Wysłany: 2009-01-29, 15:55 Wykształcenie nie piwo, nie musi być pełne! :D
Różne zasłyszane przypowieści o szkole, że nauka to do potęgi klucz , a jak się będziesz dużo uczył to zostaniesz ślusarzem a w najlepszym wypadku woźną... wszystkie te głupoty, którymi jestesmy karmieni w budzie... a jednak uwielbiamy sam fakt że są i można mieć z nich bekę. Szkolne powiedzonka mile widziane: DAWAJCIE!
_________________ Get up, stand up! Stand up for your rights!
www.studiatoprzygoda.pl ---> WSB my choice
w szkole zgadzam się, czasami nam ciemnoty popuszczają, szczególnie na wosie, czasami na religii, polskim...zazwyczaj naiwni uczniowe wierzą, albo nie zwracją na to uwagi.
powiedzień jako takich nie znam.
_________________ Zacznę od tego, czego nie ma. Nie ma wspólnego dyskursu.
Potem pomyślałem 'pier****!" i przeleżałem cały miesiąc...ćpałem, oglądałem telewizję, lizałem rany. Było fajnie.
Nasunął mi się pewien dowcip:)
Pewna pani poszła do urzędu pracy i poprosiła o znalezienie pracy dla syna z średnim wykształceniem i żeby nie miała zbyt wysokiej pensji.
-Więc jest wolne miejsce na budowie jako robotnik za 3000 zł.
-O nie proszę pani, to za dużo, on wszystko przepuści.
Pani szuka dalej.
-A może ślusarz za 2000 zł?
-O nie też za dużo. Tak żeby z 1000 zł było.
-Pani, za 1000 zł to trzeba mieć wyższe wykształcenie!
)
Ja się uczę dla siebie i nie ze wszystkiego muszę być orłem. Wiem czego chcę a gadki nauczycieli puszczam mimo uszu:)
_________________ W życiu wszytko ma swój zmierzch. Tylko noc kończy się świtem. ["Zmierzch"]
W realnym zastosowaniu jest to jedno z powiedzień
które najbardziej zniechęcaja ucznia do dalszej nauki
Widzieliście, aby ktoś się dzięki temu chciał zacząć uczyć ? Bo ja nie
_________________ Co za idiotyczny punkt w regulaminie.
Poza tym, wypadało się podpisać jak grzebałeś na moim profilu pipko.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum