W moim przypadku sny są odzwierciedleniem, ukazaniem obrazów mojej podświadomości, pragnień radości, lęków lub tez abstrakcyjnych spraw. Natomiast jakoś na rzeczywistość się nie przekładają i z sennikiem nie są zgodne.
A poza tym rzadko kiedy pamiętam swój cały sen bądź jakąś wzmiankę, o czym on ogólnie był. Po prostu zapominam, rano jak już się obudzę nic nie pamietam. Bez sensu..
_________________ Nie wiem jaki jestem, ale cierpię, gdy mnie deformują... Wbrew wszystkiemu chcę być sobą. — Witold Gombrowicz
Nigdy nie miałam proroczych snów. To jedno. Senniki to dla mnie bzdura. Interpretujmy, ale tylko przez siebie, bo tylko my wiemy o naszych problemach, marzeniach itp. Od czasu do czasu mam głupie abstrakcyjne sny, które ukazują się wtedy gdy się czymś martwię. Nigdy w życiu nie miałam koszmarów. Hmm... Zazwyczaj moje sny są bardzo długie i zazwyczaj są napakowane akcją. niektóre z nich się powtarzają, ale już z całkiem innej perspektywy.
wierze w sny, wierze, ze istnieje cos takiego jak sen....
co do snow proroczych to bzdury, senniki zreszta tez.
_________________ And I’ll stay alive
Just to follow you home
And I will survive
‘Cause you’re my Mississippi Princess
You’re my California Queen
Like the Duchess of Detroit
And every city in between
w swoje sny na pewno nie to takie głupoty że szkoda gadac xD
Sennik to jeden wielki zabobon, tak myślę.
a prorocze ... nie wiem nigdy mi się nie zdarzyło
_________________ "Każdy ma jakiś talent, więc zacznij coś robić
Po jakimś czasie zacznie Ci wychodzić
Wtedy przyjdzie satysfakcja - nikt Ci jej nie odbierze!
Ale musisz uwierzyć w siebie, uwierzyć szczerze!"
Kilka razy miałem takie sny "prorocze" jak to tak można nazwać a za kilka dni ten sen sie sprawdzał więc wierze w takie coś. Lepszą rzeczą jest panowanie nad snem ogólnie fajna sprawa tylko cięzka do zrobienia trzeba wiele wysiłku :). W trakcie snu poprostu macie świadomość że to sen i robicie to co chcecie. Udało mi sie to zrobic 2-3 razy.. mój sprawdzony sposób. Pijesz przed snem 2-3L wody i kładziesz się spać w trakcie nocy budzisz sie do ubikacji, korzystasz z niej po powrocie siadaasz na łóżku i czekasz 5 min myśląc o tym że może coś mi sie przyśni i będe nad tym panować po 5 minutach kładziesz się spać i powinno być ok :) zrobiłem tak 2-3 razy. W trakcie snu gdy np coś by was duśiło lub np topilibyście sie szybko sie obudzcie np krzycząc i starając sie w snie obracac do okoła. Miałem już kilka przypadków że sie prawie udusiłem w trakcie "rzeczywistego snu" budząc sie nie mogłem złapać oddechu i byłem cały blady:). Ale sie rozpisałem:P pozdrawiam:)
Wysłany: 2010-04-06, 22:49
Miałem już w rodzinie tak, że komuś się coś śniło, a po paru dniach czy nawet tej samej nocy, coś komuś się stało, najczęściej zachorował, lub zmarł. Sam takiego snu nie miałem, więc ciężko jest mi powiedzieć czy wierze. Myślę, że coś w tym jest.
Pamiętam, że zawsze babcia, gdy jej się coś złego przyśni, dzwoni do każdego z rodziny i pyta się czy wszyscy zdrowi.
_________________ Czy to nie tragedia, gdy dwoje ludzi mija się na ulicy o kilka centymetrów i nigdy nie dowie się że mogliby być razem szczęśliwi?
tak, wierzę.
kiedyś przyśniło mi się, że złapią mnie na ściąganiu.. i następnego dnia złapali
przy okazji. myślicie, że uczucie deja vu ma coś wspólnego ze snami proroczymi?
_________________ nie pytaj mnie, jaki jestem naprawdę.
jaki naprawdę jestem, nie wiem nawet sam.
i tak dzień za dniem zastanawiam się,
dokąd życie jeszcze zaprowadzi mnie..
Przed katastrofą w Smoleńsku, w nocy, śniła mi się flaga Polski.
Poza tym miałam nieraz takie sny, których do końca życia nie zapomnę i które były w pewnym sensie znakiem ostrzegawczym lub przekazywały mi pewne informacje - po paru dniach działy się rzeczy... no dosyć dziwne, które miały związek z tymi snami.
Tak, wierzę w sny.
_________________ W Jego oczach totalnie się topię...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum