Ciri, rozumiemy Naturalnie, jeśli jest ci tak wygodniej, to przecież nikt nie wsadzi cię w dłoń na siłę pędzelka do cieni :)
Sama jestem jednak okularnikiem, maluję się spokojnie na różne sposoby i nie widzę tu braku wygody - ale każdy ma swoje osobiste preferencje, spokojnie :)
_________________ Ooh, ooh, pain is so close to pleasure.
Imię: Marta
Wysłany: 2012-01-10, 11:53
Ostia napisał/a:
Sama jestem jednak okularnikiem, maluję się spokojnie na różne sposoby i nie widzę tu braku wygody - ale każdy ma swoje osobiste preferencje, spokojnie :)
Mhm, widziałam Cię właśnie w Twoim temacie, b. ładnie to wygląda :).
Jeśli chodzi o niewygodę - mam długie rzęsy, które po umalowaniu robią się sztywniejsze (logiczne). Zawsze bardzo irytowało mnie, że haczą mi o szkła okularów, co wiązało się z tym, że z czasem brudziły mi je trochę (nawet suchy tusz zostawiał delikatne ślady, po kilku godzinach była różnica). No i choćbym nie wiem jak się starała podkręcić je zalotką i starannie wytuszować, wystarczyło, że zahaczy o szkła i całe moje starania po nic :/.
No i nie bez znaczenia jest fakt, że mam b. głęboką wadę, przez co moje oczy w okularach wydają się znacząco mniejsze. Bez szkieł mogę robić cieńsze kreski bez obaw, że mi zginą za oprawkami.
_________________ A ja myślę, że całe zło tego świata bierze się z myślenia. Zwłaszcza w wykonaniu ludzi całkiem ku temu nie mających predyspozycji.
Wysłany: 2012-01-29, 14:47 nie maluję się, bo nie lubię
Ja nie maluję się bo nie lubię. Jedynie jak gdzieś wychodzę to lekko podkreślę rzęsy. A tak na co dzień stosuję krem przeciwbakteryjny np.( vitella ictamo z tlenkiem cynku) i to wszystko:) może jeszcze przekonam się do makijażu, ale jeszcze mam na to czas.
bez makijażu wychodzę tylko żeby wynieść śmieci=) uwielbiam się malować wiec wole spóźnić się na spotkanie parę minut jak wyjść z domu bez odpowiednio podkreślonych oczu=p
Jeszcze z 4 miesiące temu zobaczenie mnie bez makijażu było prawie niemożliwe.
Aktualnie przechodzę makijażowy detoks.
Nadal jednak wyjście do szkoły, pracy, pizze jest dla mnie równoznaczne z nałożeniem pudru, wytuszowaniem rzęs i zrobieniem kresek czasem dochodzi bronzer.
Zakupy, wizyty u ciotek i spacery z psem--> zero makijażu, włosy spięte, leginsy i szeroka koszula.
_________________ Ja tylko walczę o siebie, ja tylko nie chcę umierać, ja tylko pragnę pokochać. Wynaturzona z natury.
ja bez makijażu wyjść z domu mogę, nie mam z tym problemu lecz teraz już rzadziej to robię.
Aczkolwiek lubię mieć lekki makijaż mam dość jasną karnacje, bladą twarz, przy mocniejszym makijażu wyglądam strasznie i dla tego stawiam tylko na w miarę lekko wytuszowanie rzęs, błyszczyk, tyle mi wystarczy
_________________ Powiem Ci...
Zmarnowaliśmy świt, a tego nie wybaczy nam żadne niebo.
Czasami się zdarza, ogólnie ujmując to nie maluje się mocno. Przeważnie tylko kredka i tusz, czasami jakiś podkład ale to od czasu do czasu. Raczej stawiam na naturalność, cerę mam w miarę fajną, więc nie ma po co tuszować jej zbędnymi kosmetykami.
do szkoły nie maluję się wcale, bo wolę chwilę dłużej pospać :D jak wychodzę to zależy od humoru i ochoty, lubię sobie czasem spektakularnie podkreślić oczęta (oczywiście wszystko z umiarem)
_________________ You motherf*ckas just leave me be,
Ya could never give me cure for the pain I feel inside.
A ja nie rozumiem jednego dziewczyny. Dlaczego jeśli któraś jest ładna i bez makijażu wygląda wspaniale to i tak się marze ? By nie odstawać od kobiecego społeczeństwa ?
_________________ "Kiedy byłem na wojnie, o 4 rano piłem popołudniową herbatę."
"Kiedy miałem 5 lat, miałem własny dom i pracę."
"Miłość to wojna, a może wojna to piekło, to chyba znaczy, że miłość jest piekłem."
- Andy Anderson
Ja zazwyczaj nakładam puder, i na powiece maluję czarną kreskę linerem ( ale nie grubą ) . Czasem tuszuje też same rzęsy . Co do wychodzenia bez makijażu hmm jak jestem w mieście to zawsze mam przynajmniej puder ( mam lekki trądzik i musze go maskować ), natomiast jak jestem u siebie czyli na wsi to staram sie nie malować :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum