Więc napisałaś "Swoją drogą ciekawe kiedy rzuci się na nas Rosja..." po czym ja Ci zadalem pytanie dlaczego FR miałaby rzucić się na Polskę. Na co odpisałaś Rosja to dziwny kraj po czym wtrąciłaś jakiś bełkot o katastrofie pod Smoleńskiem.
Więc pytam się czy to już koniec Twojej odpowiedzi na moje pytanie ? Czy uzasadnisz jakoś swoje zdanie ?
teraz wyobraź sobie, że tego, że to dziwny naród nie było.
Sami ich prowokujemy (właśnie to powiedziałam w owym bełkocie), a nikt nie lubi jak się go wkurza, bo jak ktoś się wkurzy to atakuje. To w takim skrócie. Kończę temat, bo zaczynanie go było głupotą z mojej strony, bo sama się plączę. Po prostu żyję w przekonaniu, że będzie jakiś większy spór, ale nie potrafię tego logicznie wytłumaczyć.
Imię: Łukasz
Wysłany: 2010-09-06, 19:01
Nie do tematu ale:Z ruskimi jest coś nie tak ciągle się bronią że to NIE oni dali nam łomot podczas wojny.Nawet Niemcy się przyznały i przeprosiły.A ruscy tylko kręcą ciągle.
kacperM napisał/a:
Ale z takich powodów nie wywołuje się wojny. Rosja nie stanowi dla nas obecnie zagrożenia.
Aktualnie nie... ale jak by było możliwe to całkiem możliwe...
Dobra ale nie gadamy o ruskich tylko o wojnie...
A więc ja nadal twierdzę że obyło by się bez wojny.Twierdzicie zę wynalazki mamy dzięki wojnie a mi się zdaję że tylko te wojskowe mamy dzięki nim.
Według mnie wojna zaczyna się od głupoty społeczeństwa - i taka jest prawda. Bo jakby normalny człowiek nie chwytał się za broń to by nigdzie nie było ŻADNEJ wojny ;p ALe,że w niektórych krajach jest taka polityka jaka jest to potem dochodzi do wojen.
Bo jakby ludzie byli mądrzejsi to by się w gówno nie pchali. ALe,że władza manipuluje ludźmi to potem się dzieci bawią w wojny.
_________________ "Żyjemy tutaj tylko po to aby doświadczyć całego bezsensu istnienia"...
"Illuminati want my mind, soul and my body
Secret Society trying to keep their eye on me
But I'm a stay incogni' in places they can't find me
Make my moves strategically"
Według mnie wojna zaczyna się od głupoty społeczeństwa - i taka jest prawda. Bo jakby normalny człowiek nie chwytał się za broń to by nigdzie nie było ŻADNEJ wojny ;p ALe,że w niektórych krajach jest taka polityka jaka jest to potem dochodzi do wojen.
Kiedyś wojny mogły być powodowane innymi czynnikami, dzisiaj jest to tylko polityka+pieniądz, z wyjątkiem Arabów.
_________________ You are not in the sudoers file. This incident will be reported.
Wysłany: 2010-09-07, 16:59
kacperM napisał/a:
To znaczy co kręcą ?
Ehh... Słyszałeś żeby Rosja przyznała się że mordowała polaków?Nie!Niemcy się przyznały i przeprosiły a rosja starała się(bo po wydarzeniach w Smoleńsku się to zmieniło) ''obejść'' to.
kacperM napisał/a:
No to Ci się zle wydaje.
Mów co chcesz.Jeśli uważasz żę odkurzacz,telewizor albo mikser wymyślili do walki to twoja sprawa Puki co nikt nie ma władzy absolutnej na świecie więc wojny będą trwały
kacperM napisał/a:
Co to za bełkot ?
Aktualnie nie... ale jak by było możliwe to jest to całkiem możliwe że by nas zaatakowali.
Teraz będzie bardziej zrozumiałe
Jak świat światem Rosjanin dla Polaka nie będzie bratem. Gdyby nie komuna w Polsce do 1989 roku to państwo byłoby dzisiaj w zupełnie innym miejscu, a nie sto lat za murzynami.
_________________ „ (...) w zasadzie najważniejsze jest samo życie. A jak już jest życie, to najważniejsza jest wolność. A potem oddaje się życie za wolność. I już nie wiadomo, co jest najważniejsze.” M. Edelman
Ehh... Słyszałeś żeby Rosja przyznała się że mordowała polaków?Nie!
Owszem słyszałem. Przyznała się, że mordowała Polaków. Pomijam już szczegól, że jeśłi chodzi Ci o Katyń to wtedy był ZSRR gdzie Rosja to była tylko jednym z wielu krajów wchodzących w skład ZSRR. Ja sobie jakoś nie przypominam aby np Gruzja przepraszała nas za Katyń? i za Stalina.
Cytat:
Niemcy się przyznały i przeprosiły a rosja starała się(bo po wydarzeniach w Smoleńsku się to zmieniło) ''obejść'' to.
Rosja PISZE SIĘ Z DUŻEJ LITERY tak samo jak Niemcy. Rosja też przepraszała. Już Gorbaczow to zrobił za czasów ZSRR
To, że Ty tego nie słyszałeś nie mój problem, ale nie pisz łaskawie głupot.
Cytat:
Jeśli uważasz żę odkurzacz,telewizor albo mikser wymyślili do walki to twoja sprawa
Technologie na świecie ograniczają się jedynie do odkurzacza? i miksera? No to masz wąskie pojęcie o otaczającym cię świecie i uzywanych przez nas róznych technologiach. Popatrz trochę szerzej. OT choćby lotnictwo... inzynieria materiałowa, komunikacja, internet i tak dalej.
Wysłany: 2010-09-10, 14:04
kacperM napisał/a:
Owszem słyszałem. Przyznała się, że mordowała Polaków. Pomijam już szczegól, że jeśłi chodzi Ci o Katyń to wtedy był ZSRR gdzie Rosja to była tylko jednym z wielu krajów wchodzących w skład ZSRR. Ja sobie jakoś nie przypominam aby np Gruzja przepraszała nas za Katyń? i za Stalina.
Nie koniecznie tylko w Katyniu nas tłukli(ale to jest najbardziej znane miejsce)
Niech ci będzie że się przyznali...
kacperM napisał/a:
Rosja PISZE SIĘ Z DUŻEJ LITERY tak samo jak Niemcy. Rosja też przepraszała. Już Gorbaczow to zrobił za czasów ZSRR
To, że Ty tego nie słyszałeś nie mój problem, ale nie pisz łaskawie głupot.
Ok znajdź mi dowód że się przyznali
Pisze z małej bo ich NIE LUBIE! Wiem ze tego nie zrozumiesz ale jako patriota nie potrafię im tego wybaczyć ''rOSJA i nIEMCY''
kacperM napisał/a:
Technologie na świecie ograniczają się jedynie do odkurzacza? i miksera? No to masz wąskie pojęcie o otaczającym cię świecie i uzywanych przez nas róznych technologiach. Popatrz trochę szerzej. OT choćby lotnictwo... inzynieria materiałowa, komunikacja, internet i tak dalej.
... Daje przykład że podczas wojny nie tylko produkowano pociski itp.
O technologię się nie mart jestem kompatybilny z nową technologią.
Tak apropo, powiedzcie jak wygląda sytuacja polskiego kontyngentu w Afganistanie? Kiedy Polska wycofa swoje oddziały? SZLAG mnie strzela, gdy dochodzą informacje o zabitych Polakach na Bliskim Wschodzie. Pytam się , dlaczego Polacy mają umierać za Amerykę, kraj złodziei, terrorystów i kłamców? Większość państw wycofała swoje wojska, a Polska nie ( jakby ktoś miał dokładniejsze informacje, to poproszę).
Poza tym słyszałem jedno zdanie na temat wojny, które zresztą jest prawdziwe, ktoś trafił w samo sedno.
"Wojnę wywołują ludzie starzy, a giną na niej młodzi"
Wysłany: 2010-09-10, 14:29
pablopavo napisał/a:
Tak apropo, powiedzcie jak wygląda sytuacja polskiego kontyngentu w Afganistanie? Kiedy Polska wycofa swoje oddziały? SZLAG mnie strzela, gdy dochodzą informacje o zabitych Polakach na Bliskim Wschodzie. Pytam się , dlaczego Polacy mają umierać za Amerykę, kraj złodziei, terrorystów i kłamców? Większość państw wycofała swoje wojska, a Polska nie ( jakby ktoś miał dokładniejsze informacje, to poproszę).
Widzisz to właśnie ''MY'' Naród Polski!Walczą nawet o nie swoje!Mimo tego inne kraje nas nie doceniają.Wiem też się wkurzam kiedy w wiadomościach słyszę ze giną Polacy .Mimo różnych poglądów i tak ''Wszyscy Polacy To Jedna Rodzina''
pablopavo napisał/a:
Poza tym słyszałem jedno zdanie na temat wojny, które zresztą jest prawdziwe, ktoś trafił w samo sedno.
"Wojnę wywołują ludzie starzy, a giną na niej młodzi"
I ja tu pytam czemu tak jest? To jak w piosence System of a dawn B.Y.O.B - Why don't presidents fight the war?(czemu prezydENci nie walczą na wojnie?)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum