Imię: Kasia
Wysłany: 2008-09-25, 12:57
Oczywiscie, że niexD istnieje coś takiego jak ograniczenie intelektualne... xD
_________________ 'Nieznajomość zła nie jest cnotą, lecz głupotą; zachwycanie się nią to jakby nagradzanie za uczciwość człowieka, który nie ukradł ci zegarka, bo nie wiedział, że go masz'
Trzeba sięz tym urodzić...
Wiem to na swoim przykładzie, np. z Historii i j.polskiego dobra jestem wystarczy że raz przeczytam jakieś kalendarium opowiadanie i już jestem do odpowiedzi przygotowana.... a matma, fizyka, i chemia za cholere mi nie wchodzi musze godzinami siedzieć żeby coś zrozumieć (nawet to czasem nie pomaga), ogólnie to ja ze ścisłych noga jestem ot co :roll:
_________________ (...)
"Wyszedł w samą porę. A jednak on jest za inteligentny, aby być czymś dzisiaj: żeby dziś czegoś dokonać, trzeba być trochę durniem jednak."
'Szewcy' S.I Witkiewicz
Myślę, że z niektórymi rzeczami trzeba się po prostu urodzić. Bo gdyby tak nie było, ktoś w końcu dorównałby tym wszystkim wielkim poetom, muzykom, kompozytorom etc. :)
Ja na pewno nie będę przedszkolanką, bo poszłabym siedzieć za wielokrotne morderstwo. Trzeba mieć smykałkę do takich zajęć.
_________________ Being a woman is a terribly difficult task, since it consists principally in dealing with men.
Ja na pewno nie będę przedszkolanką, bo poszłabym siedzieć za wielokrotne morderstwo
Ja też cierpliwość nie jest moją mocną stroną szczerze mówiąc
L. napisał/a:
Myślę, że z niektórymi rzeczami trzeba się po prostu urodzić. Bo gdyby tak nie było, ktoś w końcu dorównałby tym wszystkim wielkim poetom, muzykom, kompozytorom etc. :)
Bardzo dobre przykłady...
(bo mój to taki szary.. )
_________________ (...)
"Wyszedł w samą porę. A jednak on jest za inteligentny, aby być czymś dzisiaj: żeby dziś czegoś dokonać, trzeba być trochę durniem jednak."
'Szewcy' S.I Witkiewicz
Nie no a ja plete trzy po trzy dzięki....
Niektórych rzeczy też się może naucze (przemyślać temat)
_________________ (...)
'Szewcy' S.I Witkiewicz
Imię: Daniel
Wysłany: 2008-09-25, 15:21
Niektórych rzeczy choćby skały srały sie nie da nauczyć. Np: śpiewania. Jak ktoś nie umie to jeszcze tam w paru przypadkach da sie coś zrobić ale jak ktoś nie ma choć trochę talenciku to klapa. Można próbować ale i tak dużo nie zdziała. Wyuczyć da się np: matematyki ale musi się bardzo chcieć.
Wyuczyć da się np: matematyki ale musi się bardzo chcieć.
A ja to niby nie chce...(nie no już się nie odzywam ....w tym temacie, bo )
Funner napisał/a:
Np: śpiewania. Jak ktoś nie umie to jeszcze tam w paru przypadkach da sie coś zrobić ale jak ktoś nie ma choć trochę talenciku to klapa.
Chyba o sobie mówisz co?? (z tego co się zoorientowałam
_________________ (...)
'Szewcy' S.I Witkiewicz
Imię: Daniel
Wysłany: 2008-09-25, 15:28
To znaczy ja nie spotkałem się z przypadkiem że ktoś nie umie matmy choć trochę wykuć. Tak na 3 przynajmniej. Nie wiem może się mylś ale wydaje mi się że da sie wyuczyć.
Justencja napisał/a:
Chyba o sobie mówisz co?? (z tego co się zoorientowałam
Czego o sobie? Podałem to tylko jako przykład.
Ja mam trochę talenciku to próbuję chociaż.
Dobra nie wnikam...
Ale to co podała L. to na prawde niezły przykład, i to można tak traktować... A co do innego typu rzeczy to może niektórych tak jeśli ktoś nie wierzy w siebie to sie nie nauczy wiadomo ( to chyba o mnie)
_________________ (...)
'Szewcy' S.I Witkiewicz
Masz całkowitą rację. A matmy nie da się wykuć. Albo rozumiesz, albo nie. Wszystko trzeba brać na logikę, bo nic w głowie nie zostanie.
Funner- wykuć przynajmniej na trzy? To czemu ludzie nie zdają do następnych klas z powodu matmy?
_________________ Being a woman is a terribly difficult task, since it consists principally in dealing with men.
Nie można się nauczyć wszystkiego. Ja np. nie umiem wiązać sznurowadła bez użycia rąk. Tak jak twierdzą kochane ludziska u góry trzeba się urodzić z talentem.
_________________ ` Ty pilnuj moich snów i przychodź kiedy chcesz. Te chwile z moich dni do jednej dłoni zbierz.
I nie pocieszaj mnie i tak tu będę stał. Bo nie ma we mnie nic i nic nie jestem wart. .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum