motyl, było kiedyś w rozmowach w toku o facetach którzy byli bici patelniami i przypalani żelazkami przez swoje zony. Moze to brzmi głupio/śmiesznie/żałośnie, ale na prawde przeraziło mnie to. Pokazywali plecy, ich rany, poprzenia. Byli tacy zwykli, przecietni, za byle co dostawali np kubkiem w głowe, jedna biła męza przy dziecku. Policjanci oczywiscie wyśmiali ich bo co to za facet ktory boi postawić sie babie. Ale taka prawda że kobiety mogą być tak samo wredne i bezwzględne jak mężczyźni. Też potrafia bić.
I czas obalic stereotypy, że tylko faceci biją, bo prawda jest zuplenie inna;)
Wybacz, ale Twój post odbieram wyłącznie w kategoriach humorystycznych i nie potrafię inaczej. Co to za facet, który daje się bić swojej żonie? Jakiś nieudacznik, no bądźmy poważni Czy prawdziwy mężczyzna pozwoliłby sobie na coś takiego?
Cytat:
postraszyłabym go nożem.
Zabrzmiało psychopatycznie
_________________ "Człowiek dobrze się mający jest na płaszczyźnie duchowej bez szans. Głębia to wyłączny przywilej tych, którzy cierpieli."
Wysłany: 2009-08-03, 23:27
poem sometimes napisał/a:
Wybacz, ale Twój post odbieram wyłącznie w kategoriach humorystycznych i nie potrafię inaczej. Co to za facet, który daje się bić swojej żonie? Jakiś nieudacznik, no bądźmy poważni Czy prawdziwy mężczyzna pozwoliłby sobie na coś takiego?
A czy prawdziwa kobieta pozwoliłaby sobie na złe traktowanie i bicie? Tak, pozwalamy sobie na to, bo z natury jesteśmy słabą płcią. Ale to nie znaczy, że nie ma wśród nas silnych kobiet, a wśród mężczyzn słabych psychicznie. Każdego człowieka należy rozpatrywać osobno, nie możemy uogólniać itp. Facet może stać sie taką samą ofiarą przemocy psychicznej jak i fizycznej jak kobieta.
I żeby nie było - nie znęcam się na nikim
Ludzie, którzy tak zwracają się do innych, obojętnie w jakiej sytuacji powinni się leczyć.
Ja z pewnością odwróciłabym się i odeszła bez słowa, a niech by spróbował się do mnie odezwać.
_________________ Dreaming of screaming
Someone kick me out of my mind
I hate these thoughts I can`t deny
A co bys zrobil, gdyby Twoja zona Cie bila i bylbys od niej
a)silniejszy?
b)slabszy?
_________________ Zagladnijcie na moja strone, to zobaczycie, jakie sajty sa na tym forum, w podobno wolnym kraju sekowane. Oficjalny powod - reklama!
L. napisał/a:
Nie, nigdzie nie jest powiedziane, że kobiecie wolno tak mówić.
Kobiecie wszystko wolno
Nie? Bez przesady. Kobiety nie mają władzy absolutnej. Jak chcą być szanowane przez mężczyznę, to najpierw jego muszą szanować. Na szacunek trzeba sobie zapracować. Nigdy bym się tak nie odezwała do przyjaciela/chłopaka. Jakby użył takiego zwrotu, to oburzyłabym się na maksa. Rzuciłabym coś w stylu 'chyba Ci się coś pomyliło', a potem bym sobie poszła
_________________ Mężczyzno! Puchu marny! Ty wietrzna istoto! - Eliza Orzeszkowa - Marta
Co byście zrobiły, jakbyście zaaragowały na sam fakt gdyby chłopak podczas sprzeczki, nie jakiejś potwornej ale kłótni gdy on podnosił glos wy krzyknęłyście " nie krzycz" on odpowiedział " zamknij mordę" potem jeszcze stal z 15 minut obrażony, potem przeprosił
Ja bym przede wszystkim nie stała tam jeszcze 15 min. Jesteś jakaś strasznie liberalna.
Właściwie nie czułabym potrzeby, jak niektóre z was, bić go po twarzy, tylko bym poszła. Żeby moja "morda" się więcej do niego nie odzywała. I tyle.
_________________ Mózg jest najbardziej przecenianym z ludzkich organów. - Woody Allen
Jestem wystarczająco dumna z tego, co jednak wiem, aby przyznać z całą skromnością, iż nie wiem wszystkiego
Imię: Mieczysława
Wysłany: 2010-07-01, 11:31
kłótnia ma swoje prawa, zawsze się pwoie coś czego później zalujemy, zarówno facet jak i baba.
jakby tak powiedział pewnie bym mu odpowiedziala cos rownie chamskiego. aby umiał później przeprosić.
_________________ "strach jest niezwykle podniecający. Ludzie lubią być straszeni. To działa na nich jak chwile przed orgazmem. Wszyscy pragną tego zaznać. To niezwykłe doświadczenie."
Imię: Mieczysława
Wysłany: 2010-07-01, 12:09
ojzu napisał/a:
"Zamknij mordę" to przecież nie jest jakaś straszna obelga, są gorsze w kłótniach
dokladnie. i to duzo gorsze, zamknij morde wystepuje nawet czasem bez kłótni
_________________ "strach jest niezwykle podniecający. Ludzie lubią być straszeni. To działa na nich jak chwile przed orgazmem. Wszyscy pragną tego zaznać. To niezwykłe doświadczenie."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum