Imię: Mateusz.
Wysłany: 2009-03-28, 18:27
Kiedy przyjaciel Cię zdradzi, jest mendą, taaak.?
A skoro wszyscy wiemy, że związek powinien opierać się na przyjaźni, to gdy zdradzi nas nasz partner/partnerka to nie powinniśmy Jej wybaczyć.? Uważam, że wszystko można wybaczyć, jeśli się tylko tego chce...
Uważam, że wszystko można wybaczyć, jeśli się tylko tego chce...
Kiedyś przeczytałem takie mądre słowa:
Wybaczyć można wszystko, lecz nigdy zapomnieć wszystkiego.
I myślę, że tak to właśnie jest. Wszystko można wybaczyć, wszystko można darować, jeżeli na prawdę nam na tej osobie zależy. Ale druga część cytatu jest tak samo prawdziwa jak pierwsza. Nigdy nie zapomnimy. Możemy przywyknąć, przyzwyczaić się ale nie zapomnieć.
Zdradzona żona, już nigdy nie będzie tak bezgranicznie ufać mężowy ... zawsze zostanie ten 1% niepewności, przyjaciółka której sekret wyjawiono już nigdy nie zaufa w 100%, nigdy nie powie WSZYSTKIEGO co jej na sercu leży ... a jeśli powie, to będzie żyć z uczuciem, albo takim strachem "bo się może powtórzyć".
Wybaczyć ...
Tylko, czy to w tedy może z powrotem być ta prawdziwa przyjaźń?
Moim zdaniem związek, czy to miłość czy przyjaźń opiera się na wzajemnym zaufaniu.
Czy bez niego istnieć może? Tak ... ale nie będzie to już nie będzie to prawdziwe, niepowtarzalne uczucie :)
Jeżeli chodzi o mnie ... napiszę krótko. Wybaczyłbym. Całkowite zerwanie kontaktu bym bardzo przeżył. Niewyobrażalne ...
_________________ ...znajdujesz to, czego szukasz, umyka ci to, co zaniedbujesz.
Przyjaciel to ktoś kto tajemnic nie zdradza, przyjaciel to ktoś komu się ufa, jeśli przyjaciel zdradza tajemnice to mu nie ufamy czyli nie jest przyjacielem. ot co.
_________________ Rozbieraj mnie powoli,
ze wstydu,
uprzedzeń,
doświadczeń,
do samej miłości
aż Bóg wstrzyma oddech...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum