Kupiłem sobie takie buty bo mi się podobały, co do symboliki to wiedziałem ze pacyfka to peace pokoj , a anarchia to tam bez władzy bez zasad, Na codzień słucham metalu i ludzie z mojego otoczenia wiedzą ze słucham metalu teraz wazne pytanie czy to bedzie kolidowało jakoś z moimi butami ? no zeby nie było jakby Pies miałczał a Kot szczekał
Obwieszanie się znakami poszczególnych subkultur w przypadku, w którym się z nimi nie identyfikuje są nierozważne i to wyjątkowo nierozważne. Tym bardziej, że twórcy tych butów chyba zapomnieli, że znak pacyfki i znak anarchii wykluczają się wzajemnie i chodząc w takich butach możesz narazić się zarówno współczesnym pseudo-punkom jak i współczesnym pseudo-hippisom.
_________________ nie daj zapomnieć
chleba i wody
zapachu i smaku
nie daj zapomnieć
piękna i prawdy
leżących na progu
Podobają Ci się ? to zakładaj i chodź w nich
a tu cytat z piosenki
Onar - To ma sens
"...Wiesz, gdybym słuchał ludzi,
to dawno bym to rzucił gdzieś w kąt
i nigdy nie chciał już do tego wrócić
Bym połamał długopisy i zeszyty podarł
bo spadła podaż, a może przeszła ku*wa moda..."
_________________ "...W walce o lepsze jutro czas mija mi. Od narzekania nie wyzdrowiał jeszcze nikt. Załamałeś się - to wykopałeś sobie grób..."
no dobra a moze ktoś mi wytłumaczyć co oznacza pacyfka obok anarchi? po co ?... Mowicie "noś co chcesz" ... chodzę do 1kl gim ... wyjdze na to ze chce być "fajnym" kinderSubkulturowcem który chce pokazać ze jest fajny bo nosi pacyfkę oraz znaczek anarchi na butach, okej moze jakoś spodniami zakryję je ale co z WF'em ? ;d
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum