Mam 19 lat. Marzę żeby wyprowadzić się z mojego miasta zadupia do Poznania. Już dawno postanowiłam, że będzie to własnie to miejsce. Mój problem polega na tym, że stać mnie tylko na bilet w jedną stronę i ewentualnie na dwa noclegi w tym mieście. I raczej się to nie zmieni ponieważ u nas szanse na znalezienie pracy są równe prawie 0. Nie wiem jak to zorganizować... Czy najpierw szukać tam pracy i dopiero jechać czy odwrotnie, pojechać na żywioł i najpierw mieszkanie i potem praca... Nie wiem jak to zorganizować... Czy ktoś ma może jakieś doświadczenia w takiej sprawie? Może jakiś Poznaniak się wypowie jak to u was jest ze znalezieniem pracy? Proszę o rady :(
edit: Dodam jeszcze że od kilku miesięcy mieszkam zupełnie sama i sama utrzymuje mieszkanie po babci. Pieniądze powoli się kończą i muszę coś wymyślić żeby przeżyć...
Lepszą opcją się wydaje:
Mieszkanie,dopiero potem szukanie pracy...Bo jak by to było,po pracy do hotelu byś wracała ?
Oddzielną sprawą też jest to jak szybko znajdziesz pracę,czy wogóle ją znajdziesz,i jeśli już,to czy dobrze płatną...Powodzenia
Najpierw lepiej poszukaj w necie ogłoszeń...na pewno coś znajdziesz dla siebie...a w Poznaniu nie musisz od razu wynajmować całego mieszkania...na początek może pokój Ci wystarczy
Namiary na pokój czy mieszkanie też możesz poszukać w necie...tylko zawsze wiąże to się z opłatami. Właściciele żądają jakiejś kaucji itp.
Bez kasy ciężko będzie Ci się urządzić w obcym mieście...
Mimo wszystko życzę powodzenia
_________________ Droga miłości to najpiękniejsza droga w życiu... :*
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum