Imię: Michał Serafin
Wysłany: 2009-08-06, 14:31 Witam wszystkich użytkowników tego forum ;]
Powitać Szanownych Użytkowników!
Tłoczno dziś. Tu na forum... Ludu mrowie. A jam nowy jestem, więc z grzeczności zwrócić się do Was muszę - przyjmiecie mnie w swoje szeregi? Pytam, bo mus mi wiedzieć, co zamierzacie. Wolniście przecie i prawie dorośli, a może nawet na niektórych z Was spłynęła już łaska samostanowienia o sobie, czyli pełnoletność, adultus hominis? Jam już ją posiadł i z konstytucyjnych praw korzystać po całości mogę. Jednak przyznać muszę, iż wiąże się z tym również przekleństw kilka, obowiązkami potocznie zwanymi... Ale nie o tym gaworzyć tu pragnę...
Przedstawić Wam chciałem, skromną mą osobę, niegodną zapewne ni cienia zainteresowania tak poczciwych ludzi.
... że jak? Co tam pod nosem mówicie? Po ludzku mam gadać? Ach, na śmierć zapomniałem o tej waszej gwarze nieobyczajnej... Aha, że niby przekleństw używać nie można tutaj? Czyliż gadać po nowemu, ale bez zbędnych wtrąceń powszechnie uważanych za brzydkie i szpetne dla naszego języka? Ha, sam dość często w tych niespokojnych czasach sięgam do wyrazów nieprzyzwoitych, ale się pohamuję. W końcu nie u siebie jestem, a w miejscu publicznym... Oj nie rumieńcie się tam ludzie, przecie nie o domach schadzek teraz myślę! Forum z natury publiczne być musi tak jak res publica est res populi.
Na imię mam Michał, rocznik 1991. Wysoki i szczupły brunet, oczy brązowe.
Zainteresowania? Jeszcze nie tak dawno nie potrafiłem ich określić, zwykle mówiłem że ich po prostu nie posiadam. Teraz jednak potrafię już coś wykrzesać, a więc: (brak kolejności)
historia, średniowiecze, husycyzm, rycerstwo, bronie, socjologia, życie polityczne i społeczne, antyczne filozofie, dziennikarstwo, angelologia, religie świata, nowoczesne technologie, komputery, urządzenia mobilne, fotografia, II WŚ, fantasy, sci-fi, political fiction, astronomia, książki (mnóstwo),
Filmy:
Sin City, Pianista, Dzień Świra, Killer, Testosteron, (...)
Muzyka:
rock, punk, funk, reggae, ska, alternatywa, hip hop (Paktofonika)
Przyznam, że nie lubię jakichkolwiek podziałów muzyki - jeżeli coś mi się podoba to tego słucham nie zwracając uwagi na to do jakiego rodzaju muzyki to się zalicza.
Charakter? Strasznie ciężko mi coś tutaj napisać, gdyż dopiero go kształtuję, wykuwam jak kowal, aby był jak najlepszy.
Poza tym jestem antyfaszystą i nonkonformistą :)
oraz nie podoba mi się punkt 2c regulaminu tego forum mówiący iż
Cytat:
c) Nie kasujemy kont użytkowników
Pozdrawiam :)
_________________ Stoję i milczę. Cóż powiem, skazany
Za każde czucie, myśl każdą i tchnienie?
(...)
Obroną moją jest tylko milczenie,
A winą - duch mój, co zerwał kajdany.
_________________ "Każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą."
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
Wysłany: 2009-08-06, 14:49
Cześć.
_________________ Wiesz... lubię wieczory
Lubię się schować na jakiś czas
I jakoś tak, nienaturalnie
Trochę przesadnie, pobyć sam
Wejść na drzewo i patrzeć w niebo
Tak zwyczajnie, tylko że
Tutaj też wiem kolejny raz
Nie mam szans być kim chcę.
Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem.
Imię: Michał Serafin
Wysłany: 2009-08-06, 16:20
psychopathicwizard napisał/a:
wogóle jakiś inny jesteś ale no witaj
"Jestem chory dziki wariat
Tak jak świat gnam do przodu
Nie zatrzymuj mnie"
Ostia napisał/a:
O, husyta
Kdož jste boží bojovníci a zákona jeho :)
MłodyDuchem napisał/a:
Witaj witaj Czyżbyś znał łacinę
Niestety nie :( Chciałbym się nauczyć, podobnie jak np. języka migowego, no ale jakoś na razie nic w tym kierunku nie zrobiłem.
daj dziaba napisał/a:
no, nieziemskie. tak bardzo, że nie chciało mi się go czytać ; d dobrze, że najważniejsze rzeczy pogrubił ^^.
Wiedziałem że warto pogrubić to co najistotniejsze :P
szczesliw@ napisał/a:
Witam-lubisz marzyc?
Lubię. Najlepiej marzy mi się w tym krótkim czasie między jawą a snem :)
_________________ Stoję i milczę. Cóż powiem, skazany
Za każde czucie, myśl każdą i tchnienie?
(...)
Obroną moją jest tylko milczenie,
A winą - duch mój, co zerwał kajdany.
To iż się tak tytułujesz wcale nie oznacza, że wpisujesz się w ramy tegoż określenia. Czy nim jesteś, możemy orzec jedynie my.
Witam Cię tu mimo, że sam od niedawna jestem użytkownikiem tego forum. Już na wstępie odnoszę wrażenie, że w kilku kwestiach będziemy się sprzeczać ale to dobrze, bo może się okazać iż będzie ciekawie, jeśli w swoim opisie zawarłeś choć krztę prawdy.
Pozdrawiam.
_________________ "W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" F.Nietzsche
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum