hej wszystkim,mam pewna sprawe,dostalem od okulisty recepte na okulary,gdyz z wiekszej odległosci mam problemy ze wzrokiem.Mam wiec pytanie w tej sprawie,czy wiecei moze ile takie okulary kosztuja,czy to jest jakas cena standardowa bo sie kompletnie nie orientuje, bardzo prosze wszystkich ktorzy znaja odpowiedz o wiadomosc,pozdrawiam i dzieki:)
Wszystko zależy od tego jakie.
Dwa lata temu kupowałem i zapłaciłem 260 zł, w tym roku też kupowałem i zapłaciłem 420 zł, więc jest dość duży rozrzut.
Ważne jest np. czy obydwa szkła mają być takie same, czy jedno ma w ogóle nie powiększać. Poza tym dużo zależy od oprawki, która stanowi około połowy ceny okularów.
Z NFZ dostaniesz masakryczne dofinansowanie rzędu... 10 zł. Żal.
ja za swoje dałam coś około 220 zł. zupełnie nie wiem po co, bo i tak w nich nie chodzę.
_________________ ...każdy element po setce to początek kolejnej setki. Taka nierówność pierwszej setki. Nierówność równa się beznadziejności, beznadziejność - upadkowi.
I koło się zamyka.
CirrS mi przypomniał o ważnym aspekcie - gdzie je kupujesz.
Wiadomo, że na Śląsku czy w Warszawie będzie drożej niż na Podkarpaciu czy Kujawach. Warto przejechać się trochę do jakiegoś mniejszego ośrodka - będzie skromniejszy wybór, ale dużo zaoszczędzisz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum