Ja nie pamiętam snów, a jak już to ciągle się śni, że jestem dorosła i z moim aktualnym przyjacielem mamy dzieci (ciągle śnią mi się inne epizody naszego życia)
Więc raczej w to nie wierzę.
_________________ There still isn't a Disney princess that's African
Więc nic konkretnego Ci się nie śni. Niektóre sny doprowadzają mnie to refleksji. Najczęściej mam koszmary. Niektóre ksiażki mówią że są one spowodowane stresem w ciągu dnia, czytaniem przed snem horrorów, albo oglądanie krwawych filmów.Osobiście w to nie wierze. Czasami mam przyjemny dzień, czytam jakąś przygodówke późnym wieczorem i jak zasypiam, to budze się przestraszona, czasami reaguje wybchem płaczu, i przez całeprzedpołudnie owy sen mi chodzi po głowie.
Często snią mi się mój paraliż, zabużenia w widzeniu, nie moge się ruszać, i przewracam się, lub wpadam w przepaść.
Dokończe póżniej:)
_________________ Wiara oznacza: nie myślcie, nie rozważajcie poglądów. Nie próbujcie niczego odkrywać na własną rękę. Jezus już to odkrył, Budda już to powiedział – po co macie się tym niepotrzebnie zajmować? - Osho
Wyczaiłem kilka rodzajów snów u siebie. I część z nich dotyczy realnych wydarzeń/miejsc/osób z przeszłości. Jak jakaś sceneria powtarzała się parokrotnie w różnych snach starałem się dociec co to może oznaczać. I tak w jednym przypadku okazało się, całkiem niedawno, że miejsce, którego dotyczył sen było odwiedzonym przeze mnie w przeszłości (w wieku 3lat, jak się później dowiedziałem; sic!).
Innym razem sceneria z jednego, dwukrotnie powtórzonego snu nic mi nie mówiła, po pierwszej, nazwijmy to projekcji. Podczas drugiej, wiem że to zabrzmi dziwnie - postanowiłem poprosić o wskazówkę osobę z tego snu. Dostałem kilka serii liczb, niby numery telefonów i jakieś kody + logiczną wskazówkę co do nazwy miejsca. Oczywiście te serie nrów po przebudzeniu zapomniałem, została tylko wskazówka co do miejsca. Po godzinie szperania, doszedłem do wniosku, że nazwa miejscowości zaczyna się od poli-. Wyszukałem wszystkie miejscowości, które mogłyby spełniać kryteria, zacząłem brać się za przeglądanie zdjęć z tych miejsc. I eureka, trafiłem na jedną, niemalże identyczną scenerię. No tyle, że na zdjęciu były oprócz tego jakieś dodatkowe budynki, których we śnie nie było, no i zdjęcie było zrobione jakby z drugiej strony ulicy. I znałem to miejsce, chociaż z tego co mi wiadomo nigdy tam nie byłem. W każdym razie nic mi o tym nie wiadomo.
Tak to wygląda z miejscami. Z osobami jest z jednej strony łatwiej (wiadomo, gdy śni się ktoś, kogo znałeś), z drugiej trudniej - jeśli niby osobę znasz, ale w życiu realnym jeszcze nie spotkałeś. Jak na razie rozgryzłem tylko jeden taki sen, w którym też dużo pomogło odnalezienie miejsca, chociaż, paradoksalnie, nie miało związku z wydarzeniem, jedyne co na podstawie miejsca znalazłem trop co do osoby. I udało mi się ją zidentyfikować. No tyle, że już od paru lat nie żyła.
Sny obrazują ogromny potencjał naszej podświadomości (a może nawet czegoś więcej). Przekonałem się o tym na własnej skórze. A poza tym większa część to sny wyrażające jakieś pragnienia, marzenia albo obawy, w takich spotykamy osoby, które znamy.
Sny... przedziwne mam z nimi przygody.
Od dłuższego czasu nie doświadczam zwykłego dejavu, ja WIEM, że coś mi się śniło.
Problem zazwyczaj polega na tym, że nie pamiętam "snów proroczych" zbyt często. Raz udało mi się przewidzieć kartkówkę z fizyki , ale to mógł być zbieg okoliczności. Chociaż z drugiej strony układ sprzętów na biurku nauczycielki i pusta ławka po mojej lewej odpowiadały temu, co mi się śniło.
_________________ There is no emotion, there is peace.
There is no ignorance, there is knowledge.
There is no passion, there is serenity.
There is no chaos, there is harmony.
There is no death, there is the Force.
Parę razy mi się zdarzyło, że to o czym śniłam się wydarzyło.
Może nie do końca było identycznie jak w śnie, ale jakby ta najważniejsza część. Np śniło mi się, że zapoznaje swojego chłopaka z moim kolegą [co było prawie nierealne, żeby ich ze sobą poznać.. z różnych powodów..] i że siedzieliśmy w moim domu. Jakoś parę dni później doszło do tego zapoznania, tyle, że właśnie nie w moim domu, a gdzie indziej.
Ale takie odchyły rzadko się zdarzają, więc uznaję to za czyste przypadki. Generalnie nie wierzę w sny.
_________________ Każdej minuty, każdej godziny, każdego dnia żyję w przekonaniu, że w końcu minie.. miłość, nienawiść, życie.. tak, życie. Bo śmierć już nie boli.
ciągle się śni, że jestem dorosła i z moim aktualnym przyjacielem mamy dzieci
Może to taka podświadoma aluzja? :)
Co do tematu, a może najpierw do samej nazwy, w sny wierzę bo w przeciwieństwie do - powiedzmy - Boga, zobaczyłem je, a dokładniej uświadczyłem. Jeżeli jednak mamy na myśli spełnianie się snów, dokładniej wydarzeń/przeżyć w nich doświadczonych, w moim przypadku raczej nie wiążą się z prawdziwym życiem. Przeważnie śnią mi się straszne "pierdoły", że to tak określę. Innych snów z kolei nie pamiętam. Sceptycznie podchodzę do spraw tego typu, myślę, że to zwykły przypadek jeżeli komuś się coś śni, a następnie przytrafi tu, w prawdziwym życiu.
heh popieram froziego ^^, sny to sny a real to real, tak samo jakby wierzyc w gry komputerowe.
_________________ And I’ll stay alive
Just to follow you home
And I will survive
‘Cause you’re my Mississippi Princess
You’re my California Queen
Like the Duchess of Detroit
And every city in between
Nie wierzę w sny bo się nigdy nie spełniają .
Cały czas prawie śni mi się była dziewczyna jak się z nią przytulam i całuje (a to nie możliwe już jest ) . Więc dla mnie sny to są po prostu marzenia które mi się śnią .
_________________ 2 Wielkie miłości . M ;* i Duży Fiat . Fiat 125p to nie tylko samochód to Styl życia .
Senniki to głupoty, śniło mi się, że byłam w ciąży, sprawdziłam w senniku mojej cioci co to oznacza, z ciekawości i wyszło, że będę starą panną.
Osobiście nie wierzę w sny, może gdyby któryś sen mi się sprawdził, to zaczęłabym, ale jak na razie nie mam jakoś przekonania do ich "mocy".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum