Wysłany: 2010-02-25, 16:13 Zadanie z chemii proszę o pomoc ;)
Wię tak mam do zrobienia zadanie z chemii (tzn. trzeba ułożyć równania reakcji) a ja jestem "debil" z chemii więc proszę was bardzo o pomoc.
1)K2O+HNO3→
2)MgO+H3PO4→
3)CaO+HNO2→
4)SnO2+HCl→
5)Fe(OH)3+H3PO4→
6)KOH+H2SO3→
7)Mg(OH)2+H2CO3→
8)Sn(OH)2+H2SO4→
9)Ca(OH)2+CO2→
10)NaOH+SO3→
11)Mg(OH)2+P2O5→
12)MgO+N2O5→
Błagam was pomóżcie mi potrzebne mi jest to koniecznie na jutro.
A może poprosiłbyś o pomoc, w sensie o wytłumaczenie sposobu wykonania tych przykładów reakcji. A nie, wbijasz na forum i chcesz, żebyśmy zrobili Ci pracę domową? Sprytne. Nie wiem - może ktoś to zrobi, powodzenia.
_________________ Co jutro, to jutro... Jest mi teraz obojętne.
No, bo ja wiem gdzieś tam w środku, że wszystko będzie dobrze! :)
Nie nie miałam takiego zamiaru zebyście mi zrobili pytać moge bo mam prawo a jeżeli ty nie chcesz mi pomóc to nie musisz, jeżeli pisze ze jestem debil z chemii to albo ktoś moze pomyslec ze to wytłumaczy albo zrobi
[ Dodano: 2010-02-25, 17:08 ]
poprosiłam tylko o pomoc
_________________ Nie wolno zgadzać się na pełzanie, gdy czujemy potrzebę latania.
Helen Keller Nie chodzi o to, żeby być lepszym od innych - chodzi o to, żeby być lepszym niż wczoraj
Jigoro Kano
madeline134,
nie wiedziałem, że jesteś taka zdolna xDD
czuję się urażona!
Cytat:
madeline134 dziękuje Ci!!!!!!!! Jestem ci wdzięczna do końca życia ;D
Nie ma za co Ale na przyszłość uważaj bardziej na lekcjach,bo to trudne nie jest.
_________________ Nie wolno zgadzać się na pełzanie, gdy czujemy potrzebę latania.
Helen Keller Nie chodzi o to, żeby być lepszym od innych - chodzi o to, żeby być lepszym niż wczoraj
Jigoro Kano
Jigoro Kano
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum