Wiek: 23 Dołączyła: 07 Maj 2010 Skąd: Den Haag / Rijswijk
Wysłany: 2010-05-09, 16:51
Mozna, ale po co? Nie kazdy jest stworzony by byc doktorem czy profesorem.
Nie zawsze trening czyni mistrza:) Mistrz to właśnie taka osoba, która ma dryg. Na pewno warto sie starać,ale jeśli chce się osiągnąć mistrzostwo nie mając do tego odpowiednich predyspozycji to rozczarowanie może być bardzo bolesne. A wiec można osiągnąć w każdej dziedzinie pewną sprawność( mniejszą lub większą)- to też jest dobre
Każdy ma jakieś predyspozycje. Jeśli bardzo chcemy, to oczywiście - nauczymy się tego i owego, ale mistrzami w tej dziedzinie nie będziemy. Jeśli mamy do czegoś dryg z kolei, to nie możemy spoczywać na laurach. Talent to jedynie 5%, reszta to ciężka praca...
_________________ Bo prywatne słonko świeci najmocniej...
Imię: Ola
Wysłany: 2010-05-14, 18:16
Ja myślę, że faktycznie, można się wszystkiego nauczyć. Już tłumaczę, dlaczego.
Mówicie, że macie czasem tak, że uczycie się czegoś, i uczycie, i uczycie, i uczycie, po czym wychodzi na to, że nie umiecie nic. Ale myślę, że to nie jest kwestia tego, że się NIE nauczycie, tylko kwestia podejścia do nauki. Więc - jeśli się chce czegoś nauczyć, to jest się w stanie poświecić dużo czasu na daną rzecz, a co za tym idzie - daje się sobie większe szanse do nauki. Dołączyć do tego determinację i siłę woli - sukces masz jak w banku.
Dalej - myślę, że można się wszystkiego nauczyć, bo jest to tylko kwestia powyższych wymienionych oraz wyćwiczenia pewnych rzeczy. Albo przystosowania sposobu nauki do swoich możliwości.
Z resztą z założeniem, że wszystkiego można się nauczyć, jest łatwiej. Pozytywne myślenie daje 'pozytywne' efekty.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum