Imię: Kasia
Wysłany: 2008-09-25, 11:57
Oczywiscie, że niexD istnieje coś takiego jak ograniczenie intelektualne... xD
_________________ 'Nieznajomość zła nie jest cnotą, lecz głupotą; zachwycanie się nią to jakby nagradzanie za uczciwość człowieka, który nie ukradł ci zegarka, bo nie wiedział, że go masz'
Trzeba sięz tym urodzić...
Wiem to na swoim przykładzie, np. z Historii i j.polskiego dobra jestem wystarczy że raz przeczytam jakieś kalendarium opowiadanie i już jestem do odpowiedzi przygotowana.... a matma, fizyka, i chemia za cholere mi nie wchodzi musze godzinami siedzieć żeby coś zrozumieć (nawet to czasem nie pomaga), ogólnie to ja ze ścisłych noga jestem ot co :roll:
_________________ (...)
"Wyszedł w samą porę. A jednak on jest za inteligentny, aby być czymś dzisiaj: żeby dziś czegoś dokonać, trzeba być trochę durniem jednak."
'Szewcy' S.I Witkiewicz
Myślę, że z niektórymi rzeczami trzeba się po prostu urodzić. Bo gdyby tak nie było, ktoś w końcu dorównałby tym wszystkim wielkim poetom, muzykom, kompozytorom etc. :)
Ja na pewno nie będę przedszkolanką, bo poszłabym siedzieć za wielokrotne morderstwo. Trzeba mieć smykałkę do takich zajęć.
_________________ Tylko raz pokaż mi swoje serce, a przysięgam, że nigdy więcej nie spojrzę, czy to w głąb Twojego serca, czy jakiegokolwiek innego, choćby to było serce z najpodlejszego kamienia!
[J.M.Coetzee]
Ja na pewno nie będę przedszkolanką, bo poszłabym siedzieć za wielokrotne morderstwo
Ja też cierpliwość nie jest moją mocną stroną szczerze mówiąc
L. napisał/a:
Myślę, że z niektórymi rzeczami trzeba się po prostu urodzić. Bo gdyby tak nie było, ktoś w końcu dorównałby tym wszystkim wielkim poetom, muzykom, kompozytorom etc. :)
Bardzo dobre przykłady...
(bo mój to taki szary.. )
_________________ (...)
"Wyszedł w samą porę. A jednak on jest za inteligentny, aby być czymś dzisiaj: żeby dziś czegoś dokonać, trzeba być trochę durniem jednak."
'Szewcy' S.I Witkiewicz
_________________ Tylko raz pokaż mi swoje serce, a przysięgam, że nigdy więcej nie spojrzę, czy to w głąb Twojego serca, czy jakiegokolwiek innego, choćby to było serce z najpodlejszego kamienia!
[J.M.Coetzee]
Nie no a ja plete trzy po trzy dzięki....
Niektórych rzeczy też się może naucze (przemyślać temat)
_________________ (...)
'Szewcy' S.I Witkiewicz
Cholera, teraz nie przemyślałam i walnęłam... Nie chodziło mi o to, że Ty nie przemyślasz, tylko o to, że pomyślałam nad przykładami:)
[J.M.Coetzee]
Imię: Daniel
Wysłany: 2008-09-25, 14:21
Niektórych rzeczy choćby skały srały sie nie da nauczyć. Np: śpiewania. Jak ktoś nie umie to jeszcze tam w paru przypadkach da sie coś zrobić ale jak ktoś nie ma choć trochę talenciku to klapa. Można próbować ale i tak dużo nie zdziała. Wyuczyć da się np: matematyki ale musi się bardzo chcieć.
_________________ Tylko niektórzy potrafią docenić prawdziwą moc muzyki... d(~_~)b
Wyuczyć da się np: matematyki ale musi się bardzo chcieć.
A ja to niby nie chce...(nie no już się nie odzywam ....w tym temacie, bo )
Funner napisał/a:
Np: śpiewania. Jak ktoś nie umie to jeszcze tam w paru przypadkach da sie coś zrobić ale jak ktoś nie ma choć trochę talenciku to klapa.
Chyba o sobie mówisz co?? (z tego co się zoorientowałam
_________________ (...)
'Szewcy' S.I Witkiewicz
Imię: Daniel
Wysłany: 2008-09-25, 14:28
To znaczy ja nie spotkałem się z przypadkiem że ktoś nie umie matmy choć trochę wykuć. Tak na 3 przynajmniej. Nie wiem może się mylś ale wydaje mi się że da sie wyuczyć.
Justencja napisał/a:
Chyba o sobie mówisz co?? (z tego co się zoorientowałam
Czego o sobie? Podałem to tylko jako przykład.
Ja mam trochę talenciku to próbuję chociaż.
_________________ Tylko niektórzy potrafią docenić prawdziwą moc muzyki... d(~_~)b
Dobra nie wnikam...
Ale to co podała L. to na prawde niezły przykład, i to można tak traktować... A co do innego typu rzeczy to może niektórych tak jeśli ktoś nie wierzy w siebie to sie nie nauczy wiadomo ( to chyba o mnie)
_________________ (...)
'Szewcy' S.I Witkiewicz
Masz całkowitą rację. A matmy nie da się wykuć. Albo rozumiesz, albo nie. Wszystko trzeba brać na logikę, bo nic w głowie nie zostanie.
Funner- wykuć przynajmniej na trzy? To czemu ludzie nie zdają do następnych klas z powodu matmy?
[J.M.Coetzee]
Nie można się nauczyć wszystkiego. Ja np. nie umiem wiązać sznurowadła bez użycia rąk. Tak jak twierdzą kochane ludziska u góry trzeba się urodzić z talentem.
_________________ BEZ WIARY W SIEBIE NIE MOŻNA BYĆ SILNYM
- Nie dopuścisz mnie do siebie? Znów chowasz się w skorupie? To koniec?
- Nie mam już skorupy. Odarłaś mnie z niej. Cokolwiek ze mnie zostało... Kimkolwiek jestem... Jestem Twój.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum