Wysłany: 2009-10-24, 16:29
sen jak sen.
a kto by się przejmował.
jakaś prawda w tym jest.
_________________ "Są takie chwile kiedy czujesz się sam, jest na to sposób i ja go znam. Na wszystko co święte więc zaklinam cię, nie stój do mnie tyłem nie odtrącaj mnie..."
Swoje sny dzielę na takie dwie grupy, te 'realniejsze' i 'anormalniejsze'.
W tych bardziej realnych jestem prawie normalna. I one właśnie częściej się sprawdzają.
Jest nawet na nie wytłumaczenie. W nieświadomości często pojawiają się różne przeczucia, nawet nie zdajemy sobie z tego sprawy. Ponieważ to nieświadomość, to o nich nie myślimy, jednak podczas snu często te różne rzeczy wypływają kształtując nam nasze marzenie senne. Układają się różne sytuacje, a jeśli są dość normalne to jest prawdopodobieństwo wystąpienia podobnej sytuacji w realnym świecie.
; 3
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu,
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
Imię: Mieczysława
Wysłany: 2009-10-25, 18:52
ostatnio mam poryte sny. sa cholernie realne, ale sa tak glupie...........
ale wierzyc nie wierze. raz w zyciu moj sen sie spelnil. 2 dni pozniej. a tak nie widze zadnego powiazania, najczesciej mi sie sni cos o czym duzo mysle, z jakims dodatkowym glupim watkiem.
_________________ "strach jest niezwykle podniecający. Ludzie lubią być straszeni. To działa na nich jak chwile przed orgazmem. Wszyscy pragną tego zaznać. To niezwykłe doświadczenie."
Wysłany: 2009-10-27, 15:05
Cytat:
U mnie w rodzinie zepsuty ząb też oznacza coś złego - sprawdza się.
U mnie przeważnie chorobę. Zwłaszcza jeśli śni się mamie. Czasem dzwoniła z drugiego końca świata zapytac czy wszyscy zdrowi, bo jej sie coś takiego śniło. No i przeważnie własnie wtedy ktoś albo był chory, albo za dwa, trzy dni coś go dopadało. Więc coś w tym jednak jest.
_________________ Wiesz... lubię wieczory
Lubię się schować na jakiś czas
I jakoś tak, nienaturalnie
Trochę przesadnie, pobyć sam
Wejść na drzewo i patrzeć w niebo
Tak zwyczajnie, tylko że
Tutaj też wiem kolejny raz
Nie mam szans być kim chcę.
Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem.
Z reguły zapamiętuję sny,mniej więcej ich zarys.Jednak są one tak barwne i złożone,że trudno było mi je przełożyć na rzeczywistość,lecz dostrzegam w nich ślady ostatnich wydarzeń.
W przedzień wypadku śniło mi się ,że jadę konno sama w ciemnym lesie,kto wie może i coś w tym było.
_________________ "Każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą."
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
Rzadko mi się śni coś konkretnego. Zazwyczaj zraz po przebudzeniu zapominam. Chociaż nie, zawsze gdy się uczę chemii, to mam w nocy koszmary.;DD Ale szczerze mówiąc nie przywiązuję wagi do snów, są to sobie są, aby tylko nie sprawiały, że budzę się w nocy z krzykiem.
_________________ Na forum zawsze się znajdzie jakiś smutny fajfus, który będzie mówił co trzeba robić i jak trzeba żyć,
bo akurat wstał lewą nogą albo zaczepił chu...em o sprężynę w materacu.
Ostatnio prawie żadnych snów nie pamiętam. A nawet jeśli, to nic one nie znaczą.
Nigdy nie były dla mnie jakimś symbolem czegoś czy podpowiedzią, w szkoda. Tylko dwa razy śniły mi się sny prorocze z prawdziwego zdarzenia.
_________________ Pielęgnuj swoje marzenia.
Trzymaj się swoich ideałów.
Maszeruj śmiało według muzyki, którą tylko ty słyszysz.
Imię: Tomasz
Wysłany: 2009-10-29, 19:18
Nie jestem pewien, raczej nie taka bzdura -> mojemu tacie przyśniło się miejsce, w które parę dni później pierwszy raz w życiu pojechał? słyszałem historię o gościu,(od kolegi, a on od kogoś, kto znał kobietę od sennika )któremu przyśnił się biały koń.
Po kilku dniach ten facet zmarł (biały koń w senniku oznacza śmierć)
_________________ gfzesbyvfmhjgfbhfhgfgsddbncgxsnhsdfhfasjhmhftrwerftkfrmtykgcdcgn
tak wiem nudzi mi sie
moje sny często mają sens i często są to sytuacje z przeszłości. Po wielu snach udało mi się wreszcie szukać w nich błędów i znaków przeszłości, by mieć lepszą przyszłość.
Bo ja wiem. Raczej nie ale raz zdarzyło mi się śnić o kimś kogo w ogóle nie znałam. Śniła mi się zmarła koleżanka z klasy mojej siostry. To było dziwne bo tylko wiedziałam, że umarła ale nic poza tym. Ale na szczęście nie miałam więcej proroczych snów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum