Zakaz palenia w barach pubach klubach. Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne
forum młodzieżowe, forum mlodziezowe
forum młodzieżowe
forum dyskusyjne

Czat forumowy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne » Młodzież » Na poważnie » Zakaz palenia w barach pubach klubach.

Zakaz palenia w barach pubach klubach.
Autor Wiadomość

Coco Chanel 
Pogromca postów

Imię: Coco

Wysłany: 2010-02-01, 16:44   

W pełni popieram wprowadzenie tego zakazu. Jestem osobą niepalącą, dym papierosowy bardzo mnie drażni. Są to miejsca publiczne, korzystają z nich wszyscy. Powinny być "wolne" od papierosowego dymu.

Lena 
Pogromca postów
<3

Imię: Mieczysława

Wysłany: 2010-02-01, 16:47   

Coco Chanel napisał/a:
Są to miejsca publiczne, korzystają z nich wszyscy.
wlasnie, dlatego nei powinno sie dyskryminowac osob palacych - dlatego uwazam ze podzial na lokale dla palacych i niepalacych lub po prostu dwie sale sa najlepszym rozwiazaniem.

Constantine 
Pogromca postów
Odszedł.

Wysłany: 2010-02-01, 16:55   

W sumie dziwie się dlaczego na to mówi się miejsca publiczne skoro są własnością prywatną, człowiek otwiera za swoje pieniądze nie państwa. I jeszcze mu płaci za lokal, a oni próbują absurdalne nakazy dawać. I co takie puby mają stać się lepsze? Rodzice z dziećmi będą przychodzić? Przecież w dużym miastach albo przy zakładowych pubów przychodzą faceci po robocie, a nie rodziny na wykwinty obiad. Chce niech idzie z dziećmi do KFC, McDonalds czy Pizzy Hut lub paru restauracji gdzie nie wolno palić. U nas wróży to tylko upadkowi małych barów, jak napisała Lena, że każdy będzie wolał wypić piwo w domu, a co najgorsze zacznie się również picie po klatkach i na osiedlu. Bo gdzie załóżmy człowiek który ma 40 lat przyzwyczajony do trunkowania z kumplami z roboty będzie pić? W domu? Stwarzać będzie tylko awantury, to będą się zbierać po klatkach i osiedlach.
Tak cały czas patrząc na to pod względem ile tylko może to kłopotów narobić wole by palili w lokalach.

Lena 
Pogromca postów
<3

Imię: Mieczysława

Wysłany: 2010-02-01, 17:00   

Constantine napisał/a:
Bo gdzie załóżmy człowiek który ma 40 lat przyzwyczajony do trunkowania z kumplami z roboty będzie pić? W domu? Stwarzać będzie tylko awantury, to będą się zbierać po klatkach i osiedlach.
plus oczywiscie mlodziez, ktora mimo 18 lat w domu nie pija.
a starsi ludzie beda sie bac wychodzic, bo mlodziez cicho pewnie nie bedzie.

dla mnie to bez sensu.

slow 
Moderator

Wysłany: 2010-02-01, 17:04   

Ogólnie sama nie palę.Bynajmniej nałogowo.Za to naprawdę lubię wypalić papierosa do piwa,w towarzystwie.Puby bez dymu ? Cóż na chwilę obecną nie potrafię sobie tego wyobrazić. W barach,restauracjach powinny być oraz najczęściej są wydzielone miejsca dla osób palących oraz niepalących i tak powinno zostać.

Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk

agusiek 
Pogromca postów

Wysłany: 2010-02-01, 17:58   

Cytat:
Zakaz palenia w barach pubach klubach

Dla mnie bomba. :-D

Czarodziejek 
Hiper wymiatacz

Wysłany: 2010-02-01, 18:09   

Porażka, i tak nie przjedzie :mrgreen:

ojzu 
Pogromca postów
.|.

Imię: Lesław

Wysłany: 2010-02-01, 18:27   

Pół na pół , zakazu nie powinno być, ale dla palaczy powinny być wydzielone miejsca,np. osobne sale.

Mizantrop 
Moderator
Pstrykacz-amator

Wysłany: 2010-02-04, 00:03   

Sam pomysł jest dobry, z większą korzyścią oczywiście dla osób niepalących. W miejscach publiczny powinny być wydzielone miejsca, sektory gdzie ludzie będę się truli, przy tym nie szkodząc osoba postronnym.
Co to za przyjemność iść do klubu a wrócić cały śmierdzący od dymu tytoniowego? Rozumiem, że klub, puby są miejscami rozrywki, hulanki, ale należy udostępnić je palącym i niepalącym w taki sposób by wszyscy byli zadowoleni. Palący do sektora dla palących, niepalący do sektora dla niepalących i wszyscy zadowoleni będą.

Najbardziej irytujący są ludzi, którzy palą pod wiatami komunikacyjnymi.

Czarodziejek 
Hiper wymiatacz

Wysłany: 2010-02-04, 00:14   

Cytat:
Najbardziej irytujący są ludzi, którzy palą pod wiatami komunikacyjnymi.

Czy za to są mandaty? Bo mnie też to osobiście wnerwia.

Martina 
Hiper wymiatacz
pomarańczowa mantra

Wysłany: 2010-02-04, 00:49   

ja pracuję jako barmanka w pubie, będąc osobą niepalącą. to dopiero ból, wyjść po 14, a czasem 18 godzinach z zadymionego pubu. zawroty głowy murowane.

ona89 
Wymiatacz

Wysłany: 2010-02-04, 12:28   

dobrze jest zakurzyć sobie przy jakims piwku w pubie czy jakiejś knajpie - wtedy nawiązyję sie całkiem miłe znajomości :D. Najlepiej wydzielić osobne sale dla palących, najlepsze rozwiązanie wg. mnie. Wilk będzie syty i owca cała. Bo nie wyobrażam sobie, że pójdę do baru i nie będę mogła zapalić fajki z przyjaciółmi:)

marmi 
Pogromca postów
kamikadze

Wysłany: 2010-02-04, 13:06   

ja jako osoba niepaląca popiweram taki zakaz bo nie bardzo lubię siedziec w dymie i smrodzie papierosów a po drugie bolą mnie od niego oczy a w pubach siedziec lubię....

cappuccino 
Pogromca postów
Niezwykła

Imię: Madeleine

Wysłany: 2010-02-04, 16:08   

Popieram zakaz. Dlaczego tylko palący mają czuć się komfortowo w pubie? Jako niepaląca też chcę sobie przyjemnie spędzić czas, a przez ich dym śmierdzi moje ubranie i włosy, dostaję kaszlu, łzawią mi oczy i smród jest nie do wytrzymania. Jeśli ktoś chce niszczyć swoje zdrowie proszę bardzo, ale niech nie niszczy mojego. Na zewnątrz klubów powinni wystawiać pojemniki na wypalone papierosy (bo chodnik to nie popielniczka), i, z góry przepraszam,nie chcę nikogo urazić, ale zawsze mnie to denerwuje: jeśli komuś za zimno na stanie na dworze i palenie, niech rzuci, albo niech się powstrzyma i zapali w domu. Albo niech weźmie odpowiedzialność za to, że pali i odmraża sobie tyłek, ale od moich płuc wara.
Nie mam nic przeciwko dwom pomieszczeniom w klubach - dla palących i nie. Jeśli jednak lokal nie ma możliwości aby przedzielić salę powinien być w nim zakaz palenia. Nawet jeść się odechciewa gdy wszędzie czuć dym :-x

CapoDiTuttiCapi 
User

Wysłany: 2010-02-18, 22:48   

O tym czy w danym miejscu się pali czy nie, powinien decydować tylko i wyłącznie właściciel. Jeżeli się to komuś nie podoba to niech nie idzie do takiego miejsca lub znajdzie lokal dla niepalących. Za niedługo we własnym domu nie będzie można zapalić bo rząd będzie się "troszczył" o nasze zdrowie.
A miejsca publiczne to ulica, albo las. Restauracje, puby, bary, cluby, etc. to miejsca prywatne, bo mają właściciela i TYLKO ON ma prawo czegokolwiek zakazywać w JEGO lokalu.

Odpowiedz do tematu