Imię: Anita
Wysłany: 2009-06-10, 13:19 Włosy...jaki styl u dziewczyny?
Hej! Jaki styl fryzury Wam się podoba? Jakie fryzury pasują do okrągłej twarzy i wysokich czół. A może wiecie w jaki sposób ścinać cienkie włosy? Krótkie, długie? Grzywki na ukos czy proste? Piszcie... Linki też podawajcie
do okrągłych twarzy pasują długie włosy, bo one ją optycznie wydłużają. a jeśli masz wysokie czoło, okrągłą twraz i cienkie wlosy to zetnij sobie jakąś grzywkę, ale takącieniutką, składającą się tylko z kilku pasemek, najlepiej taką odstającą.
Ja też mam wysokie czoło - noszę grzywkę, która optycznie je skraca. Moja jest na ukos, w prostej czuję się dziwnie.
Do okrągłej twarzyczki lepiej proste włosy. Loczki jeszcze bardziej ją zaokrąglą.
Ja mam dośc okrągłą twarz. I podobno mi nieźle w prostych. Ale nie mam cierpliwości ani zapasowych włosów, by je ciagle prostowac więc po prostu nosic będę długie fale.
_________________ Pielęgnuj swoje marzenia.
Trzymaj się swoich ideałów.
Maszeruj śmiało według muzyki, którą tylko ty słyszysz.
Ja mam owalną twarz. Ale nie potrafię ustalić czy mam wysokie czoło czy nie.
No bo właśnie myślałam nad zrobieniem sobie jakiejś grzywki na bok ;dd
Jak myślicie, od ilu cm będzie wysokie czoło? ( głupie pyt. wiem xD )
Też mam dość okrągłą i wiem że nie pasują do tego za bardzo krótkie włosy , bo one jeszcze bardziej to zaokrąglają. Do wysokiego czoła dobrze jest mieć grzywkę , najlepiej ściętą na bok i włosy minmum do ramion. ja tak mam i moja fryzura mi się podoba.
_________________ ` jedziemy żółtą ciężarówką... jest droga i same możliwości `
hmm z tego co piszecie to krótkie włosy zupełnie odpadają przy okrągłej twarzy a u mnie jest wprost przeciwnie : Jak mam długie włosy to po obu stronach twarzy tworzą mi się jakieś fale i wyglądam jeszcze gorzej dlatego mam krótkie włosy , a tak właściwie to taki mix -> tył dłuższy (z 10cm) płynne,wycieniowane przejście do krótszych baczków (tak z 3/4 cm) i dłuższe włosy na czubku głowy i grzywce (ok 6cm) i jak sobie to trochę wszystko nastroszę to wydłuża mi twarz xD
Miewałam też fryzurę tak po ok 2/3cm w najdłuższym miejscu i nie było źle więc to chyba zależy indywidualnie od osoby
Imię: Ania
Wysłany: 2009-08-11, 17:33
Zawsze miałam długie włosy. Kiedy moja mama nie zgodziła się, żebym zrobiła z nich dredów - poszłam do fryzjera i prosiłam o obcięcie na krótko. Obecnie mam coś w stylu Pottera w części numer 4. Grzywka, krótkie ścięcie nawet mi pasuje
_________________ -What is that thing?
-This is Appa, my flying bison.
-Right, and this is Katara, my flying sister.
do okrągłej twarzy włosy dlugie, proste, przedziałek na boku.
hm.. a z grzywką to bd problem mały. bo do okraglej twarzy najlepiej grzywke z boku. a do wysokiego czola to normalną. to moze normalną ale przedłużoną:)
a jezeli chcesz wydluzyc twarz to jeszcze długie proste kolczyki :)
_________________ No Men-no Sex,No Sex-No Children,No School-No Problem ;p
Przy wysokim czole idealnie sprawdza się grzywka, każda - na ukos, gęsta, rzadka, prosta... Z tym, że do okrągłej twarzy kilka z tych opcji nie pasuje - grzywka jak spod linijki zdecydowanie - optycznie powiększa pulchne już policzki, gęsta - to samo. Zdecyduj się na długą prostą fryzurkę z "wyszarpaną", dosłownie kilkupasemkową grzywką na skos. Powinno być okej.
_________________ Później luki w pamięci, zapatrzenia w okno -
tam mała dziewczynka w bloku naprzeciwko
uśmiecha się z żyletką pomiędzy zębami.
Myślę o jej chłodnych pocałunkach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum