A więc mam takowy problem.Dostałam propozycję od brata mojej mamy abym została matką chrzestną jego dziecka. I nasunęło mi się kilka myśli w związku z tym faktem : Czy aby czasem nie trzeba mieć ukończonych 18 lat ? aby zostać chrzestnym czy wystarczy poprostu mieć to bierzmowanie. Czy wy będąc w moim wieku (rocznikowo mam 16) zgodzilibyście się na taką propozycję ? Szczerze powiedziawszy to mam mieszane uczucia - i nie wiem co o tym wszystkim mam sądzić. W końcu to jakaś odpowiedzialność za tego dzieciaczka jak również wydatki.
_________________ "Żyjemy tutaj tylko po to aby doświadczyć całego bezsensu istnienia"...
"Illuminati want my mind, soul and my body
Secret Society trying to keep their eye on me
But I'm a stay incogni' in places they can't find me
Make my moves strategically"
wystarczy tylko bierzmowanie;) 18 lat nie gra tu żadnej roli!
warto się zgodzić!;) w takich sytuacjach zawsze przeważnie pomagają rodzice.
a do większych imprez, np komunii tego dzieciaka to już na pewno się dorobisz i stać Cię będzie na prezenty itd.;)
więc bez zastanawiania.;]
Moim zdaniem dziecku sie nie odmawia wiec powinnas sie zgodzic. Bez przesady z tymi wydatkami zwlaszcza ze masz dopiero 16 lat.
Kabitka17 napisał/a:
Czy aby czasem nie trzeba mieć ukończonych 18 lat ? aby zostać chrzestnym czy wystarczy poprostu mieć to bierzmowanie.
Nie trzeba miec 18lat, wystarczy bierzmowanie.
Kabitka17 napisał/a:
Czy wy będąc w moim wieku (rocznikowo mam 16) zgodzilibyście się na taką propozycję ?
Ja sie zgodzilam. Bylam chrzestna zaraz po bierzmowaniu i nie zaluje. Teraz moj chrzesniak ma juz 6 latek i jest cudownym rozrabiaka. Fajnie sie na niego patrzy myslac ze 6 lat temu trzymalo sie go do chrztu.
Ja zostałem chrzestnym w wieku 14 lat i nie mam bierzmowania Osobiście nic w tej roli ciekawego nie widze ale uparli się to musiałem zostać, zresztą słyszałem że takiej propozycji nie wypada odrzucać Jeśli teraz masz 16 lat to w dniu pierwszej komunii dzieciaka będziesz miała 24 lata (chyba) więc prace raczej zdobędziesz do tego czasu
_________________ Bóstwo wykonane z drewna, metalu, kompozytu, płótna. To wszystko zaklęte jest w niezwykły kształt, cudowny w dotyku, czasem drapieżny, tajemniczy.
Ja też mam 16 lat i tez niedługo zostanę chrzestną. I nie trzeba mieć ukończonych lat 18. I prezentów ani kasy też nie będę dawać nie wiadomo ile. Wiadomo, że jeszcze jestem na utrzymaniu mamy i nie mogę sobie pozwolić na nie wiadomo co.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum