Nie no gdzie!!! Co do kogo to ty akurat...nie powinieneś się tego obawiać
Liczą się posty (ciekawe, sensowne, których przyjemnie się czyta)
_________________ (...)
"Wyszedł w samą porę. A jednak on jest za inteligentny, aby być czymś dzisiaj: żeby dziś czegoś dokonać, trzeba być trochę durniem jednak."
'Szewcy' S.I Witkiewicz
Każdy ma smykałkę do czegoś, ale niektórymi się człowiek rodzi i jeśli dąży w tym kierunku rodzi się talent. Wkłada to w serce a do treningów lub ćwiczeń więcej wysiłku i motywacji. Wszystkiego nie idzie się nauczyć.
nie da się naucz wszystkiego...nawet jak bardzo być chciał
raczej nie uczynisz z osoby co ma astmę super biegacza.
Jest wieleeee dziedzin których można się nauczyć,ale nie wszystkich.
Urodzić się można z pewnymi predyspozycjami, która ułatwiają naukę poszczególnych rzeczy. To co siedzie w genach, ale to nie oznacza, że ot tak i się umie. Jest do talent, który trzeba doszlifować by powstał z niego brylant, który będzie jedyny w swoim rodzaju.
Bez predyspozycji też można, ale jest to cięższe i wymaga więcej nakładów, pracy, czasami potu, krwi i łez.
Samodoskonalenie siebie wymagające konsekwencji, konsekwencji, motywacji i samozaparcia.
Wszystkiego można się nauczyć. Niektórzy jednak potrzebują na naukę niektórych czynności więcej czasu niż pozostali, a niektórzy mniej.
_________________ Nie ma już nic.
I już nic nie spotka nas.
Nie ma w niebie naszych gwiazd
Kolejny raz,
Świat zatoczył z nami krąg.
Wyrwał wiarę z naszych rąk,
Nie ma już nic.
Niektóre umiejętności pozostaną wyłącznie kwestią talentu czy wrodzonych predyspozycji, ale z pewnością część z nich jest tak wielką skrajnością, że nawet nie będę ich przytaczać...
Niemniej jednak, jest naprawdę wiele rzeczy, które można osiągnąć wytrwałą pracą czy ćwiczeniami, zależy o czym mowa. Zapewne stąd wzięło się to powiedzonko. (;
Ja się zwrócę do takiego aforyzmu by odpowiedzieć : "Champions are made not born". Bardzo mądry i właściwie nie odnosi się tylko do mistrzów, tylko do wszystkiego, wystarczą chęci i cierpliwość, bo żeby się czegoś dobrze nauczyć to naprawdę trzeba dużo czasu.
_________________ "Jedyną drogą rozwoju jest ciągłe podnoszenie poprzeczki, jedyną miarą sukcesu jest wysiłek jaki włożyliśmy aby go osiągnąć"
Niektórych rzeczy po prostu nie da się nauczyć, owszem, jeśli ktoś urodził się z talentem do np. śpiewania, może ten talent szlifować, kształcić. Ludzie mają różne predyspozycje, gdyby to było takie proste każdy kto by chciał mógłby się nauczyć wszystkiego. Oczywiście, jeśli ktoś będzie bardzo chciał pewnych rzeczy, to się ich nauczy, ale będzie musiał włożyć w to wiele pracy i wysiłku.
_________________ Niestety, rzadko koło zdarzeń obraca siła naszych marzeń.
Jest do talent, który trzeba doszlifować by powstał z niego brylant, który będzie jedyny w swoim rodzaju.
Przypowieść o talentach? No Mizi, jesteś ostatnią osobą, po której można było się tego spodziewać.
Ale... stuprocentowa racja. Wystarczy na początku chcieć, podejść do tego z optymizmem (powtarzać sobie: Uda się!, uda się!) w dalszym ciągu wyczerpująca praca, konsekwencja, niezniechęcanie się jak coś nie wyjdzie i wiara w siebie i w swoje odrywane umiejętności. ; ) Działa jak cholera.
_________________ Nie wiem jaki jestem, ale cierpię, gdy mnie deformują... Wbrew wszystkiemu chcę być sobą. — Witold Gombrowicz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum