Wierzę, że mają one coś wpólnego z rzeczywistością, bo ich tematyka często bywa z rzeczywistością związana.
Ale nie wierzę, że to co mi się śni się spełni, albo będzie wręcz odwrotnie.
Myślę, że sny coś mają wspólnego z podświadomością. A ona nieraz pisze dziwaczne scenariusze.
_________________ Pielęgnuj swoje marzenia.
Trzymaj się swoich ideałów.
Maszeruj śmiało według muzyki, którą tylko ty słyszysz.
Imię: nomen nescio
Wysłany: 2009-09-12, 21:37
Już nie. W każdym razie nie wierzę, w to by miały jakikolwiek wpływ na przyszłość. Lub przyszłość na nie. Jednak są to podobno marzenia i obawy- z tym się zgadzam.
mojej mamie w wieku 20 lat wysniło się, że na jej własnym ślubie jej własna matka bedzie w żałobie. 5 lat później, niedługo przed ślubem mamy zmarł dziadek, jej ojciec, co oznacza, że moja babcia była na ślubie swojej córki w żałobie.
nie wiem, nie biorę zbyt wiele w życiu na poważnie, powiedzmy, że podchodzę do tego z dystansem, ale tez nie podważam.
Nie wierzę w sny. Sen to nic innego, jak wyimaginowana rzeczywistość w naszym mózgu. Tam spełniamy swoje marzenia, a mózg sobie porządkuje samego siebie, usuwa niepotrzebne wspomnienia, zachowuje potrzebne, tworzy nowe połączenia między neuronami...
Trochę off-topując, bardzo wierzę w moc mózgu o nazwie pamięć. Podobno człowiek zapamiętuje wszystko, ale trudno jest mu niektóre rzeczy przypomnieć. Mi czasami jakieś obrazy przed oczyma latają, sprzed 5/6/7 lat, tak jak widziałbym to wczoraj, jak bardziej się zagłębię, widzę coraz więcej, i więcej...
A ja mam taką kategorię snów złowieszczych - wiem, że po nich stanie się coś złego. I zwykle się dzieje. To takie wywoływanie wilka z lasu Ale powiem szczerze, że ja tym snom wierzę i mam się na baczności
nie wierzę w to, co jest w sennikach, stek bzdur. co do własnych interpretacji snów, nie zdarzyły mi się prorocze jakieś, ale może faktycznie coś w tym jest, choć trudno mi w to uwierzyć.
_________________ Niestety, rzadko koło zdarzeń obraca siła naszych marzeń.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum