Chciałabym sobie kupić żółwia. Ale chcę takiego żebym nie musiała so terrarium wody wlewać...Czyli chyba lądowego...Jak widziecie nie wiele wiem na tan temat...
Pomózcie...Ile kosztuje taki żółw.? Jaka dieta.? gdzie go trzymać.? Jak wyposażyć jego terrarium czy coś ta.? I jeszcze cos co wiecie ;D
;*
_________________ Nie mów nic. Kocha się za nic. Nie istnieje żaden powód do miłości.
Imię: Wojtek
Wysłany: 2010-02-28, 01:50
Ja widziałem chyba piaskowego albo lamparci to kosztował 879 zł i mu się piasek do terrarium, światło i jada mniszek lekarski, jakieś koniczyny i specialną karme.
_________________ Ludzkość! Jakaż ona szlachetna! Jakże chętna do poświęcenia... kogoś innego!
Imię: Kamila
Wysłany: 2010-02-28, 11:32
Mam w domu lądowego, kupiłam go za 200 złotych. Był malutki.
Hm dieta? Sałata, jabłko, marchewka, główie warzywa.
Najlepiej kupić szklane akrwrium, położyć je w ciepłym miejscu.
Hm do akwarium możesz nasypać piasek, czasami podgrzać kamień (żółwie lubią ciepło), albo po porostu owinąć go w jakiś ciepły mini kocyk czy coś.
Główie, żółwie nie potrzebują szczegółnej pielęgnacji, po kąpieli możesz smarować go oliwką żeby skorupa mu się błyszczała.
To tyle.
Warto wpisać w google żółw lądowy, hodowla.
Wujek google nie gryzie.
_________________ Jesteś i zawsze będziesz częścią mojego życia. ;*
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum