Z uwagi na mnóstwo wolnego czasu, postanowiłem wykorzystać go m.in. na rozmowę tutaj z Wami. Nazywam się Przemek, mam 19 lat, od października rozpoczynam studia na UŁ-kierunek fizyka medyczna lub na PŁ-kierunek fizyka techniczna (waham się).
Interesuje się piłką nożną, czasam grywam w bilard, moją pasją jest oneironautyka-świadome śnienie. Ponadto, jestem członkiem II kadencji Młodzieżowej Rady Miejskiej w Łodzi. Liczę, że poznam tu fantastycznych ludzi
Tematyką świadomego śnienia zainteresowałem się półtora roku temu, podczas gdy przeżyłem kilkakrotnie świadomy, spontaniczny paraliż senny.
A co do samego zjawiska, to jak sama nazwa wskazuje, świadomy sen jest snem, w którym osoba śniąca zdaje sobie sprawę z tego, że śni i może kontrolować swoje marzenia senne tudzież je nawet kreować. Świadomy sen to przede wszystkim rozrywka, ale również służy do pokonywania koszmarów sennych.
Dlaczego świadome śnienie? Od zawsze fascynuje mnie potęga umysłu i choć sam świadomy sen nie jest w sumie niczym nadzwyczajnym, to czasami warto umieć kontrolować swoje sny:)
_________________ "Ludzie są jak morze, czasem łagodni i przyjaźni, czasem burzliwi i zdradliwi. Przede wszystkim to jednak tylko woda." - Albert Einstein
w którym osoba śniąca zdaje sobie sprawę z tego, że śni
ciekawa jestem, czy widziałeś film " Awake ", z polskiego - "Przebudzenie", tematyka całkiem podobna, jeśli nie - polecam.
Nie widziałem, ogólnie mało filmów oglądam, ale właśnie mam zamiar to nadrobić i skoro polecasz to obejrze ten film. Od miesiąca planuję obejrzeć też Donnie Darko. A jak na razie moim ulubionym filmem jest Vanilla sky :)
No pięknie, muzyki nie słucha, książek nie czyta...
Przeczytałem kilka książek o marketingu internetowym-głównie pozycjonowanie i optymalizacja. Teraz zamierzam przeczytać jakąś książke związaną ze snem, ale nie zdecydowałem się jeszcze na nic konkretnego. Do tej pory bazowałem na własnych przemyśleniach, ebookach, informacjach z Internetu itp.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum