Imię: Michał Serafin
Wysłany: 2009-08-06, 19:09
Mizantrop napisał/a:
Witam-lubisz seks?
Pytanie czy lubię seks, zadane przez mężczyznę, wydaje mi się trochę dziwne
JackDaniel's napisał/a:
To iż się tak tytułujesz wcale nie oznacza, że wpisujesz się w ramy tegoż określenia. Czy nim jesteś, możemy orzec jedynie my.
Nonkonformizm, według encyklopedii WIEM (cytuję gdyż w moje własne słowa mógłbyś nie uwierzyć) to "odrzucenie wartości, norm i wzorów zachowań przyjętych przez grupę (...)" Przede wszystkim nonkonformizm jest POSTAWĄ społeczną, którą jako jednostka mogę sam sobie narzucić i jej się w życiu trzymać. Dlatego być może niedokładnym jest stwierdzenie iż "jestem nonkonformistą" (chociaż też bym się sprzeczał, w końcu mówi się "jestem miły" - idąc twoim tropem nie mógłbym napisać że jestem miły, ponieważ tylko moje otoczenie, inni ludzie mogą stwierdzić że jestem miły) Dlatego poprawiam się, mea culpa - prawidłowo sformułowane stwierdzenie powinno brzmieć "w życiu kieruję się postawą nonkonformistyczną"
JackDaniel's napisał/a:
Witam Cię tu mimo, że sam od niedawna jestem użytkownikiem tego forum. Już na wstępie odnoszę wrażenie, że w kilku kwestiach będziemy się sprzeczać ale to dobrze, bo może się okazać iż będzie ciekawie, jeśli w swoim opisie zawarłeś choć krztę prawdy.
Pozdrawiam.
Witam również, liczę na owocne dyskusje.
Pomówienie o kłamstwa rzucam w niepamięć - wiedz o tym że wychodzę z założenia że skoro nie chce czegoś o sobie pisać, to tego nie piszę, a nie zniżam się do kłamstwa, czy też wymyślania historyjek. Bo o czym tutaj mógłbym skłamać, że tak naprawdę jestem Kuba, a nie Michał?
_________________ Stoję i milczę. Cóż powiem, skazany
Za każde czucie, myśl każdą i tchnienie?
(...)
Obroną moją jest tylko milczenie,
A winą - duch mój, co zerwał kajdany.
_________________ [..]
My blackened soul's lit by your fuel
Implode your moral
And drains your pride
Too late for debate or run and hide
Time to take your life tolls the bell
To your hell I'd like to welcome you
Co do przywitania fakt faktem oryginalne. Widać, że do naszego skromnego grona zawitała barwna i nieco "tajemnicza" postać. Strach się wypowiadać przy tak ambitnej głowie. Cóż mam nadzieje, że nie jest tak źle z tą moją wypowiedzią. Przyznam się: twoje przywitanie napawa mnie entuzjazmem. Jacy to ciekawi ludzie żyją na naszej planecie.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum