wierzycie w sny??? Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne
forum młodzieżowe, forum mlodziezowe
forum młodzieżowe
forum dyskusyjne

Czat forumowy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne » Młodzież » Niesamowite » wierzycie w sny???

wierzycie w sny???
Autor Wiadomość

zuza18 
Stały User

Imię: Zuzanna

Wysłany: 2009-11-09, 15:41   

Ja nie pamiętam snów, a jak już to ciągle się śni, że jestem dorosła i z moim aktualnym przyjacielem mamy dzieci :wstyd: (ciągle śnią mi się inne epizody naszego życia)
Więc raczej w to nie wierzę.

pluskotka 
User
pluskotka

Imię: Ilona

Wysłany: 2009-11-10, 12:39   

Więc nic konkretnego Ci się nie śni. Niektóre sny doprowadzają mnie to refleksji. Najczęściej mam koszmary. Niektóre ksiażki mówią że są one spowodowane stresem w ciągu dnia, czytaniem przed snem horrorów, albo oglądanie krwawych filmów.Osobiście w to nie wierze. Czasami mam przyjemny dzień, czytam jakąś przygodówke późnym wieczorem i jak zasypiam, to budze się przestraszona, czasami reaguje wybchem płaczu, i przez całeprzedpołudnie owy sen mi chodzi po głowie.
Często snią mi się mój paraliż, zabużenia w widzeniu, nie moge się ruszać, i przewracam się, lub wpadam w przepaść.
Dokończe póżniej:)

rypacz
Stały User

Wysłany: 2010-01-02, 03:02   

Wyczaiłem kilka rodzajów snów u siebie. I część z nich dotyczy realnych wydarzeń/miejsc/osób z przeszłości. Jak jakaś sceneria powtarzała się parokrotnie w różnych snach starałem się dociec co to może oznaczać. I tak w jednym przypadku okazało się, całkiem niedawno, że miejsce, którego dotyczył sen było odwiedzonym przeze mnie w przeszłości (w wieku 3lat, jak się później dowiedziałem; sic!).

Innym razem sceneria z jednego, dwukrotnie powtórzonego snu nic mi nie mówiła, po pierwszej, nazwijmy to projekcji. Podczas drugiej, wiem że to zabrzmi dziwnie - postanowiłem poprosić o wskazówkę osobę z tego snu. Dostałem kilka serii liczb, niby numery telefonów i jakieś kody + logiczną wskazówkę co do nazwy miejsca. Oczywiście te serie nrów po przebudzeniu zapomniałem, została tylko wskazówka co do miejsca. Po godzinie szperania, doszedłem do wniosku, że nazwa miejscowości zaczyna się od poli-. Wyszukałem wszystkie miejscowości, które mogłyby spełniać kryteria, zacząłem brać się za przeglądanie zdjęć z tych miejsc. I eureka, trafiłem na jedną, niemalże identyczną scenerię. No tyle, że na zdjęciu były oprócz tego jakieś dodatkowe budynki, których we śnie nie było, no i zdjęcie było zrobione jakby z drugiej strony ulicy. I znałem to miejsce, chociaż z tego co mi wiadomo nigdy tam nie byłem. W każdym razie nic mi o tym nie wiadomo.

Tak to wygląda z miejscami. Z osobami jest z jednej strony łatwiej (wiadomo, gdy śni się ktoś, kogo znałeś), z drugiej trudniej - jeśli niby osobę znasz, ale w życiu realnym jeszcze nie spotkałeś. Jak na razie rozgryzłem tylko jeden taki sen, w którym też dużo pomogło odnalezienie miejsca, chociaż, paradoksalnie, nie miało związku z wydarzeniem, jedyne co na podstawie miejsca znalazłem trop co do osoby. I udało mi się ją zidentyfikować. No tyle, że już od paru lat nie żyła.

Sny obrazują ogromny potencjał naszej podświadomości (a może nawet czegoś więcej). Przekonałem się o tym na własnej skórze. A poza tym większa część to sny wyrażające jakieś pragnienia, marzenia albo obawy, w takich spotykamy osoby, które znamy.

Melancholik 
Stały User
Wymierająca tradycja

Imię: Łukasz

Wysłany: 2010-01-02, 11:18   

Sny... przedziwne mam z nimi przygody.
Od dłuższego czasu nie doświadczam zwykłego dejavu, ja WIEM, że coś mi się śniło.
Problem zazwyczaj polega na tym, że nie pamiętam "snów proroczych" zbyt często. Raz udało mi się przewidzieć kartkówkę z fizyki :mrgreen: , ale to mógł być zbieg okoliczności. Chociaż z drugiej strony układ sprzętów na biurku nauczycielki i pusta ławka po mojej lewej odpowiadały temu, co mi się śniło.
There is no chaos, there is harmony.
There is no death, there is the Force.

Emeklash 
Hiper wymiatacz
delete me

Wysłany: 2010-01-02, 11:23   

Parę razy mi się zdarzyło, że to o czym śniłam się wydarzyło.
Może nie do końca było identycznie jak w śnie, ale jakby ta najważniejsza część. Np śniło mi się, że zapoznaje swojego chłopaka z moim kolegą [co było prawie nierealne, żeby ich ze sobą poznać.. z różnych powodów..] i że siedzieliśmy w moim domu. Jakoś parę dni później doszło do tego zapoznania, tyle, że właśnie nie w moim domu, a gdzie indziej.

Ale takie odchyły rzadko się zdarzają, więc uznaję to za czyste przypadki. Generalnie nie wierzę w sny.

http://www.travian.pl/?uc=pl4_2057

Trash 
User

Wysłany: 2010-01-02, 11:28   

zuza18 napisał/a:
ciągle się śni, że jestem dorosła i z moim aktualnym przyjacielem mamy dzieci :wstyd:

Może to taka podświadoma aluzja? :)
Co do tematu, a może najpierw do samej nazwy, w sny wierzę bo w przeciwieństwie do - powiedzmy - Boga, zobaczyłem je, a dokładniej uświadczyłem. Jeżeli jednak mamy na myśli spełnianie się snów, dokładniej wydarzeń/przeżyć w nich doświadczonych, w moim przypadku raczej nie wiążą się z prawdziwym życiem. Przeważnie śnią mi się straszne "pierdoły", że to tak określę. Innych snów z kolei nie pamiętam. Sceptycznie podchodzę do spraw tego typu, myślę, że to zwykły przypadek jeżeli komuś się coś śni, a następnie przytrafi tu, w prawdziwym życiu.

Frozy 
Pogromca postów
The Destroyer

Wysłany: 2010-01-02, 13:21   

bzdury, bzdury i jeszcze raz bzdury, jak w ogóle można w to wierzyć?
Show no fear!
ATAAAAAAAAACK!" - Amon Amarth

http://www.formspring.me/Frozy1919

coddy 
Hiper wymiatacz
Gorgorocik

Imię: Kuba

Wysłany: 2010-01-02, 14:51   

heh popieram froziego ^^, sny to sny a real to real, tak samo jakby wierzyc w gry komputerowe.
‘Cause you’re my Mississippi Princess
You’re my California Queen
Like the Duchess of Detroit
And every city in between

http://www.lastfm.pl/user/Coddy113

Frozy 
Pogromca postów
The Destroyer

Wysłany: 2010-01-02, 15:29   

lol, nie wierzysz w gry komputerowe? a call of duty to co? a ghotic to co? a wiedźmin? a quake?

o wiedźminach nawet w książkach pisali... przecież w książkach by nie kłamali no nie?
Show no fear!
ATAAAAAAAAACK!" - Amon Amarth

http://www.formspring.me/Frozy1919

Splinterowa
User
eee...

Wysłany: 2010-01-30, 10:27   

Wierzę w sny,nie raz już mi się sprawdziły.
Shit is fucked up

martucha1231 
Pogromca postów
:)

Wysłany: 2010-01-30, 11:42   

Nie wierze. Owszeem zdarza sie ze sie spelniaja, ale tylko dlatego ze bardzo tego chcemy.

dave84 
User

Wysłany: 2010-01-30, 12:32   

Wierzę bo wygrałem parę stów dzięki temu, że mi się numerki przyśniły;D

Freeman 
Mega wymiatacz
M. I love you ;*

Imię: Adam
Ostrzeżeń:
 1/3/6

Wysłany: 2010-02-13, 09:48   

Nie wierzę w sny bo się nigdy nie spełniają .
Cały czas prawie śni mi się była dziewczyna jak się z nią przytulam i całuje (a to nie możliwe już jest ) . Więc dla mnie sny to są po prostu marzenia które mi się śnią .

Justyśka 
Hiper wymiatacz
kocianka:)

Wysłany: 2010-02-13, 12:52   

Senniki to głupoty, śniło mi się, że byłam w ciąży, sprawdziłam w senniku mojej cioci co to oznacza, z ciekawości i wyszło, że będę starą panną. :-D
Osobiście nie wierzę w sny, może gdyby któryś sen mi się sprawdził, to zaczęłabym, ale jak na razie nie mam jakoś przekonania do ich "mocy".

ojzu 
Pogromca postów
.|.

Imię: Lesław

Wysłany: 2010-02-13, 15:59   

Justyśka napisał/a:
Senniki to głupoty
Nie wszystkie, mi często opisy snów z senników odpowiadały aktualnej sytuacji życiowej. Tyczyło się to snów cyklicznych.

Odpowiedz do tematu