesteście motylkami bo jest to nam zbędna, a mało który z nas ma poetycką dusze. Większość z nas od razu was skreśli. Większość z was jest cudowna, a staracie się wykreować na intelektualistki. Jesteście inteligentne, ale bądźcie też naturalne. Swoją drogą musicie wziąć pod uwagę kogo szukacie. Jeśli chcecie miłości i szczęścia, to facet który wam to zaoferuje nie będzie zainteresowany osobą która ma opis pisany wierszem. Czemu? Bo wie, że związek z kimś takim będzie męczący.

Zdjęcia. Kolejna nowa moda. Każda z was stara się mieć piękne, artystyczne zdjęcia które ukażą wrażliwą duszę. Jeśli jesteście związane z fotografią, jasne jest to wskazane, jeśli nie wrzućcie zdjęcia gdzie każdy wzrokowiec będzie mógł was ocenić(tak, absolutnie każdy facet to wzrokowiec).
Może byście wprowadziły inny trend. Do tych zdjęć dorzućcie takie które pokazuje waszą pasje. O ile by to lepiej wyglądało. Tak samo z opisem. Musicie faceta zainteresować sobą, swoją osoba swoimi zainteresowaniami. Więc wskazane jest napisanie choć kilku zdań o sobie.
Ta cała artystyczna otoczka jest zbędna bo facet zabiega właśnie o was, nie o dodatki. To wy skupiacie naszą uwagę i chcemy by tak pozostało.
Mała uwaga. Facet to proste stworzenie, które się nie domyśla niczego. Bez podtekstów prosimy!

Czujecie się samotne, nie chciane, nie kochane...
Wiecie, jak już facet do was pisze to oznacza, że chce porozmawiać, chce was poznać. Błagam postarajcie się. I nie, nie róbcie niczego nadzwyczajnego tylko jak rozmawiacie, czy to przez telefon, czy komunikator czy na żywo mówcie dużo. Tak, zgadza się. Jeśli trafiłyście na wartościowego faceta będzie chciał rozmawiać. Czyli bez odpowiedzi na pytania: „tak”, „nie”, „to zależy”. Pełne zdania i jeśli od początku będzie opowiadać nawet o drobnostkach zrobicie baaardzo dobre wrażenie.
Teraz ważne. Musicie odróżnić chłopca od faceta. Przy facetach nie używajcie zwrotów typu „sponio”, „luz” itp. Na boga jesteście pięknymi kobietami, a nie psiapsiułami. Facet chce was poznać, więc oznajmianie mu na początku, że macie o sobie niską samoocenę nie jest korzystne. Poczekajcie z tym troszkę. Po kilku spotkaniach, jeśli będzie nadal zainteresowany możecie to baaardzo delikatnie zrobić, choć lepiej takie rzeczy zostawić dla partnera, nie dla kogoś z kim się dopiero spotykacie.
Kompleksy najlepiej leczy facet.

Jeszcze jedno. Jeśli spotykacie się z facetem i w ogóle się nie śmiejecie to nie ma szans. I zmuszajcie się także, jest wielu facetów, próbujcie spotykajcie się, ale nic na siłę.
Widziałem ogłoszenie, że dziewczyna chciała mieć chłopaka choć na parę dni, bo czuje się tak samotna. Bez takich proszę. Jeśli czujecie się samotne, znajdźcie sobie przyjaciela faceta. On wam pomoże z facetami.

Teraz słuchajcie uważnie. Facet to zwierz i świnia. Zero rozmów o seksie na początku! ZERO! Nawet jak bardzo wam się chce to błagam wytrzymajcie. Facet jak tylko zobaczy okazje będzie widział tylko jeden cel i cały jego umysł zajmie się problematyką przekonania Cie do seksu.
Tak, tak właśnie jest! I tak wiem, uwielbiacie elementy fizyczności, ale nie na początku. Przy związku na dłuższy czas całowanie na pierwszej randce jest nie wskazane.

Kwestia szczerości. Bądźcie zawsze szczere do bólu. Normalny facet przyjmie krytykę „na klatę” i będziecie budować super relacje. Jeśli wam się nie podoba to proszę bez wymówek typu kocham byłego. Szczerze powiedzcie co wam nie pasuje, bo on będzie miał nauczkę i zmieni to w sobie. Choć trzeba zaznaczyć, ze nie warto się szybko otwierać. Z nami trzeba powoli i delikatnie tak byśmy nie zwiali.

Teraz waszym traktowaniu nas facetów. Otóż facet musi czuć się potrzebny. Zostawcie ten cholerny słoik i dajcie facetowi, a jak siły nie będzie miał nich i tak sam to zrobi! Zrozumcie, by facet się dobrze czuł musi się czuć potrzebny. Czyli miło usłyszeć to właśnie z nami się najlepiej bawicie itp.

Teraz najważniejsze. Jest to dla przyszłych jak i obecnych partnerek. Faceta trzeba sobie wychować. Koniec kropka i bez dyskusji. Nie ma tak, że bierzecie faceta takim jakiego dostajecie. Trzeba go pod siebie ukształtować. Zaczynamy od szczerości. Mówicie, że mamy otwierać drzwi itp. Jak wspólnie gotujecie nie ma, że kochanie ja zrobię wszystko tylko grzecznie prosicie by brał się za zmywanie! Tak z nami trzeba, bo inaczej 5 lat po ślubie okaże się, że mąż ma was trochę w dupie. Facet nie znosi rozkazów, więc zalecam prosić.

To na razie tyle. Zakładam, że zaraz zostanę wyzwany, a to co napisałem obalone. Na to czekam.
Będzie tego więcej, zarówno o kobietach jak i facetach.

Grabarz91 
Pogromca postów
Świata obserwator

Imię: Arek

Wysłany: 2010-09-03, 13:45   

A moim zdaniem, twój post to jeden wielki bełkot. Może trochę ostro to brzmi, ale taka pierwsza myśl mi się nasunęła. Piszesz nieskładnie, że trudno zrozumieć poszczególne zdania. Odnoszę wrażenie, że sam nie za bardzo wiesz co chciałeś przekazać swoim postem. Zastanów się do kogo jest adresowany ten temat, bo chyba też nie bardzo wiesz. Początkowo wydaje się, że będziesz swoją wypowiedź adresował do dziewczyn korzystających z portali randkowych, aż tu nagle... Zaczynasz mówić do wszystkich kobiet, jednocześnie wrzucając je do jednego worka i dając im "porady życiowe", w których to spłycasz facetów wszystkich klasyfikując do takich samych. I co ty w ogóle masz do poetyckich tekstów? I w jakim to środowisku większość dziewczyn je pisze? Osobiście znam tylko kilka dziewczyn które kiedykolwiek pisały bądź piszą do teraz.
Zamiast pisać ogólniki, które razem zlepione nie dają nic, lepiej pisać konkretniej.

fuzo
User

Wysłany: 2010-09-03, 14:05   

Masz racje. Nadmierna ilość upadków na głowę źle na mnie działa.

Będę pisał szczegółowo.

Chcesz przykład? To piszę ktoś kto styczność z poezją miał jedynie w szkole :

"mam imię, mam ręce i myśli.
3dni w tygodniu wstaję o 6.
Gdy obejmuje mnie codzienność, uwielbiam w niej zapach po deszczu.
Kawa najbardziej mi smakuje w ciepły poranek na tarasie. "

Jeśli ktoś kto to robi dla siebie chwała mu za to, bo to coś wielkiego, ale pisząc takie coś taka dziewczyna mija się z celem.

Poprawie się.

mru 
Wymiatacz
o wesołym wydechu.

Imię: srola

Wysłany: 2010-09-03, 15:16   

:-o
Nie jestem w stanie tego przeczytać do końca. Po co to piszesz? jakies rady dla kobiet? Niech każdy sobie podpisuje zdjęcia i pisze coś o sobie jak się komu podoba . To ich sprawa. Jeżeli u kogoś widzisz jakiś, Twoim zdaniem, tandetny podpis, to do niej nie pisz - proste. Myślę, że jeżeli ktoś chciałby rady to napisałby o tym w dziale "Wasze Problemy" ...

slow 
Moderator

Wysłany: 2010-09-03, 15:35   

fuzo,Pozornie lekkie,zabawne,spojrzenie mężczyzny na zachowanie kobiet na portalach randkowych,momentami zbyt stereotypowe.
Nie zarzucę Ci uogólnienia w stosunku do kobiet,ponieważ choć sama nie przypisałabym sobie powyższych zachowań,to już na wstępie zauważyłam,że post tyczy się grupy kobiet bądź nastolatek,które postanowiły znaleźć mężczyznę przez internet na portalach do tego stworzonych.
Oczywiście każda z nas się różni,jednak zaprezentowane przez Ciebie zachowania są dość popularne.
Aczkolwiek niezwykle stereotypowo oraz w pewien sposób krzywdząco,przedstawiłeś wizerunek mężczyzn.Nie widzę także powiązania między szczerością,a wychowaniem.Więcej dystansu do swojej oceny i więcej wiary w kobiety.Wierz mi my także mamy swój rozum.

Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk

Darcia 
Pogromca postów
Po prostu ja

Imię: Daria

Wysłany: 2010-09-03, 17:08   

Yyy... no dobra, chłopie, możesz mieć swoje zdanie i je szanuję, ale czemu, na Boga, wypowiadasz się za wszystkich mężczyzn na tym świecie? Przykładowo: Ciebie może ta poetyckość irytować, a innego pociągać. Tak samo - nie każdy facet jest od razu świnią i wszystkim, co najgorsze.

fuzo
User

Wysłany: 2010-09-03, 17:16   

Ehh czy ja pisze, ze poezja jest zła? Nie. I nie irytuje mnie, o ile jest szczera, czyli nie na pokaz. A jak nazwać inaczej takie zachowanie osoby która tak pisze, starając się kreować na kogoś kim nie jest.

I jak mam facetów nie objeżdżać? Każdy z nas ma wieeele negatywnych cech.

To, że rozum macie wiem. I za to was kochamy...

mru 
Wymiatacz
o wesołym wydechu.

Imię: srola

Wysłany: 2010-09-03, 17:21   

Cytat:
Ehh czy ja pisze, ze poezja jest zła? Nie. I nie irytuje mnie, o ile jest szczera, czyli nie na pokaz. A jak nazwać inaczej takie zachowanie osoby która tak pisze, starając się kreować na kogoś kim nie jest.

Tak naprawdę nie wiesz czy jest czy nie jest. Ponadto to ma swoje plusy, widząc, że dziewczyna opisuje w ten sposób siebie wiesz, że nie jest w Twoim typie, dzięki czemu omijasz ją szerokim łukiem. Gdyby każda pisała "hej jestem Ania, mam 16 lat, lubię zwierzęta .." To pewnie prosiłbyś kobiety o więcej inwencji twórczej.

Darcia 
Pogromca postów
Po prostu ja

Imię: Daria

Wysłany: 2010-09-03, 17:25   

fuzo napisał/a:
A jak nazwać inaczej takie zachowanie osoby która tak pisze, starając się kreować na kogoś kim nie jest.

A skąd masz pewność, że dana dziewoja taka NIE JEST NAPRAWDĘ? Przenikasz do czyichś umysłów i wiesz, jaki on jest, a jaki nie, zanim w ogóle jeszcze z nim nawiążesz kontakt?
fuzo napisał/a:

Okej, każdy ma wieeele negatywnych cech, co nie znaczy, że trzeba od razu mówić, że ogół męskiej płci to świnie i każdego trzeba ustawiać.

MaliaDhey 
Hiper wymiatacz
Rozlatany lasołaz

Imię: Ja

Wysłany: 2010-09-03, 18:01   

Darcia napisał/a:
że ogół męskiej płci to świnie
świnia to pożyteczne zwierze

Temat nijak nie pasuje mi do Twojej wypowiedzi.

Nie ma nic gorszego niż poezja na siłe. Jak ktos nie ma drygu do pisania, to niech cos zacytuje i napisze skad to wzial i tez wyjdzie ladnie, a nawet ladniej. I umieszczanie sie na portalach randkowych to ostateczny akt desperacji i takie dziewcyzny sa poniekąd smieszne .

margola 
Pogromca postów

Wysłany: 2010-09-03, 18:42   

MaliaDhey napisał/a:
świnia to pożyteczne zwierze

pożyteczne?
Raczej nie. chyba, że jako pożyteczność rozumiesz to, że sie je przerabia na schabowe.

Jak dla mnie to co napisałeś jest zabawne.
Oczywiście nie udzielam sie na portalach takich jak opisałeś.

No i dowiedziałam się czegoś o sobie.
Uwielbiam poezję, więc jestem pozerką.

Setciu 
Stały User

Wysłany: 2010-09-03, 18:57   

Ludzie koles się rozpisał i ma wiele racji, a wy go jedziecie jak nie wiem co.Ja sie z gadzam prawie ze wszystkim co napisal. I szacun za rozkmine :) PZDR.

fuzo
User

Wysłany: 2010-09-03, 19:34   

Uwielbiasz poezje i trzeba Cie za to chwalić! I nie, nie jesteś pozerką.

Napisałem, że poezja na siłe jest pozorem. Twoje zamiłowanie jest prawdziwe.
Darcia napisał/a:
A jak nazwać inaczej takie zachowanie osoby która tak pisze, starając się kreować na kogoś kim nie jest.

A skąd masz pewność, że dana dziewoja taka NIE JEST NAPRAWDĘ? Przenikasz do czyichś umysłów i wiesz, jaki on jest, a jaki nie, zanim w ogóle jeszcze z nim nawiążesz kontakt?
fuzo napisał/a:

Okej, każdy ma wieeele negatywnych cech, co nie znaczy, że trzeba od razu mówić, że ogół męskiej płci to świnie i każdego trzeba ustawiać.

Poznałem dokładnie 11 osób z takimi opisami. Tylko jedna była taka naprawdę, a to co napisała po głębszym poznaniu okazało się prawdą. To jest to. Ukazanie prawdy o sobie.

Cytat:
Ludzie koles się rozpisał i ma wiele racji, a wy go jedziecie jak nie wiem co.Ja sie z gadzam prawie ze wszystkim co napisal. I szacun za rozkmine :) PZDR.

Niech jadą. ;)

Ostia 
VIP

Wysłany: 2010-09-03, 19:40   

Ludzie! Wyluzujcie!
Skoro, drogie panie, uważacie, że przytoczony przez autora opis was nie dotyczy, to po co się wypowiadacie? Że wolność zdania i "od tego jest forum"? Ok, ale po co zaprzeczać i wszczynać burdę przeciwko poglądom fuzo?

Ja sama, swojego czasu, przebywałam na różnych portalach tego typu - i spotkałam się z wieloma rodzajami facetów (o właścicielkach kont nie będe się wypowiadać - każdy szuka tak, jak umie).
I uwierzcie, że to dość pożyteczne, co zostało napisane.
Wiele dziewczątek uważa, że jeśli walnie sobie jakiś opisik typu "ach, me serce to niespokojny, bezbrzeżny ocena smutku, a ty, strudzony żeglarzu, którego szuka ma kibić możesz uczynić go spokojnym akwenem", to jest fajna. A tu łup, może ją przez to ominąć jakaś fajna znajomość, chociaż tak naprawdę wcale nie ma ciągot a la Kochanowski.

Nie zgodzę się jednak z tym, że faceci lubią szczerość ze strony kobiety na takim portalu. Nie, nie lubią. Boją się jej bądź uważają, że jest to agresja, a nie otwartość.
nie dogodzisz.
Uwikłana w świat?

fuzo
User

Wysłany: 2010-09-03, 19:53   

Masz racje i nie troszkę nie.

Fakt, takie totalna otwarcie się na dzień dobry odstrasza każdego, ale niestety kłamiecie (choć mistrzami jesteśmy w tym my...).

I dziękuje, za zrozumienie.

I poraz kolejny... Nie mam nic do poezji... to do sceptyków.

Odpowiedz do tematu