nie lubię ubierać się modnie. niestety coraz wiecej osób ubiera się tak jak ja bo to modne. bardzo mi to nie pasuje. nie chcę wyglądać tak jak wszyscy.
Tylko czekam, aż rurki przestaną być modne aby móc udowodnić niektórym jak bardzo się mylą twierdząc, że mają swój styl.
W moim mniemaniu definicja "własny styl" oznacza ubranie, które podoba się bez względu na otaczające wzorce. Bardzo łatwo powiedzieć, że podoba mi się dłuższa koszula widząc w niej ubrane modelki...
I sztuka pokazania go niebanalnym schematem, nieugiętym na krytykę innych.
_________________ (...)
"Wyszedł w samą porę. A jednak on jest za inteligentny, aby być czymś dzisiaj: żeby dziś czegoś dokonać, trzeba być trochę durniem jednak."
'Szewcy' S.I Witkiewicz
a ja kocham - Second Hand - nie wyobrazam sobie zycia bez nich
dokładnie! ostatnio znalazłam idealne szorty z topshopa za 4 zł chyba :>
nie staram się być na siłę inna, mam np. tę czarną kurtkę ze skóry ekologicznej którą nosi 90% dziewcząt w polsce, ale jestem indywidualistką i lubię dziwaczne ubrania :) (i dziwaczne włosy, np teraz mam złoty blond plus wielki granatowy kosmyk spod spodu )
staram się śledzić aktualne nowinki, aczkolwiek nie dostosowuję się do narzuconego stylu. ubieram się 'po swojemu'. mój nastrój ma przede wszystkim wgląd na mój ałtfit. i uwielbiam ciuchy z second-handów. są lepsze od tych przereklamowanych marek, które noszą inne dziewczyny.
_________________ Nigdy nie mogłam pogodzić się z kreowaniem mnie na symbol seksu. Z seksu uczyniono przedmiot. Nienawidzę myśli, że mam być przedmiotem.
A ja powiem inaczej.Zarówno z modą jak i swoim stylem.Nigdy nie należałam do buntowniczek,które na przekór wszystkim będą nosiły rzeczy nie modne i szydziły z osób podążających na modą.Aczkolwiek nigdy także nie należałam do dziewczyn,które byłyby ślepo owej modzie oddane i nosiły ubrania wbrew sobie.
Niemniej dla mnie sztuką jest wbranie rzeczy spośród panujących trendów i umiejętnie połączenie ich z własnym stylem.
_________________ "Każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą."
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum